Παναγής Καππάτος: «Εξετάζεται η απόσπαση γιατρών προς την Κεφαλονιά»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 13:23

Παναγής Καππάτος: «Εξετάζεται η απόσπαση γιατρών προς την Κεφαλονιά»

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης  Παναγής Καππάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σε μια πρώτη εμφάνιση μετά την εκλογή του και με σκοπό να ενημερώσει ποιες ενέργειες θα κάνει από εδώ και στο εξής προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Το θέμα της υγείας συζητήθηκε πρώτο, καθώς η υγεία ήταν και προτεραιότητα του κου Καππάτου και προεκλογικά και παραμένει προτεραιότητα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας στο νησί μας. Ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει ενέργειες  και ήδη έχει έρθει σε επαφή με άτομα του νοσοκομείου προκειμένου να καταγράψει τις ελλείψεις. Συναντήθηκε και με τον υφυπουργό υγείας και όπως επισήμανε αυτό που ζητήθηκε είναι να γίνουν αποσπάσεις, αφού με τις προκηρύξεις που έχουν γίνει και παλαιότερα δεν υπήρξε ενδιαφέρον και αποτέλεσμα.

Ο κος Καππάτος ανέλυσε και τα θέματα πολιτισμού και τόνισε ότι θα επισκεφθεί την υπουργό πολιτισμού και θα της θέσει τα θέματα, όπως το αρχαιολογικό μουσείο και οι αρχαιολογικοί χώροι που μένουν ανεκμετάλλευτοι σε διάφορα σημεία της Κεφαλονιάς.

Έγινε μια προσπάθεια, μετά από μια κουβέντα που είχε με τον κο Κατσιβέλη ώστε να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ τα κτίρια- οικήματα  που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και ο κος Κάππατος  προσπάθησε να εισάγει αυτή την τροπολογία, όμως το αρμόδιο υπουργείο του απάντησε ότι προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μόνο για την Κεφαλονιά και θα πρέπει να γίνει και για άλλες περιοχές της Ελλάδας που τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα μετά από σεισμό. Παρ’ όλα αυτά το θέμα θα εξεταστεί τον Νοέμβριο.

Το άσυλο  και η κατάργησή του που ξεσήκωσε και θύελλα αντιδράσεων ο κος Κάππάτος θεωρεί ότι έχει χάσει το νόημά του. Ένα άσυλο ιδεών που κατάντησε άσυλο παρανομίας. «Δεν καταπατάται η δημοκρατία με την κατάργηση του ασύλου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Έγινε αναφορά και στο θέμα με την κα Θάνου και τόνισε πως από την στιγμή που η κα Θάνου είχε προσληφθεί από τον πρώην  πρωθυπουργό ως σύμβουλός του, λογικό ήταν ότι ο νέος πρωθυπουργός θα την άλλαζε.

Ο κος Καππάτος πάντως τόνισε, ότι από εδώ και στο εξής τον περιμένει πολύ δουλειά και θα προσπαθήσει μαζί με την κυβέρνηση για το καλύτερο δυνατό.πηγή: 965.gr