Επιστολή του Προέδρου του Τ.Σ. και κατοίκων του Καραβομύλου προς την Διευθύντρια της ΔΕΔΗΕ Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 17:14

Επιστολή του Προέδρου του Τ.Σ. και κατοίκων του Καραβομύλου προς την Διευθύντρια της ΔΕΔΗΕ Κεφαλονιάς

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διευθύντρια της ΔΕΔΗΕ Κεφαλονιάς κ. Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, απέστειλε ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Καραβομύλου κ. Βασίλης Μωραΐτης. 


Συγκεκριμένα με την επιστολή αυτή ( επισυνάπτεται παρακάτω), ζητά την απομάκρυνση δύο ξύλινων στύλων στηρίξεως, της ΔΕΔΗΕ, που τοποθετήθηκαν στο πεζοδρόμιο, της κεντρικής οδού Σάμης - Αγίας Ευφημίας, σε κεντρικό σημείο του Καραβομύλου. Στην επιστολή θίγονται θέματα, αισθητικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος, υγείας των περιοίκων της Περιοχής καθώς και θέμα ασφάλειας για το χωριό. Οι δύο στύλοι, με τους μετασχηματιστές, είναι τοποθετημένοι, σχεδόν πάνω στο ρείθρο του πεζοδρομίου, με κίνδυνο σε τυχόν τροχαίο ατύχημα, ακόμα και για ανθρώπινες ζωές! 

Ακολουθεί η επιστολή. Την επιστολή, συνοδεύουν υπογραφές κατοίκων του Καραβομύλου, ( δεν δημοσιεύονται εδώ ),που υποστηρίζουν το αίτημα του Προέδρου του Τ.Σ. Κ. Μωραΐτη.

"ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.:
Κεφαλονιά,Καραβόμυλος 08/08/2016

Από: Τοπικό Συμβούλιο Καραβομύλου Κεφαλονιάς

Προς: Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου
Διευθύντρια (Στάθμης Τομεάρχη ΒΟΚ)
Δ νση Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου
Περιοχή Κεφαλονιάς
Α. Τρίτση 70, 28100 Αργοστόλι

Κοινοποίηση: Ειρήνη Σταυροπούλου
Διευθύντρια
Δ νση Διαχείρισης Νησιών
Λεωφόρος Συγγρού 98-100,11741 Αθήναι

Θέμα: Μετατόπιση 2 ξύλινων στύλων στηρίξεως Μ/Σ επί της κεντρικής Λεωφόρου στο χωριό Καραβόμυλο Κεφαλονιάς

Το χωριό Καραβόμυλος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως τόσο για το απαράμιλλο φυσικό τοπίο και τις δαντελλωτές ακτές του, όσo και για τα φημισμένα σπήλαια Μελισσάνη, Ζερβάτη και την ομώνυμη λίμνη του.
Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι πριν λίγο καιρό στο χωριό μας Καραβόμυλος Κεφαλονιάς από την υπηρεσία σας τοποθετήθηκαν τρεις ξύλινες κολώνες για επέκταση του δικτύου και επαύξηση ισχύος των υπαρχουσών συνδέσεων.
Η θέση που τοποθετήθηκαν λοιπόν οι δυο στύλοι είναι στο κεντρικότερο σημείο του χωριού επί της κυρίας οδού Σάμης-Καραβομύλου-Α. Ευφημίας σε απόσταση αναπνοής από τα παραπάνω αξιοθέατα και ακριβώς έξω από σπίτια των κατοίκων του χωριού. Επιπροσθέτως οι κολώνες αυτές είναι ξύλινες, επιστρωμένες με πίσσα με αποτέλεσμα η ρύπανση από την μυρωδιά και την ρευστοποίηση της πίσσας, λόγω των παρατεταμένων θερινών υψηλών θερμοκρασιών, να είναι απερίγραπτη, ανθυγιεινή και με αρχόμενα προβλήματα άσματος και οφθαλμών των περιοίκων. Ακόμα είναι τοποθετημένοι σχεδόν επί του ρείθρου του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση πρόσκρουσης αυτοκινήτου επάνω τους.
Γνωρίζουμε ότι λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης δυστυχώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η υπογειοποίηση των καλωδίων με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχής οπτική υποβάθμιση. Η

-2-

παραπάνω τοποθέτηση των δυο στύλων στην συγκεκριμένη θέση, έρχεται σε σαφή αντίθεση με το παρακάτω κείμενο που υπάρχει αναρτημένο στην διαδικτυακή σελίδα της ΔΕΔΔΗΕ και που ασφαλώς δείχνει την φιλοσοφία της:
«Περιβαλλοντική Στρατηγική-Bιοποικιλότητα
Ο ΔΕΔΔΗΕ επιδιώκει την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη δραστηριότητά του (διανομή ηλεκτρικής ενέργειας). Αυτό επιτυγχάνεται καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό κριτήριο στη λήψη αποφάσεων της Εταιρίας.

2. Βελτίωση αισθητικής δικτύων
Σταθερή επιδίωξη της Εταιρίας είναι η βελτίωση της αισθητικής των δικτύων, δίνοντας προτεραιότητα στις υπογειώσεις των νέων δικτύων στις αστικές περιοχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα αισθητικής αναβάθμισης των υπαρχόντων εναερίων δικτύων με την αντικατάσταση γυμνών εναέριων αγωγών από συνεστραμμένα καλώδια και με τη χρήση επίγειων συνεπτυγμένων (compact) υποσταθμών αντί εναέριων, σε αισθητικά επιβαρυμένες από αυτά αστικές περιοχές, καθώς και σε παραδοσιακούς ή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος (από πολιτιστική ή τουριστική άποψη) οικισμούς.»

Ευελπιστούμε στην γραπτή ενημέρωσή μας για την άμεση απομάκρυνσή τους!

Ακολουθούν σε συνημμένο έγγραφο υπογραφές των κατοίκων του Καραβόμυλου Κεφαλονιάς για την απομάκρυνσή τους.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καραβομύλου Κεφαλονιάς

Βασίλειος Ν. Μωραΐτης"




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250