Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού από το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων «Οι Πρόννοι»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2012 12:12

Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού από το Σωματείο Ενοικιαζομένων  Δωματίων & Διαμερισμάτων  «Οι  Πρόννοι»

Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού κα Ολγα Κεφαλογιάννη, απέστειλε το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων «Οι Πρόννοι».Πιο αναλυτικά Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Σας παραθέτουμε τα βασικότερα προβλήματα του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων, με την προοπτική της άμεσης εξεύρεσης λύσεων και της θετικής ανταπόκρισής σας, που σας είχαμε αποστείλει της 17/7/2012  με την συμμετοχή όλων των Σωματίων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων  μέσων της  Ομοσπονδίας  Ελλάδος  με τον πρόεδρο μας ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. 

                           Θεωρούμε ως άμεσης προτεραιότητας τα ακόλουθα:

2ον Με την συνεργασία του ΕΟΤ, είναι αναγκαίο να δοθεί η δυνατότητα στις Επιχειρήσεις Επιπλωμένων Τουριστικών Κατοικιών να αδειοδοτηθούν ως επιχειρήσεις δύο (2) κλειδιών ενοικιαζομένων διαμερισμάτων με το καθεστώς που ίσχυε για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και όχι με το καθεστώς των νέων, προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε., δεδομένου του μικρού τζίρου και της περιορισμένης εποχικής λειτουργίας τους.

3ον Ζητούμε την κατάργηση του άρθρου 32 του Ν. 4075/2012 για το ασφαλιστικό καθεστώς των τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου. Είναι απολύτως αναγκαία η επαναφορά του νόμου 3846/2010 καθώς η απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. επιχειρηματιών με καταλύματα έως 10 δωμάτια, θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις του κλάδου αναγνωρίζοντας την περιορισμένη λειτουργία τους.

Η ισχύς του νόμου 4075/2012 από την 1η Ιουλίου, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων καθώς οι επιχειρηματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών.

4ον Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιχειρηματίες έχουν κάνει χρήση των νόμων 3843/2010 για τους ημιυπαίθριους και του 4014/2011 περί αυθαίρετων κατασκευών, να μπορούν να εντάξουν τους πολεοδομικά τακτοποιημένους χώρους τους στην δυναμικότητα του ειδικού σήματος λειτουργίας.

  Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε των κώδωνα του κινδύνου  και συγκεκριμένα  για την περιοχή μας  Ελειού Πρόννων , που όχι μόνο δεν έχουμε την δυνατότητα για τις καινούριες εισφορές  αλλά και για την επιβίωση μας . Καθώς  γνωρίζεται  και συγκεκριμένα ο Πόρος  δυστυχώς  είχαμε  μείωση  τουρισμού πάνω από 75 % .

Ελπίζουμε στην  θετικής ανταπόκρισής σας για λύσεων των προβλημάτων μας, διότι αρχίζουν και κλείνουν το ένα μετά το άλλο .

 Με εκτίμηση

  Ο πρόεδρος και το Δ.Σ

Γεώργιος Μεταξάς      




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ