"Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί και να κλείσει το ΓΕΛ Κεραμειών"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 10:19

"Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί και να κλείσει το ΓΕΛ Κεραμειών"

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Κεραμειών

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί και να κλείσει το ΓΕΛ Κεραμειών!

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Κεραμειών είναι σε επιφυλακή για καθορισμό δράσης με βάση τις αποφάσεις που θα πάρει σήμερα 29/9 το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) σχετικά με τοποθετήσεις / διαθέσεις εκπαιδευτικών που αφορούν το σχολείο μας. Ξηλώνουν τις οργανικές θέσεις του σχολείου, το υποβαθμίζουν και ετοιμάζονται να το «τελειώσουν» σε μία διετία!!! Συγκεκριμένα καταργήθηκε η οργανική θέση του μαθηματικού το καλοκαίρι, ενώ υπήρχαν 13 με 18 ώρες έλλειμμα μετά την μετάθεση του μόνιμου που την κατείχε. Με τη νέα σχολική χρονιά, ενώ υπάρχει οργανικά ανήκουσα θεολόγος που αποσπάστηκε, η πλειοψηφία του υπηρεσιακού συμβούλιου (ΠΥΣΔΕ) δε «δίνει» ολόκληρο το κενό για να τοποθετηθεί αναπληρωτής. Ακολούθως, το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό, αντί να συμπληρώσει το ωράριό του στο ίδιο το σχολείο και στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο Κεραμειών, συζητιέται να διατεθεί για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλα σχολεία του Νομού. Αυτό συμβαίνει με τη γυμνάστρια του σχολείου, τον ένα φιλόλογο, ενώ αρχικά είχε επιχειρηθεί και ο πληροφορικός να τοποθετηθεί 30 χιλιόμετρα μακριά. Μέσα σε μία χρονιά στο σχολείου υποσκάπτονται και  αμφισβητούνται 6 οργανικές θέσεις (μαζί και του οικονομολόγου)!!!

Δε μπορεί να ανεχθούμε την υποβάθμιση του σχολείου, της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της λειτουργίας του. Τυπικά μεν μπορεί να καλύπτονται οι ώρες διδασκαλίας αλλά στην πράξη οι καθηγητές θα είναι τόσο ελαστικοποιημένοι ώστε να μη μπορούν να κάνουν σωστό μάθημα ούτε να φροντίσουν για την ασφάλεια των παιδιών μας. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται, κατ’ αρχήν, στις αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα τόσο του Λυκείου όσο και του Γυμνασίου από την κυβέρνηση (κατάργηση υπευθύνων εργαστηρίων, κατάργηση υποστήριξης project, κατάργηση τμημάτων στις ξένες γλώσσες, «αραίωμα» μαθημάτων στο γυμνάσιο κοκ). Αν φέτος εφαρμοζόταν και ο νόμος για τα κατώτερα όρια μαθητών στις κατευθύνσεις (ομάδες προσανατολισμού) και δεν έμπαινε σε διετή αναστολή δεν θα υπήρχαν οι δύο από τις τρεις κατευθύνσεις. Δηλαδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει μεγάλες ευθύνες το ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς (εξαιρούμε τις δύο αιρετές της ΕΛΜΕ-ΚΙ ) γιατί όχι μόνο υλοποιεί το χτύπημα της οργανικότητας αλλά και προτρέχει να διαμορφώσει όρους που θα οδηγήσουν σε μια διετία να μην υπάρχει Λύκειο σε ολόκληρη την περιοχή της Λειβαθούς. Κατά τα άλλα το ΠΥΣΔΕ, αφού προχωρά με αποφάσεις του στη «σφαγή», ζητάει τις προτάσεις μας και τις προτάσεις του σχολείου για να δώσει επίφαση δημοκρατίας. Να αφήσουν τα κόλπα αυτά κατά μέρους, τα έχουμε ζήσει και με προηγούμενες κυβερνήσεις και διοικήσεις.

Να μη λείψει κανείς από το όποιο κάλεσμα αποφασίσει το ΔΣ για να αποτρέψουμε νέες δυσμενείς εξελίξεις. Σε αυτό έχουμε την αμέριστη στήριξη τόσο της Ένωσης Γονέων Κεφαλονιάς όσο και της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Να στηρίξουμε την παγκεφαλληνιακή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 13 Οκτώβρη. Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της στήριξης του σχολείου μας, με καθημερινό αγώνα διαρκείας απέναντι σε κάθε επιβουλή.

Κεραμειές 29 Σεπτέμβρη 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο




00 inkefalonia general ad 300X250