Οι πολίτες επισημαίνουν τα προβλήματα του δημοτικού φωτισμού - Οι πρώτες αναφορές στο INKEFALONIA

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 10:15

Οι πολίτες επισημαίνουν τα προβλήματα του δημοτικού φωτισμού - Οι πρώτες αναφορές στο INKEFALONIA

Οι πρώτες αναφορές : 

Κα Σωτηρία, Κουνόπετρα

Επί τρία χρόνια, δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός στην περιοχή. Οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στους υπευθύνους του Δήμου χωρίς καμία ανταπόκριση.

 κ. Άγγελος, Ραζάτα, θέση "Φελικα".

«Δρόμος χωρίς δημοτικό φωτισμό από το 2010, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί μέχρι και σήμερα 10/1/2019»

κ. Παναγιώτης, Βλαχάτα

Ο πολίτης επισημαίνει το πρόβλημα με τις καμμένες λάμπες στο στο πάνω μέρος  των  Βλαχάτων (επανοχώρι) και τονίζει :  «κάθε φορά που υπάρχει κακοκαιρία, μένουμε στο σκοτάδι»

Κ. Παναγιώτης Φαρακλάτα, στην αρχή του χωριού , στη γεώτρηση, εκτός λειτουργίας τμήμα του φωτισμού. Ο πολίτης έχει επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη επισκευής, χωρίς να έχει γίνει κάτι.

κ. Θανάσης, Δρόμος – Αγίας Ευφημίας – Κομιτάτων.

Καμένη λάμπα από τον Νοέμβριο του 2017 «Παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μου τόσο στον ηλεκτρολόγο του δήμου όσο και στους αρμόδιους τοπικούς ΑΡΧΟΝΤΕΣ δεν βρήκα καμιά ανταπόκριση.» επισημαίνει ο πολίτης ο οποίος υπογραμμίζει ότι πληρώνει 140 ευρώ το μήνα δημοτικά τέλη για την επιχείρησή του.

κ. Γερασιμούλα, Σβορωνάτα

Τα ξημερώματα , κατά τις 3 σβήνουν όλα τα φώτα από το πρατήριο και μετά και επικρατεί σκοτάδι. Επίσης τα δέντρα καλύπτουν τους λαμπτήρες οι οποίοι είναι και σπασμένοι.

κ. Ανδρέας ,Σκάλα.

«Όλη η παραλία με απαράδεκτο φωτισμό. Όταν έγινε ένας Δήμος αφαιρέθηκαν τα σωστά φωτιστικά που υπήρχαν και αντιστάθηκαν με ακατάλληλα μικρά που βραχυκλώνουν εύκολα. Να μπουν ψηλά φώτα

κ. Παύλος, Αργοστόλι, Οδός Ηρωδότου, κοντά στο 4ο Δημοτικό.

Συνεχείς οχλήσεις για αντικατάσταση καμένης λάμπας , χωρίς ανταπόκριση.

κ. Κατερίνα, Κομιτάτα

Αγία Σοφία Κομιτάτων , Κατεστραμμένοι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού

κ. Παναγής, Κομιτάτα

Για το ίδιο ζήτημα με την κ. Κατερίνα, ο πολίτης επισημαίνει : "Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ  ΟΙΚΙΣΜΟΣ  ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΞΟΥΣΙΑ  ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΓΙΑ  ΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΚΑΙ   ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ....ΕΓΩ  ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΣ  ΤΟΥ  ΟΙΚΙΣΜΟΥ  ΡΩΤΑΩ  ΤΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΤΕΛΗ  ΠΟΥ  ΠΛΗΡΩΝΩ  ΠΟΥ  ΠΑΝΕ"

κ. Μαρία, Σιμωτάτα

Μεταξύ Σιμωτάτων και Βλαχάτων στο υδραγωγείο , καμένη  κολώνα σε επικίνδυνη στροφή

κ. Χαρίκλεια, Λαϊκές κατοικίες, Αργοστόλι

Αφαιρέθηκαν οι κολόνες και οι λάμπες στα πάρκα επί των οδών Βουτσινά και Τσιλιμιδού, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί

κ. Γιώργος, Καραβάδος

Μενουμε στον Καραβαδο σε μη κεντρικο σημειο. Πριν απο τις γιορτες, ειχαν καει τα φωτα σε 2 κολονες του δημοτικου φωτισμου κοντα στο σπιτι μου, με αποτελεσμα εξω απο το σπιτι μου και σε αποσταση 50 περιπου μετρων να επικρατει σκοταδι πισσα. Περα απο τα πρακτικα προβληματα που δημιουργουνται, δημιουργειται και προβλημα ασφαλειας.

 

Κάθε μήνα οι πολίτες της Κεφαλονιάς, μέσω των λογαριασμών ρεύματος, επωμίζονται τα δημοτικά τέλη, τα οποία αναλογούν σε υπηρεσίας φωτισμού και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων / δρόμων.

  • Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, υπόχρεοι για την καταβολή των τελών είναι όσοι κάνουν χρήση των ακινήτων με οποιαδήποτε ιδιότητα και βαρύνονται με την εξόφληση της ηλεκτροδότησης τους.
  • Για να υπολογισθεί το τέλος, λαμβάνεται υπόψιν η επιφάνεια του ακινήτου, ενώ σύμφωνα με νόμου του 1997, ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται απαλλάσσονται από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού, όσο μένουν κλειστά.

Δυστυχώς όμως, αν και οι πολίτες πληρώνουν κανονικά τα τέλη τους, σε πολλές περιπτώσεις , ειδικά σε χωριά δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους αναλογούν.

Μεγάλο μέρος του δημοτικού φωτισμού είναι εκτός λειτουργίας καθώς οι λαμπτήρες δεν έχουν αντικατασταθεί , με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να βρίσκονται στο σκοτάδι.

Ιδιαίτερα σε μερικές περιοχές, με λίγους κατοίκους, η απουσία φωτισμού , δημιουργεί μια εικόνα «νεκρού τοπίου» ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Το INKEFALONIA.GR ανοίγει σήμερα το «φάκελο Δημοτικός Φωτισμός» και καλεί τους πολίτες να μας επισημάνουν το πρόβλημα της περιοχής τους.

Μπορείτε να μας καλείτε στο 2671024715 , η να μας στέλνετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και απευθείας στη σελίδα μας στο Facebook.

Στόχος να αναδείξουμε το πρόβλημα στο μέγεθος που καταγράφεται, καθώς όλοι οι πολίτες εφόσον έχουν ίδιες υποχρεώσεις, πρέπει να έχουν και ίδια δικαιώματα.

Και είναι σοβαρή ευθύνη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής , η τήρηση της παραπάνω αρχής.