ΕΛΜΕΚΙ: Νέα παράσταση σε εισαγγελέα και ΔΔΕ Κεφαλονιάς για το Μαθητοδικείο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 09:56

ΕΛΜΕΚΙ: Νέα παράσταση σε εισαγγελέα και ΔΔΕ Κεφαλονιάς για το Μαθητοδικείο

Παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κεφαλληνίας και στη συνέχεια στον Διευθυντή ΔΕ, για τη συνεχιζόμενη δίωξη σε βάρος των μαθητών της Σάμης, πραγματοποιήθηκε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και την Ένωση Γονέων.

Το αίτημα που διατυπώθηκε ήταν να μπει η υπόθεση στο αρχείο και να λειτουργούν τα σχολεία με την ευθύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας χωρίς παρεμβάσεις εισαγγελέων και αστυνομικών αρχών. Τονίστηκε, για μια ακόμη φορά, πως στο πρόσωπο των μαθητών δικάζεται ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και διαμηνύθηκε η αμέριστη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους.

Ο κ. εισαγγελέας εξέφρασε την κατανόησή του για όσα είπαμε, χωρίς όμως να υπάρξει σαφής δέσμευση για την πορεία. Η θέση του Διευθυντή ΔΕ ήταν πως έπρεπε να υπήρχε διαφορετικός χειρισμός της υπόθεσης, χωρίς εισαγγελικές παρεμβάσεις. Διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ΔΔΕ κοινοποίησε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης – όπως η ίδια διατείνεται - την ΠΝΠ και το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να ενημερώσει μαθητές και γονείς αλλά και για να προβεί «στα δέοντα». Είπε, τέλος, ότι όπου χρειαστεί διατίθεται να είναι μάρτυρας υπεράσπισης των μαθητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο, τους μαθητές και τους γονείς σε επαγρύπνηση. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, ειδικά μπροστά στην πρώτη κλήση σε δικαστήριο ενηλίκων του ενός μαθητή (26/9), ο οποίος ήταν κι αυτός ανήλικος όταν έγινε η αναφορά και κινήθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη.

Στις 13 Οκτώβρη, μέρα δίκης των μαθητών, όλη η Κεφαλονιά πρέπει να είναι σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για την αθώωση των μαθητών και τη διεκδίκηση λύσης στα οξυμένα προβλήματα της παιδείας.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Αργοστόλι 19/09/16

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                                     Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης                      Ποταμιάνου Σοφία




00 inkefalonia general ad 300X250