Βαριά «καμπάνα» σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας - Τέλος τα αυτοκόλλητα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 08:53

 Βαριά «καμπάνα» σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας - Τέλος τα αυτοκόλλητα

Τα... κέφια του φαίνεται ότι έχει το ΚΕΠΥΟ, καθώς έχει ξεκινήσει μπαράζ διασταυρώσεων με στόχο να εντοπίσει και να «τιμωρήσει» τους φοροφυγάδες πάσης φύσης.

Έτσι πέρα από το φιλόδοξο σχέδιο καταγραφής όλων των καταναλωτικών δαπανών προκειμένου να ξεκινήσει σε δεύτερη φάση η αντιπαραβολή τους με τα δηλούμενα εισοδήματα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε διασταυρώσεις στοιχείων για να εντοπίσει όσους «ξέχασαν» να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας!

Μόλις εντοπιστούν, το ΚΕΠΥΟ θα στείλει τα σχετικά... ραβασάκια εντός Σεπτεμβρίου, με τα οποία οι υπόχρεοι θα καλούνται να πληρώσουν το σχετικό Τέλος εις διπλούν- όπως προβλέπει ο νόμος- ακόμα κι αν έχουν πουλήσει ή αποσύρει το όχημα τους.

Όσον αφορά, δε, στα Τέλη του 2013, που θα πληρώσουμε στο τέλος του χρόνου, θα υπάρξουν δύο καινοτομίες. Αφενός οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά, καθώς δεν θα τους αποσταλούν τα γνωστά ειδοποιητήρια, αφετέρου δεν θα προμηθευτούν τα ειδικά σηματάκια αφού θα αρκεί η απόδειξη πληρωμής. Όσοι δεν πληρώσουν, θα τα βρουν μπροστά τους, καθώς το ΚΕΠΥΟ θα τα ενσωματώσει στο φόρο εισοδήματος της επόμενης χρονιάς, ως ληξιπρόθεσμη οφειλή.

iefimerida.gr