ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς: «Να σταματήσουν τώρα οι βραχυχρόνιες συμβάσεις ομηρίας!»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 15:38

 ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς: «Να σταματήσουν τώρα οι βραχυχρόνιες συμβάσεις ομηρίας!»

 Συλλαλητήριο το απόγευμα

Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, μαζί με την επιτροπή των συμβασιούχων, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς 

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΕ Κεφαλονιάς της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μαντζουράτος: «Προκειμένου να αντιδράσουμε στην επιχειρούμενη «απόλυση» των εργαζομένων στο νομό που είναι με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίες, στους Δήμους στην αποκεντρωμένη, στο Νοσοκομείο και σε άλλες δομές».

Στο πάνελ βρέθηκαν επίσης ο Κυριάκος Θωμάς, από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς και η Σοφία Μισαηλίδου, γραμματέας της ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίστηκε από τον Δημήτρη Μαντζουράτο: «Πρέπει να σταματήσει το αίσχος με τις βραχυχρόνιες εργασιακές συμβάσεις. Οι υπάλληλοι αυτοί που είναι συμβασιούχοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες που βρίσκονται. Πρέπει να σταματήσει η «ομηρία» και οι συμβάσεις «ομηρίας».

DSC 0449DSC 0452DSC 0453

Ο κ. Μαντζουράτος, τόνισε επίσης πως παρά το γεγονός ότι παρατάθηκαν οι συμβάσεις για ένα χρόνο στον χώρο της Υγείας, στους άλλους τομείς δεν έγινε κάτι ανάλογο.
Τόνισε επίσης πως «μοναδική λύση είναι οι συμβάσεις να γίνουν αορίστου χρόνου , καθώς παράταση συμβάσεων για ορισμένο χρονικό διάστημα και μπλοκάκια δεν βοηθούν την κατάσταση».
Από την πλευρά του ο κ. Κυράκος Θωμάς επεσήμανε πως: «Μας οδηγούν σε έναν σύγχρονο μεσαίωνα. Πρέπει να επαλειφθεί η διάταξη που λέει πως όσοι συμμετέχουν σε κοινωφελή προγράμματα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα κοινωφελή. Ζητάμε επίσης στελέχωση των υπηρεσιών, με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με εξοπλισμό».

Όπως ανακοινώθηκε στην Κεφαλονιά βρίσκονται περίπου 200 συμβασιούχοι με βραχυχρόνιες συμβάσεις, στους τρεις δήμους στην Αποκεντρωμένη και στην Περιφέρεια.

Εγινε επίσης κάλεσμα για την συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο στο Αργοστόλι, ενώ μίλησε και ο Γεράσιμος Βαλεντής από το Εργατικό Κέντρο.

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250