Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παλικής: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παλική

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 13:46

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παλικής: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παλική

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παλική, από τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παλικής

Προς

1. την Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κυρία Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
2. τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κύριο Γαλιατσάτο Θεόδωρο
3. τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλονιάς & Ιθάκης, κύριο Δρακουλόγκωνα Παναγή
4. τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κύριο Παρίση Αλέξανδρο

Δυόμιση χρόνια μετά του καταστροφικούς σεισμούς του 2014 ,απελπισμένοι και απογοητευμένοι σας απευθυνόμαστε για να σας θυμίσουμε ότι στο ίδιο νησί του οποίου διαχειρίζεστε την τύχη υπάρχει και η Παλική με εκατοντάδες προβλήματα να απασχολούν τους επαγγελματίες που ηρωικά επιχειρούν σ’αυτόν τον τόπο.

Να αναφερθούμε πρώτα απ’όλα στον τουρισμό για να σας θυμίσουμε ότι μετά τους σεισμούς και το πλήθος των βλαβών που υπέστησαν οι επαγγελματικές μας στέγες, φροντίσαμε να τις αποκαταστήσουμε με όποιο τρόπο(ίδια κεφάλαια,δανεισμός κλπ), ώστε να είμαστε σε θέση να δεχτούμε με ασφάλεια τουρίστες και να είμαστε συνεπείς με τα συμβόλαια που είχαμε υπογράψει με τουριστικούς πράκτορες. Ατελείωτη γραφειοκρατία, ελάχιστη συμπαράσταση από την Πολιτεία,μηδαμινή αρωγή,που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να πιέζονται οικονομικά μιας κι ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε τη β’ δόση της αρωγής.

Για να μην αναφερθούμε στα πολυυποσχώμενα « άτοκα δάνεια» που εννοείται έχουν ατελείωτη γραφειοκρατία ,υποθηκεύσεις,έξοδα φακέλλου κι έχει ο Θεός.Για την ακρίβεια μόνον Αυτός έχει γιατί εμείς δεν έχουμε.

Και μετά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάναμε και αποκαταστήσαμε τις δουλειές μας μπορούμε και απευθυνόμαστε και πάλι στους τουρίστες.

Τι κι αν εμείς κουραστήμαμε,ξοδευτήκαμε τρέξαμε;

Αν ο τουρίστας βγει από το κατάλυμα ή το ξενοδοχείο που διαμένει ΤΙ ΘΑ ΔΕΙ;

Δρόμους χαλασμένους,σπασμένους,επικίνδυνους, με ελλιπή σήμανση,λιμάνι σκαμμένο(ατελές),σκόνη παντού που συνοδεύει το φαγητό ή τον καφέ που πληρώνει ο επισκέπτης στα παραλιακά μαγαζιά ή περί την πλατεία.

Πεζόδρομος με σπασμένες πλάκες,πεζοδρόμια επίσης,κλειστά μαγαζιά,βρωμιά,ερήμωση.

Οι πινακίδες κατεύθυνσης είναι μάλλον περιττές,γιατί ζητήθηκε η αποκατάσταση τους από το Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο,αλλά ακόμα μάλλον το σκέφτονται.

Ας ελπίζουμε στο ένστικτο των επισκεπτών για το ποιόν δρόμο θα ακολουθήσουν για τον προορισμό τους όταν βγουν στο λιμάνι του Ληξουρίου.

Και μη θεωρηθούμε υπερβολικοί γιατί όλα αυτά είναι από τα σχόλια που γράφουν οι ίδιοι οι επισκέπτες στο διαδίκτυο και μπορεί ο καθένας να τα διαβάσει στην άκρη της γης.

Όσο για την αντιμετώπιση των tour operators, δε χρειάζεται να σας πούμε ότι αν δεν κάνουν στροφή στο Λιβάδι να φύγουν,εξ’αιτίας των προβλημάτων,μας υπενθυμίζουν ότι «εντάξει Ληξούρι είσαστε»,λες και δεν το ξέρουμε εμείς,με αποτέλεσμα να πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω φυσικά.

Βαρεθήκαμε να μας λέτε σε κάθε σπάνια εμφάνιση σας στο Ληξούρι ότι λεφτά υπήρχαν στους κωδικούς,αλλά η γραφειοκρατική αγκύλωση τα αφήνει στους κωδικούς.

Περιμένουμε ακόμη τη διόρθωση στο νόμο που μας είχε υποσχεθεί ο κύριος Σπρίντζης και αφορούσε το ποσοστό της αρωγής που δε συμπεριελάμβανε τα καταλύματα.

Τα αυτονόητα είναι πια ζητούμενα,όπως ο καθαρισμός παραλιών,ντουζ,αποδυτήρια(αμφιβόλου αισθητικής),καθαριότητα πόλης κλπ.

Άλλο φαινόμενο που < προάγει τον τουρισμό> είναι το κλείσιμο των μαγαζιών στο Ληξούρι τις Κυριακές.Εικόνες απείρου κάλους αστυνομικοί να βγάζουν τους έκπληκτους τουρίστες μέσα από τα Super Markets.Όλοι οι τουριστικοί φορείς σας απευθυνθήκαμε με επιστολή για την επίλυση του θέματος κι ακόμα περιμένουμε την πολυπόθητη υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη.4 Αυγούστου έχουμε.

Εμείς απαιτούμε από εσάς ολοκλήρωση ΟΛΩΝ των έργων και εργασιών ώστε το Ληξούρι να αποδοθεί στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες λειτουργικό.

Πλήρης επισκευή της πλατείας με τα παρτέρια της,και τους γύρω από αυτήν πεζοδρόμους.

Επισκευή της Γρηγορίου Λαμπράκη,επισκευή των πεζοδρομίων στην κεντρική λεωφόρο.
Επισκευή του Θεάτρου και του Δημαρχείου ώστε να μπορούν να γίνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.
Επισκευή του επαρχιακού δρόμου από Χάνι του Λαμπρινού μέχρι την πόλη.

Αποκατάσταση τουλάχιστον των σημείων που ήδη υπάρχουν επεμβάσεις και δεν έχουν ολοκληρωθεί στο κύκλωμα Ανωγής-Κατωγής.
Επισκευή του παραλιακού δρόμου από τη σιδερένια γέφυρα μέχρι τον Άγιο Σπυρίδωνα (με δεδομένο ότι το Λιμενικό Ταμείο διαθέτει ικανές πιστώσεις και του οποίου είναι αρμοδιότητα).

Δεν επικεντρώνουμε σε εξίσου σημαντικά θέματα όπως Σχολεία,Εργατικές κατοικίες,Γηροκομείο.
Με την αδιαφορία,αδυναμία για όποιο λόγο εμείς δεν γνωρίζουμε έχετε φέρει τις επιχειρήσεις του Ληξουρίου στα πρόθυρα καταστροφής.

Αν μέχρι το τέλος του 2016 δεν υπάρξει πρόοδος εργασιών σε όλα τα παραπάνω ζητήματα,να είστε απολύτως βέβαιοι ότι το 2017 θα μας βρει ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
Ανάλογα με την αρμοδιότητα του ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250