Ληξούρι: Η Χειροτονία του Νικολάου Κανελλόπουλου σε διάκονο (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 20:02

Ληξούρι: Η Χειροτονία του Νικολάου Κανελλόπουλου σε διάκονο (εικόνες)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και απλότητα τελέστηκε την Κυριακή το πρωϊ, η διακονική χειροτονία του υποδιακόνου Νικολάου Κανελλοπουλου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο, στον ΙΝ Αγίου Χαραλάμπους.

Αρχικά, ο κ. Κανελλοπουλος χειροτονήθηκε υποδιάκονος και με το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησαν μαζί με τον Δεσπότη μας και Ιερείς της πόλης μας, έγινε η διακονική χειροτονία του υποδιακόνου Νικολάου.

Με περηφάνεια και συγκίνηση η σύζυγος και τα τρία τέκνα του νέου Διακόνου, παρακολούθησαν την τελετή. Ο νέος υποψήφιος διάκονος έγινε δεκτός από την Εκκλησία με το άξιος, άξιος, άξιος.

Ακολούθησαν οι υποσχέσεις που έδωσε ο εκλεγμένος διάκονος ενώπιον της Εκκλησίας και κατόπιν ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πετεινάτος, ο Πνευματικός του π. Φραγκισκάτος, αλλά και Ιερείς της Μητροπόλεως μας, έντυσαν με τα διακριτικά άμφια το ωράριο το νέο διάκονο π. Νικόλαο.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τον εκλεγμένο διάκονο Νικόλαο, του ευχήθηκε να φανεί αντάξιος του νέου διακονήματος που του αναθέτει η τοπική Εκκλησία, υπηρετώντας πάντοτε με πίστη και αγάπη το Θέλημα του Θεού τονίζοντας τον χαρακτήρα της Ιερωσύνης και ευχαρίστησε την οικογένεια του, η οποία στήριξε με αγάπη την απόφασή του να αφοσιωθεί στην Ιεροσύνη

Πριν από την απόλυση ο νέος διάκονος απευθύνθηκε στην Εκκλησία και ευχαρίστησε όλους εκείνους που τον βοήθησαν να φθάσει σ’ αυτήν την ευλογημένη ήμερα της ζωής του και ασπάστηκε την σύζυγό του Λουϊζα, τα τρία παιδιά του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας του.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σε αυτές τις όμορφες, για την Εκκλησία μας, στιγμές και οι παρόντες είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν το νέο διάκονό μας. Ακολούθησε κέρασμα σε όλους.

Από την πολιτική ζωή της πόλης μας, την Χειροτονία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Κατσιβέλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γαλανός και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γρηγορόπουλος.

Άξιος π. Νικόλαε!

Ευχαριστούμε την Αριστέα Χαριτάτου και το Lixouri.gr για την αποστολή των φωτογραφιών 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA 

xeirot 1xeirot 2xeirot 3xeirot 4xeirot 5xeirot 6xeirot 7xeirot 8xeirot 9xeirot 10xeirot 11

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250