Έρχονται οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές - Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 08:49

 Έρχονται οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές - Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια μας χτυπάνε την πόρτα, αφού από σήμερα Τρίτη ο καιρός χαλάει αισθητά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο και πιθανές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά αλλά βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται επίσης νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν παροδικές μπόρες, ενώ στη δυτική Μακεδονία αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανόν πρόσκαιρες μπόρες και στα υπόλοιπα, κυρίως ορεινά. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 18 ως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη o καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, κυρίως τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 21 ως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει και τους 31.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

iefimerida.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250