Ευχαριστίες του Δήμου για την εύρεση του αγνοούμενου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 14:14

Ευχαριστίες του Δήμου για την εύρεση του αγνοούμενου

Το Σάββατο στις 15/9/12 ο κ.Ι.Λουκάτος, 86 ετών, πάσχων από νόσο Alzheimer, μετά από επίσκεψη στον αδελφό του, δεν επέστρεψε στην κατοικία του στον Καραβάδο, της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς.

Η εξαφάνιση του εντοπίστηκε την Κυριακή 16/9/12 από την Αποκλειστική Συνοδό που τον φρόντιζε , η οποία διαπίστωσε ότι ο κ.Λουκάτος δεν διανυκτέρευσε σπίτι του.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι πλησιέστεροι Συγγενείς του, οι οποίοι άρχισαν άμεσα την έρευνα εντοπισμού του. Η αδυναμία εύρεσής του έως το μεσημέρι της Κυριακής, ευαισθητοποίησε όλους τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι συνέχισαν τις έρευνες, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς και εκδόθηκε Δελτίο Αναζήτησης Αγνοουμένου , που αναρτήθηκε στο Διαδύκτιο και στα ΜΜΕ του Νησιού.

Τη Δευτέρα 17/9/12 η εργαζόμενη στον Δήμο και κάτοικος Καραβάδου, κ.Α.Αθανασάτου επισκέφτηκε τον Α/Δήμαρχο Λειβαθούς κ.Ε.Κεκάτο και τον ενημέρωσε αναλυτικά για το θέμα, ζητώντας περαιτέρω υποστήριξη για την εύρεση του συγχωριανού της.

Ο κ.Κεκάτος ενημέρωσε αμέσως τον Προϊστάμενο της Πρόνοιας κ.Δ.Δημουλιό, τα Ράδιο – Ταξί και επικοινώνησε με τον Αρχηγό των Εθελοντών Σαμαρειτών κ.Χ.Μοσχόπουλο, αιτώντας την άμεση συμμετοχή των Σαμαρειτών στο έργο της αναζήτησης, αίτημα που πρόθυμα έγινε αποδεκτό.
Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας, με επικεφαλής τον Αρχηγό των Σαμαρειτών ξεκίνησε νέα έρευνα και στις 16.00 εντοπίστηκε ο αγνοούμενος, στον οποίον αφού προσφέρθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Ο Δήμος ευχαριστεί και συγχαίρει για τη συμβολή τους στο έργο της επιτυχούς αναζήτησης αγνοουμένου όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, το Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ, τα Ραδιο – Ταξί, τους Εθελοντές Σαμαρείτες (κ.Χ.Μοσχόπουλο, κ.Ρ.Μαρίνου και κ.Β.Μαχαηλίδου) τον Πρόεδρο της Τ.Κοινότητας Καραβάδου, κ.Ι.Μαρτσέλο, την κ.Α.Αντζουλάτου, την κ.Α.Μαρτσέλου, τον κ.Α.Μαρτσέλο, τον κ.Ι.Βουζιάνο, την κ.Μ.Σταματέλου, τον κ.Α.Παρασκευόπουλο και όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Από το Γραφείο Τύπου