Οδηγοί, ιδιαίτερη προσοχή στον κόμβο της Κρανιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 14:31

Οδηγοί, ιδιαίτερη προσοχή στον κόμβο της Κρανιάς

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους οδηγούς κατά την διέλευσή τους από όλους τους κόμβους όπου υπάρχουν στην Κεφαλονιά και ειδικά στον πρώτο κόμβο της Κρανιάς.

Λόγω της μεγάλης αύξησης της κίνησης κυρίως από αυτοκίνητα τουριστών όπου δεν γνωρίζουν την εφαρμογή της από δεξιά προτεραιότητας, πολύ συχνά αυτοκίνητα που κινούνται στον κόμβο έχουν έρθει στα πρόθυρα της σύγκρουσης καθώς ο οδηγός που κινείται εκτός του κόμβου θεωρεί ότι έχει προτεραιότητα και δεν υπολογίζει ότι ο έτερος οδηγός που κινείται εντός μπορεί να είναι τουρίστας και να θεωρεί ότι αυτός έχει προτεραιότητα.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ισχύει η προτεραιότητα σε αυτόν που κινείται εντός του κόμβου και όχι από δεξιά όπως στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά τροχαία, ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Συνεπώς, επειδή είναι μάλλον ανέφικτο όλοι οι τουρίστες να εφαρμόσουν αυτό που ισχύει στη χώρα μας, καλό είναι όταν προσεγγίζουμε τον κόμβο ακόμη και αν έχουμε τυπικά την προτεραιότητα, να περιορίζουμε την ταχύτητά μας ώστε να μπορούμε να ελαχτισοποιήσουμε τις πιθανότητες σύγκρουσης.




00 inkefalonia general ad 300X250