Ε.Α.Σ.: Συνάντηση ντόπιων Αγροκτηνοτρόφων

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 22:30

Ε.Α.Σ.: Συνάντηση ντόπιων Αγροκτηνοτρόφων

 

 
Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 το απόγευμα (από 18:00 έως 21:00) στο θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ στο Αργοστόλι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προγράμματος MOBILAB.

Το όνομα του Προγράμματος προέρχεται από τον όρο εργαστήριο – κινητή μονάδα, Mobile Laboratory, το οποίο θα επισκέπτεται Επτανήσιους ΑγροΚτηνοτρόφους με σκοπό την παροχή στήριξης και συμβουλών.
Το εργαστήριο – κινητή μονάδα θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και κατά τη διάρκεια του Προγράμματος θα μετακινείται από νησί σε νησί του Ιονίου, θα συλλέγει δείγματα ντόπιου γάλακτος και θα τα αναλύει ώστε τα προϊόντα να είναι ελεγμένα για τον καταναλωτή. Επίσης με κατάλληλες παρεμβάσεις θα μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικά επώνυμα προϊόντα προστιθέμενης αξίας και να προωθηθούν στο εξωτερικό με υψηλές τιμές.

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ως αρωγός της διακρατικής συνεργασίας INTERREG Ελλάδα – Ιταλία μεταξύ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, της Περιφέρειας, του Πανεπιστημίου και του Μητροπολιτικού Δήμου του Μπάρι καλεί τους ΘιακοΚεφαλλονίτες ΑγροΚτηνοτρόφους να προσέλθουν στη εν λόγω συνάντηση, να ακούσουν τις προτάσεις του Προγράμματος (σε θέματα όπως, έλεγχος γάλακτος, τυποποίηση κρέατος, ίδρυση μικρών τυροκομείων, τυποποίηση γαλακτοκομικών προϊόντων, χρηματοδότηση, κλπ), να τις αξιολογήσουν, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καταγραφούν οι ερωτήσεις τους.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ