Σοβαρά προβλήματα στεγανότητας στο Δημοτικό Αποχετευτικό Δίκτυο Πόρου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 13:42

Σοβαρά προβλήματα στεγανότητας στο Δημοτικό Αποχετευτικό Δίκτυο Πόρου (εικόνες)

Ανοιχτή επιστολή Οδυσσέα Γαλιατσάτου σε Δήμο Κεφαλονιάς και ΔΕΥΑΚ - "Υποβαθμίζει και προσβάλει την περιοχή" τονίζει στην ανακοίνωσή του 

 ΠΡΟΣ

  • Δήμο Κεφαλονιάς Γρ. Δημάρχου
    - ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς
  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προς τους Επικεφαλής όλων των Συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ: Στεγανοποίηση του κεντρικού αγωγού του Δημοτικού Αποχετευτικού Δικτύου Πόρου Κεφαλονιάς.

Ένα έργο ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την περιοχή μας όπως το αποχετευτικό Πόρου που έχει ατονήσει για πολύ μεγάλη περίοδο εξ αιτίας, την μη έγκαιρη εξεύρεση λύσης στην αποκατάσταση ενός αντλιοστασίου, παρουσιάζει και σοβαρά προβλήματα στεγανότητας. Για το λόγο αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ενημερώσω επί του θέματος και την προοπτική του.

Η μη καλή εξασφάλιση πλήρης στεγανότητα του δικτύου αποχετεύσεις έχει σαν αποτέλεσμα κατά την διάρκεια των πρώτων βροχοπτώσεων της χειμερινής περιόδου την υπήρξε μεγάλων εισροών υγρών εντος του δικτύου με συνέπεια την συνεχή και μεγάλη υπερχείλιση παραλιακών φρεατίων. Το φαινόμενο ήταν έντονο και συνεχές σε 24 ωρη βάση ολόκληρο μήνα Ιανουάριο του 2019.

Για την καλή, ασφαλή, αλλά και οικονομική λειτουργία του αποχετευτικού, απαιτείται ο έλεγχος στεγανότητας του δικτύου σε ορισμένα σημεία με υπόγεια νερά όπως ΛΕΥΚΕΣ και ΡΑΓΙΑ προτού την οριστική παραλαβή και λειτουργία του εργου . Τα προβλήματα που σε κανονική λειτουργία θα παρουσιάζονται σε ημέρες βροχόπτωσης θα είναι και πολλά και μεγάλα με ιδιαίτερα υψηλές εισροές, που πέρα της αυξημένης κατανάλωση ενέργειας από την επι πλέον άντληση , μπορεί να είναι και πάνω από την δυνατότητα της υδραυλικής μελέτης των εγκαταστάσεων της επεξεργασίας.

Η μέχρι και σήμερα επιλογή αντιμετώπισης βλάπτει το συμφέρον του δήμου, των κατοίκων, του περιβάλλοντος και υποβαθμίζει και προσβάλλει τον Πόρο .

Η θέση αυτή είναι απολύτως λογική και εφικτή, με μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό λειτουργικό όφελος για το δήμο μας.

Υ.Γ Συνημμένα σας αποστέλλω φωτογραφία του ενός εκ των δυο σημείων υπερχείλισης.

Με εκτίμηση

Σύμβουλος κοινότητας Πόρου

Οδυσσέας Γαλιατσάτος

Φωτογραφία Νο1Φωτογραφία Νο2