Με μπροστάρη τον... Ποσειδώνα η βαρκαρόλα στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 14:25

Με μπροστάρη τον... Ποσειδώνα η βαρκαρόλα στο Ληξούρι

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία και συμμέτοχη του κόσμου η βαρκαρόλα στο λιμάνι του Ληξουρίου. Με μπροστάρη τον Ποσειδώνα θεού της θάλασσας να οδηγεί τα σκάφη στα σημεία της παράλιας που ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος, και πάνω στο σκάφος των ιχθυοτροφείων που φέρει το όνομα του θεού του ανέμου του Αίολου, ήταν οι κανταδόροι. Ανάμεσα στον κόσμο επιτύχαμε και τον δάσκαλο αντιδήμαρχο Παλικης Ε. Θεοφιλάτο με τον μαθητή του, σύμβουλο της δημοτικής ενότητας Παλικης Ν. Αραβαντινό – Ζαφείρη, δάσκαλος με μαθητή λοιπόν όπως μας συστήθηκαν. Κείμενο – Φωτογραφίες: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος

Ακούραστος ο αντιπρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Γ. Κατσιβέλης ο οποίος αυτές τις μέρες τρέχει και δεν φτάνει για να φέρει εις πέρας τι εκδηλώσεις που γίνονται στο Ληξούρι με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γεράσιμος Γαλανός από μια τέτοια βραδιά, που και αυτός με τη σειρά του προσφέρει με τις γνώσεις του τα μέγιστα.

Τις βάρκες που συμμετείχαν και ήταν όλες φωταγωγημένες τις συνόδεψαν και τρία πλωτά άρματα. Το ένα συμβόλιζε το πλοίο του Οδυσσέα με τους συντρόφους του, το άλλο ήταν ένα ομοίωμα του Ποσειδώνα θεού της θάλασσας, που στην αρχαιότητα θεωρούνταν προστάτης των ναυτικών και των ψαράδων, ταξίδευε με το χρυσό άρμα του πάνω στα κύματα, που άνοιγαν χαρούμενα στο πέρασμά του, ενώ γύρω του έπαιζαν δελφίνια. Με την τρίαινά του μπορούσε τόσο να δημιουργεί τρικυμίες όσο και να ηρεμεί τα νερά. Το τρίτο άρμα ήταν ο Κέφαλος, ο πρώτος μυθικός βασιλιάς της Κεφαλονιάς.

Γύρο του είχαν τοποθετηθεί τέσσερα κέρματα συμβολίζοντας την τετράπολη, ένα νόμισμα από κάθε μία από τις μικρές ανεξάρτητες δημοκρατίες του νησιού κατά τον 5ου αιώνα (Πρόννοι, Σάμη, Πάλη, Κράνη).




00 inkefalonia general ad 300X250