Έκθεση Παζλ στο Ληξούρι: Μια έκθεση αλλιώτικη από τις άλλες!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 00:36

Έκθεση Παζλ στο Ληξούρι: Μια έκθεση αλλιώτικη από τις άλλες!

Έκθεση πάζλ με πρωτοβουλία του Χαράλαμπου Πρεντάνου ή όπως τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι ,Χάρη.Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση που κάνει ο Χάρης με τους φίλους των πάζλ στο Ληξούρι (η πρώτη το 2004) και έχει θέμα τους χάρτες, όπως και το μεγαλύτερο πάζλ που βρίσκεται εκεί. Αποτελείται από 18.000 κομμάτια και του πήρε 7 χρόνια για να το κατασκευάσει, είχε και βοήθεια από συγγενείς και φίλους. Κείμενο – Φωτογραφίες: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος

Αξίζει να επισκεφτείτε την πρωτότυπη και ίσως μοναδική όσων αφορά το περιεχόμενό της έκθεση. Ενενήνταεννιά πάζλ διαφόρων θεμάτων, από πίνακες ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών και κινηματογράφο, έως παραλίες, ζώα και κάστρα. Εκτός από τα κομμάτια που έχει φτιάξει ο Χάρης, θα δείτε και κάποια που έχουν φτιάξει φίλοι και γνωστοί του.


Κανένα από τα πάζλ δεν είναι προς πώληση.


Μπορείτε όμως να θαυμάσετε τις κατασκευές αυτές καθημερινά 8.00μμ - 11.00μμ έως τις 16 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου «Μαρκάτο». Εκεί θα βρείτε και τον Χάρη, που θα σας ξεναγήσει, θα σας μάθει κολπάκια για την κατασκευή και συναρμολόγηση των πάζλ και για τους πιο 'τολμηρούς' υπάρχουν και ασυναρμολόγητα πάζλ εκεί για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας. Την ενασχόληση του αυτή ο Χάρης την οφείλει στον κ. Γεράσιμο και την Ιωάννα Παρτίδου που του δώρισαν το πρώτο του πάζλ σε πολύ μικρή ηλικία και και από τότε δεν έχει σταματήσει να φτιάχνει .


Το πάζλ ανήκει στην κατηγορία των επιτραπέζιων παιχνιδιών και θεωρείται εγκεφαλικό παιχνίδι. Η ουσία του είναι να συνδέσεις σωστά τα κομμάτια μεταξύ τους ώστε να έχεις το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο τρόπος συναρμολόγησης ποικίλει αφού κάθε δημιουργός ακολουθεί την δική του πορεία και τακτική στην κατασκευή. Ένα όμως είναι δεδομένο, ότι, τελειώνοντας ένα πάζλ νιώθεις τη χαρά της δημιουργίας. Είναι μια ποιοτική ενασχόληση για όλες τις ηλικίες, ένα ή περισσότερα άτομα αλλά χρειάζεται ένα μικρό προγραμματισμό, παρατηρητικότητα, αυτοσυγκέντρωση, υπομονή, ελεύθερο χρόνο, μνήμη και καθαρό μυαλό.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250