Έβαλαν... πλώρη για το Τόκιο! Τιμήθηκαν οι Παραολυμπιoνίκες της Κεφαλονιάς Γεράσιμος Λιγνός και Γεράσιμος Πυλαρινός και έθεσαν ψηλά τους στόχους (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 13:05

Έβαλαν... πλώρη για το Τόκιο! Τιμήθηκαν οι Παραολυμπιoνίκες της Κεφαλονιάς Γεράσιμος Λιγνός και Γεράσιμος Πυλαρινός και έθεσαν ψηλά τους στόχους (εικόνες + video)

Ο Γεράσιμος Λιγνός και ο Γεράσιμος Πυλαρινός! Δυο Κεφαλονίτες, που μας έκαναν όλους υπερήφανους, από την συμμετοχή και την μεγάλη προσπάθεια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Δυο παιδιά, που τίμησαν και με το παραπάνω την γαλανόλευκη, αλλά και την Κεφαλονιά!

Σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμος Κεφαλονιάς, τίμησε στο δημαρχειακό Μέγαρο τους δύο Παραολυμπιονίκες, σε μία όμορφη - γεμάτη χαμόγελα και αισιοδοξία - εκδήλωση.

Ηταν εκεί συγγενείς και φίλοι των δύο αθλητών, οι οποίοι είδαν τους κόπους και τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται.

Λιγνός: «Έκανα ο,τι καλύτερο μπορούσα, για μένα, την Ελλάδα και για εσάς»

Ο Γεράσιμος Λιγνός πήρε τον λόγο και δήλωσε: «Εδωσα όλη μου την ψυχή. Έκανα ο,τι καλύτερο μπορούσα, για μένα, την Ελλάδα και για εσάς. Σας Ευχαριστώ όλους για την στήριξη και τον Δήμο .

Με την κατάλληλη στήριξη απ’ όλους σας, στο Τόκιο θα ανεβούν οι στόχοι και θα είμαι ακόμα πιο δυνατός για να φτάσω την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

https://www.youtube.com/watch?v=IpLrfBunObQ

Πυλαρινός: «Στόχος στο Τόκιο, να βρεθώ με την γαλανόλευκη σημαία στο βάθρο»

Από την πλευρά του ο Κεφαλονίτης Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας, δήλωσε: «Είναι οι τρίτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες που συμμετέχω, επόμενος στόχος είναι το Τόκιο το 2020. Ελπίζω ο Δήμος Κεφαλονιάς να βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ για την βράβευση. Ευχαριστώ και τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς που βοήθησαν να φτάσω, εδώ που έχω φτάσει. Στόχος είναι ένα Μετάλλιο το 2020 στο Τόκιο και να βρεθώ με την γαλανόλευκη σημαία στο βάθρο».

https://www.youtube.com/watch?v=RAfV_DqQbLQ

«Αποτελούν παραδείγματα προς μίμησή»

«Αποτελούν παραδείγματα προς μίμησή για όλους μας» τόνισαν τόσο ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, όσο και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης, ο πρόεδρος του ΝΟΑ Λούκας Νιφοράτος και το πρώην μέλος του δς του ΝΟΑ Νίκος Ανουσάκης, οι οποίοι βρέθηκαν στην τελετή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για την σημασία των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά και την προσπάθεια των δύο Κεφαλονιτών αθλητών.

Ιδιαίτερη στιγμή, όταν τον λόγο πήρε η μητέρα και προπονήτρια του Αλέξανδρου Λιγνού, Αλεξία Μωραΐτου. «Το σύνθημά μας “κάνουμε το αδύνατο, δυνατό”, αυτά τα παιδιά της Ελληνικής Ομάδας, το έκαναν πραγματικότητα. Χαίρομαι πάρα πολύ που αναδείξαμε το Παραολυμπιακό κίνημα».

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτά τα παιδιά, στο μεσοδιάστημα των τεσσάρων χρόνων που μεσολαβούν μέχρι τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθειά τους σε κάθε βήμα τους από εδώ και πέρα.

Να είμαστε κοντά τους, να είμαστε δίπλα τους.

Ο καθένας από το πόστο του!

Συγχαρητήρια παιδιά! 

Γιώργος Χαλαβαζής

 DSC 0359DSC 0362DSC 0371DSC 0377DSC 0381DSC 0384DSC 0388DSC 0389DSC 0390DSC 0397DSC 0402DSC 0403DSC 0405DSC 0408DSC 0415DSC 0418DSC 0421DSC 0424DSC 0426DSC 0427DSC 0430DSC 0432DSC 0436DSC 0438DSC 0445DSC 0447


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250