Τίμησαν στο Ληξούρι τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 14:14

Τίμησαν στο Ληξούρι τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ο Δήμος Κεφαλονιάς, η Δημοτική Ενότητα Παλικής και η οικογένεια Σπυρίδωνος Αλεξανδράτου τίμησαν και βράβευσαν τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ- ΤΕΙ 2012 μαθητές του λυκείου Ληξουρίου Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου

Σε μια σεμνή αλλά και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα έγινε στο Δημαρχείο Ληξουρίου η βράβευση τριών αγοριών και τριών κοριτσιών του Λυκείου Ληξουρίου που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Οι μαθητές παρέλαβαν δια χειρός του Γιώργου και της Κατερίνας Αλεξανδράτου χρηματική χορηγία εις μνήμη του πατέρα τους Σπύρου Αλεξανδράτου.

Η τελετή ξεκίνησε με μια σύντομη ομιλία προς μαθητές, γονείς, καθηγητές, επίσημους και τα μελή της οικογένειας Αλεξανδράτου από τον Αντιδήμαρχο Παλικής κ. Ε. Θεοφιλάτο, και στη συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο εις μνήμη του εκλιπόντος Σπύρου Αλεξανδράτου από τον Πατέρα Ιωάννη Φραγκισκατο.
Από πλευράς πολιτείας το πάρων έδωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Ρουχωτάς και Δ. Αραβαντινός, και το μέλος της Δημοτικής ενότητας Παλικής Ν. Αραβαντινός – Ζαφείρης.

Ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος ζήτησε από τη Διευθύντρια του λυκείου Ληξουρίου κα. Χριστίνα Τσαγκαράτου την επόμενη χρονιά δηλαδή το 2013 να του δώσει τη λίστα με τους τρεις πρώτους και πρώτες της δεκαετίας για μια αντίστοιχη χρηματική χορηγία για την συμπλήρωση δέκα χρόνων του θεσμού. Ενώ ο κύριος Ρουχωτάς πρότεινε από την επόμενη χρονιά η τελετή να κλίνει με χορό, κάτι που δεν αρνήθηκαν τα μέλη της οικογένειας αρκεί ότι γίνετε να γίνετε στο Ληξούρι.

Τη χρηματική χορηγία πήραν οι μαθητές:
Αντωνάτου Ναυσικά με βαθμό 18,75, Αντωνέλου Άννα με βαθμό 18,57, και Διονυσάτου Βερόνικα – Παρασκευή με βαθμό 18,33 για τα κορίτσια, ενώ για τα αγόρια οι: Γαλάτης Σπυρίδων με βαθμό 15,75, Ντούνι Ρομπέρτ με βαθμό 14,62, και Φλαμπουράρης Γεράσιμος με βαθμό 14,47

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ