Ανακοίνωση Σχολικών Καθαριστριών Κεφαλονιάς: «Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 09:31

Ανακοίνωση Σχολικών Καθαριστριών Κεφαλονιάς: «Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας»

Επιτροπή σχολικών καθαριστριών Κεφαλονιάς

 Εργαζόμαστε στον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων .

Διαμαρτυρόμαστε για τη μη πληρωμή των καθαριστών/καθαριστριών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία από την αρχή της σχολικής χρονιάς έως σήμερα.

Διεκδικούμε άμεσα τα οφειλόμενα καθώς και τακτική μηνιαία πληρωμή από εδώ και πέρα.

Το καθεστώς εργασίας μας  διέπεται από εξευτελιστικές συμβάσεις  όχι εργασίας αλλά ανάληψης έργου, για δέκα μήνες. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις συμβάσεις πληρωνόμαστε ανά αίθουσα σχολικής μονάδας (με το κομμάτι δηλαδή)  και δεν έχουμε δικαίωμα σε  επιδόματα αδείας, δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα.

Δεν δικαιούμαστε ούτε άδεια λόγω ασθενείας. Στην περίπτωση αυτή  υποχρεούμαστε να στείλουμε αντικαταστάτη τον οποίο θα πληρώσουμε από την τσέπη μας για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε οι περισσότερες/οι να πηγαίνουμε 2 φορές την ημέρα στο σχολείο για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σχολείο καθαρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα επιπλέον έξοδα και χρόνο  που απαιτούνται  καθώς και την επίπτωση που έχει αυτό  στην καθημερινότητά μας, στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.

Αυτές οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με τη μεγάλη εντατικοποίηση και τις εξευτελιστικές αμοιβές έχουν εγκαταλείψει κάθε έννοια μόνιμης και σταθερής εργασίας για εμάς που εξυπηρετούμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υποβαθμίζουν  την ίδια τη σχολική υγεία.

Είναι και αυτή η κατάσταση απόρροια της συστηματικής υποχρηματοδότησης για τις ανάγκες της παιδείας και των λαϊκών αναγκών, που εφαρμόζεται διαχρονικά  από τις κυβερνήσεις .

Οποιαδήποτε παροχή μας έχει δoθεί  (γάλα ή μέσα ατομικής προστασίας) έχει γίνει μετά από αγώνες διεκδίκησης.

Τελευταίο τρανό  παράδειγμα της αντιμετώπισής μας από  το κράτος και απόρροια της αντεργατικής του  πολιτικής  είναι και η φυλάκιση της συναδέλφου μας στο Βόλο στην οποία συμπαραστεκόμαστε αμέριστα,  ζητάμε την αποφυλάκισή της και την επιστροφή στη δουλειά της.

   Διεκδικούμε  :

  • Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων –ΤΩΡΑ από την αρχή του σχολικού έτους και την τακτή σε μηνιαία βάση πληρωμή μας από εδώ και πέρα         
  • Να πάψει η εργασία μας με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς πολυετούς ομηρίας και ανασφάλειας.
  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και  μετατροπή των συμβάσεών μας  σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.
  • Να ενταχθούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα όπως προβλέπεται για τη φύση της εργασίας μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε εγρήγορση για το συντονισμό μας και τη  διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων μας   και

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28/11/18 και

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ. 10.00 πμ

Αργοστόλι, 23 Νοεμβρίου 2018

Επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστών/καθαριστριών δήμου Κεφαλονιάς