ΑΔΕΔΥ: Υπερασπιζόμαστε τη λειτουργία του Μαντζαβινάτειου κι όλων των δομών υγείας στο Νομό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 10:00

ΑΔΕΔΥ: Υπερασπιζόμαστε τη λειτουργία του Μαντζαβινάτειου κι όλων των δομών υγείας στο Νομό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Υπερασπιζόμαστε τη λειτουργία του Μαντζαβινάτειου κι όλων των δομών υγείας στο Νομό!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει την κινητοποίηση των κατοίκων της Παλικής για την υπεράσπιση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου και γενικότερα του δικαιώματος στην δημόσια υγεία για όλους. Η τραγική κατάσταση στο Μαντζαβινάτειο, οι απαράδεκτες μετακινήσεις γιατρών από τη Λειβαθώ και το Κέντρο Υγείας Σάμης, οι ελλείψεις και η υποστελέχωση ακόμη και σε περιοχές, όπως οι Πρόννοι ή η Ιθάκη αλλά και η υποβάθμιση του κεντρικού Νοσοκομείου των νησιών μας στο Αργοστόλι, απαιτεί ένταση του οργανωμένου αγώνα. Να διατρανώσουμε σύσσωμοι την αντίθεσή μας στην μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική από όλες τις κυβερνήσεις, που θεωρώντας την Υγεία ως «κόστος», δεν παίρνουν μέτρα για την στελέχωση των δομών υγείας του νομού με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Αυτή η πολιτική που συνεχίζει και εντείνει σήμερα η ΝΔ, μετατρέπει την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, σπρώχνει τους εργαζόμενους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις πιο απλές υπηρεσίες υγείας, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να λειτουργούν σε συνθήκες εξόντωσης και τους ασθενείς να κινδυνεύουν.

Αποδεικνύεται καθημερινά ο εμπαιγμός του σημερινού κυβερνητικού βουλευτή του Νομού, πως δήθεν παίρνονται μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, συνεχίζοντας την «επικοινωνιακή διαχείριση» του ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια προκήρυξη θέσεων γιατρών για τις δομές υγείας του νομού θα συνεχίσει να αποβαίνει άγονη, στο βαθμό που διατηρούνται οι εξευτελιστικοί μισθοί (και μάλιστα για ανθρώπους που έχουν αλλού τις οικογένειές τους), η ανεπάρκεια του συνολικού προσωπικού (με δεδομένη την διοικητική και ποινική ευθύνη που επωμίζονται οι γιατροί αν συμβεί κάτι), οι εξοντωτικές εφημερίες διαρκείας και η απουσία αδειών.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το βασικό αίτημα: το Μαντζαβινάτειο να λειτουργήσει επιτέλους σαν Νοσοκομείο και όχι απλά να βγαίνουν οι εφημερίες σαν Κέντρο Υγείας, με μετακινήσεις από άλλες δομές και περιοχές, που τις αποδυναμώνουν ή και τις κλείνουν στην πράξη.

Αδιαπραγμάτευτα είναι και τα υπόλοιπα γενικότερα αιτήματα που διεκδικούμε:

-                 Να στελεχωθούν και τα δύο νοσοκομεία, (Μαντζαβινάτειο και ΓΝ Κεφαλονιάς), αλλά και όλες οι υπόλοιπες δομές υγείας στο Νομό με όλες τις ειδικότητες ιατρικού και λοιπού προσωπικού, να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά εργαστήρια, με λειτουργία όλων των τμημάτων (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, ΕΚΑΒ).

-                 Να μην προχωρήσει κανένας de facto υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής.

-                 Να παρέχονται από το κράτος δωρεάν όλες οι εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, φάρμακα, εμβόλια, «καινοτόμα» φάρμακα με αυστηρά και μόνο επιστημονικά κριτήρια.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου και τους συναδέλφους να δώσουν «τη συνδρομή τους» σε ένα τέτοιο προσανατολισμό του αγώνα και να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν.

Αργοστόλι 14/01/2020

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250