ΕΛΜΕΚΙ: Παρέμβαση για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και ενάντια στις προωθούμενες περικοπές τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 08:08

ΕΛΜΕΚΙ: Παρέμβαση για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και ενάντια στις προωθούμενες περικοπές τμημάτων στα ΕΠΑΛ


Παρέμβαση για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και ενάντια στις προωθούμενες περικοπές τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ μαζί με αναπληρωτές συναδέλφους πραγματοποίησε παράσταση στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Δρακουλόγκωνα. Τα θέματα που τέθηκαν ήταν α) η σίτιση β) η στέγαση και γ) η έκπτωση στη μετακίνηση των συναδέλφων με ΚΤΕΛ και πλοία. Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τέθηκε το αίτημα της επαναβεβαίωσης του μέχρι σήμερα καθεστώτος για τη σίτιση του συνόλου των αναπληρωτών αλλά και εκείνων των μονίμων που το έχουν ανάγκη (πχ διαμονή μακριά από τις εστίες τους) ταυτόχρονα με τη διερεύνηση για δυνατότητα βελτίωσης. Μέχρι σήμερα η σίτιση έχει διασφαλιστεί τόσο στο Αργοστόλι όσο και στο Ληξούρι. Όσον αφορά τη στέγαση διατυπώθηκε ξανά το αίτημα να γίνουν σπίτια στην περιοχή «υπαλληλικά» για νέους εκπαιδευτικούς – υπαλλήλους και εργάτες αλλά και να επισπευτούν οι διαδικασίες για την ανακαίνιση του οικοτροφείου του ΕΙΝ στη Λάσση, στο οποίο έχουν ζητηθεί να διατεθούν 4 δωμάτια για δωρεάν στέγαση συναδέλφων. Σημειώνουμε ότι σήμερα η περιοχή των υπαλληλικών αλλά και η γειτνιάζουσα του Ξενία, στην οποία υπάρχουν δύο σχολεία, είναι προς εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ. Τέλος, τέθηκε το αίτημα για υλοποίηση παλιότερης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πάρθηκε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ώστε να υπάρξει έκπτωση 50% στη μετακίνηση εκπαιδευτικών με το ΚΤΕΛ και τα καράβια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης α) δεσμεύτηκε πως το καθεστώς της σίτισης των εκπαιδευτικών δεν θα αλλάξει και ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση για να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα βελτίωσης. β) Για τη στέγαση είπε πως προγράμματα που να καλύπτουν αυτή την ανάγκη δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ (με εξαίρεση τους Ρομά) ενώ για τα «υπαλληλικά» δήλωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στη φάση να διώχνει τις τελευταίες οικογένειες που κατοικούν στα υπάρχοντα λυόμενα. Μάλιστα αναφέρθηκε σε οικογένεια με παιδί που έχει πρόβλημα υγείας και θα βρεθεί στο δρόμο. Δεσμεύτηκε πως, εφόσον ξεπεραστούν τα προβλήματα στην πορεία ανακατασκευής του οικοτροφείου, θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για διάθεση 4 δωματίων σε εκπαιδευτικούς. γ)

Τέλος, την επόμενη βδομάδα θα υπάρχει εικόνα από πλευράς του για την ανταπόκριση ή μη του ΚΤΕΛ και των ναυτιλιακών εταιριών στο αίτημα για έκπτωση.

Στης συνέχεια αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έκανε παρέμβαση στη ΔΔΕ του Νομού ενάντια στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις που πανελλαδικά προωθούνται στα ΕΠΑΛ και για το σύνολο των εκπαιδευτικών προβλημάτων (κενά, ελαστικοποίηση συναδέλφων κοκ). Υπήρξε συνάντηση με τον Διευθυντή ΔΕ και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων και τονίστηκε πως ο κλάδος θα είναι σε επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε αντιεκπαιδευτική ρύθμιση. Ο Διευθυντής δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει περικοπεί κανένα τμήμα ΕΠΑΛ στο Νομό και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να αποφευχθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίζει πως η όποια διασφάλιση και διεύρυνση δικαιωμάτων μπορεί μόνο να είναι αποτέλεσμα της δράσης του κλάδου. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο και μαχητική διεκδίκηση για την κάλυψη των αναγκών μας.

Αργοστόλι 05/10/2016

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης        Ποταμιάνου Σοφία




00 inkefalonia general ad 300X250