ΝΤ της ΑΔΕΔΥ -ΚΙ: Λαϊκή Υπόθεση η Υγεία στα νησιά μας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 07:03

ΝΤ της ΑΔΕΔΥ -ΚΙ: Λαϊκή Υπόθεση η Υγεία στα νησιά μας

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαϊκή Υπόθεση η Υγεία!!!

Να την πάρουμε ΤΩΡΑ στα χέρια μας όλοι οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί.

Το ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ στέκεται αλληλέγγυο στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δύο Νοσοκομεία του Νομού (ΓΝΝ Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο), χαιρετίζει το γεγονός ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα του τόπου μας κάνει δική του υπόθεση την υγεία. Αναδείχτηκαν, για μια ακόμη φορά, τα οξυμένα προβλήματα της υποστελέχωσης, της εντατικοποίησης, της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και της ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης, των καταργήσεων – συγχωνεύσεων δομών που χτυπά άμεσα το καμπανάκι για το Μαντζαβινάτειο και τα κέντρα υγείας σε Ιθάκη – Σάμη κοκ. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του για την υγεία μπορεί να δράσει αποτρεπτικά σε κάθε επιβουλή στο σήμερα, να ανοίξει το δρόμο για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σημαίνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και συστρατεύεται με το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚΙ) και τις οργανώσεις του Νομού που παίρνουν πρωτοβουλίες και κινητοποιούνται. ΚΑΛΕΙ, με τη σειρά του, τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο δημόσιο να διεκδικήσουμε την πιο καίρια λαϊκή ανάγκη: αυτή της αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας, μέσα από την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των δομών.

Ούτε βήμα πίσω από το αναγκαίο για μας και τα παιδιά μας!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολιού και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία.
  • Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, χειρουργεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κλπ) με πλήρη στελέχωσή τους.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων.
  • Να υπάρξει αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού του 2014, με πλήρη θωράκιση του κτιρίου και να λυθούν - με όλα τα μέτρα ασφάλειας - τα προβλήματα στο υποσταθμό της ΔΕΗ που είναι στο υπόγειο.
  • Να σταματήσει η «κινητικότητα» των συναδέλφων εντός και εκτός του Νομού.
  • Να επανέρθει η οργανικότητα των δομών υγείας στην προ του 2012 κατάσταση.
  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!!

Για όλα τα προηγούμενα:

  • Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για νέα σύσκεψη φορέων, την Τετάρτη 11/4/2018 στις 7 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΚΙ, για να εκτιμήσουμε την ως τώρα δραστηριότητα και να προετοιμάσουμε τις επόμενες κινήσεις.
  • Την Πέμπτη 12/4/2018 στις 10 πμ, πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου Αργοστολίου και στον Διευθυντή της χειρουργικής.
  • Την ίδια μέρα (Πέμπτη, 12/4/2018) θα παραχωρήσουμε Συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο «Κρασσά» του Νοσοκομείου Αργοστολίου.
  • Ζητάμε από την ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο τρόπο (συνδικαλιστικά, νομικά κλπ) τους συναδέλφους.

Αργοστόλι 3/4/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου




00 inkefalonia general ad 300X250