Έκοψε την βασιλόπιτά του το Γηροκομείο Ληξουρίου (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 12:13

Έκοψε την βασιλόπιτά του το Γηροκομείο Ληξουρίου (εικόνες + video)

Mεγάλη δωρεά 42 ηλεκτρικών κλινών της πιο σύγχρονης τεχνολογίας από την Αστική μή κερδοσκοπική εταιρεία"Αγιο Λουκά τον Ιατρό Συμφερουπόλεως"

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας δια μέσου του Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης μας π. Σπυρίδων Πετεινάτου έκοψαν χτες το απόγευμα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου.

Μετά το κόψιμο της πίτας από τους π. Πετεινάτο και Μαρκέτο, η Πρόεδρος του ΔΣ των ΦΙΛ κα Τσαγκαράτου-Βαλσαμου έδωσε τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό στην Βουλευτή κα Θεοπεφτάτου και στον Αντιδήμαρχο κ. Κατσιβέλη

Κατόπιν η κα Χριστίνα Τσαγκαράτου έχοντας δίπλα της τον διευθυντή του Ιδρύματος κ. Γερουλάνο καθώς και αρκετά μέλη του ΔΣ αναφέρθηκε στα πεπραγμένα αλλά και σε όσα έχουν δρομολογήσει να φτιάξουν.

Ευχαρίστησε, αρχικά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αποκαταστάση και πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου του Γηροκομείου. Αναφέρθηκε και στην μεγάλη δωρεά 42 ηλεκτρικών κλινών της πιο σύγχρονης τεχνολογίας από την Αστική μή κερδοσκοπική εταιρεία"Αγιο Λουκά τον Ιατρό Συμφερουπόλεως". "Ήδη έχουν παραληφθεί 29 κλίνες και στον επόμενο μήνα αναμένεται η ολοκλήρωση της σπουδαίας αυτής δωρέας" τόνισε η κα Τσαγκαράτου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει στην δωρεά 100 έργων ζωγραφικής που κοσμούν ήδη τους τοίχους του κτηρίου και το έχουν μετατρέψει σε μιά μικρή ανεκτίμητη Πινακοθήκη. "με την πρωτοβουλία της Ανεζίνας Λιάτου και σύμπραξη από το Εργαστήρι καλλιτεχνών και λογοτεχνών Ηλιούπολης, από τον Σύλλογο Απανταχού Καμηναράδων ο Προφήτης Ηλίας και καλλιτέχνες της πόλης"

Κατόπιν, ευχαρίστησε την μή κυβερνητική οργάνωση "Άγονη Γραμμή Γόνιμη". "Η οργάνωση δραστηριοποιείται στον χώρο των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων και της εκπαίδευσης και προσέφερε χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο πιάτων, αναδευτήρα τροφών)".

Τέλος ευχαρίστησε όλους εκείνους τους μικρούς και μεγάλους πολίτες της πόλης που συνεισφέρουν σε κάθε ευκαιρία. Φυσικά και το μέλος του ΔΣ των ΦΙΛ κ.Βαγγέλη Κουνάδη ο οποίος χρόνια τώρα προσφέρει αφιλοκερδώς την Βασιλόπιτα αλλά και γλυκίσματα καθ' ολη την διάρκεια του έτους στο Γηροκομείο μας, καθώς και την Ionian Foods της οικ. Γρηγοροπουλου για την δωρεά αναψυκτικών.

Με το τέλος των ευχαριστιών η Πρόεδρος των ΦΙΛ αναφέρθηκε στους νέους στόχους που έχουν θέσει. "Ο πρώτος στόχος είναι η αποκατάσταση και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου με την προσθήκη και ειδικού χώρου δραστηριοτήτων που θα προσφέρουν την δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης και αναψυχής στους ενοίκους του Ιδρύματος αλλά και τους επισκέπτες τους.

Ο δεύτερος στόχος αφορά τον εξοπλισμό του χώρου φυσικοθεραπευτηρίου, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους το έχουν ανάγκη. "

Παρέστησαν η Βουλευτής κα Θεοπεφτάτου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κατσιβέλης, ο δημ.σύμβουλος κ. Ν.Παπαδάτος και της αντιπολίτευσης κ. Δ. Αραβαντινός, ο Πρόεδρος του ΛΤ κ.  Αλ. Μοσχονάς, ο Πρόεδρος Κοινότητας Κατωγής κ. Βιτωράτος, η Πρόεδρος της αστικής μή κερδοσκοπικής εταιρείας "Αγιος Λουκάς ο ιατρός Συμφερουπόλεως" κα Αναστασιάδου καθώς και τα μέλη του ΔΣ κα Αντωνάτου, κ. Μανουσάκης.

Φυσικά στην εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους και αρκετοί συμπολίτες μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια από την Χορωδία του Σπύρου Θεοτοκάτου. Χορωδία Αργοστολίου και Χορωδία Ληξουρίου ένωσαν τις φωνές τους και παρουσίασαν έναν όμορφο πρόγραμμα που ευχαριστήθηκαν όλοι.

Το προσωπικό των ΦΙΛ είχε ετοιμάσει έναν νοστιμότατο μπουφέ. Ήταν όλοι τους, σχεδόν, παρόντες. Προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό και φροντίζουν τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

Ο Διευθυντής των ΦΙΛ κ. Γερουλάνος μας ξενάγησε και στα δωμάτια που έχουν ήδη τοποθετηθεί οι νέες ηλεκτρικές κλίνες, οι οποίες προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ύπνου και ξεκούρασης στους ηλικιωμένους μας.

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους σας.

Το 2019 να εκπληρώσει και τους νέους σας στόχους.

Πηγή: Lixouri.gr 

https://www.youtube.com/watch?v=KZXoVdQugKU

vasilopites4vasilopites34vasilopites49vasilopites51vasilopites60vasilopites71vasilopites75vasilopites84vasilopites112vasilopites116vasilopites117