Κάλεσμα απο την Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης για κινητοποίηση

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 09:31

Κάλεσμα απο την Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης για κινητοποίηση

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΜΥΤΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί τα συνδικάτα, τους φορείς των επαγγελματιών, τους συλλόγους γυναικών και άλλους μαζικούς φορείς στην κινητοποίηση που διοργανώνει την Παρασκευή στις 4 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού, Πομπέο, και την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ» (ΣΑΑΣ), με στόχο την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και την ένταξη στη συμφωνία των βάσεων Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ παραμένει ταυτόχρονα διαρκής ο κίνδυνος των πυρηνικών όπλων.
Είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι που προκαλούν η συμφωνία αυτή για το λαό μας και η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά.

Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ.
Να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

.

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – Γραμματεία Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 




00 inkefalonia general ad 300X250