Η κουρά των αιγοπροβάτων στα Πουλάτα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 10:03

Η κουρά των αιγοπροβάτων στα Πουλάτα (εικόνες)


Στο παραδοσιακό κούρεμα των αιγοπροβάτων ή αλλιώς "κουρά" προχώρησαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι των Πουλάτων, δίνοντας διαστάσεις γιορτής σε μια διαδικασία που συμμετείχε σχεδόν όλο το χωριό. Μάλιστα μετά το κούρεμα, ακολούθησε ως είθισται σε όλες τις στάνες γλέντι και φαγοπότι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Η κουρά των αιγοπροβάτων είναι μια γιορτή άρρηκτα δεμένη με τον κτηνοτροφικό τρόπο ζωής των Πουλάτων και γενικότερα της Κεφαλλονιάς. Είναι όπως αλλιώς την αποκαλούμε, η «γιορτή των αιγοπροβάτων» και το poulatakefalonias.gr βρέθηκε σε μια από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του χωριού μας για να σας μεταφέρει τις εικόνες.

Η κουρά στα Πουλάτα λαμβάνει χώρα συνήθως κάθε Ιούνιο και οι κτηνοτρόφοι του χωριού μας προσκαλούν στις στάνες τους φίλους και συγγενείς, ώστε να συνδράμουν στο δύσκολο αυτό έργο. Το κούρεμα γίνεται, καθώς είναι αναγκαίο να απαλλαγούν τα ζωντανά από το μαλλί και να μην υποφέρουν από την καλοκαιρινή ζέστη.

Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μια δύσκολη όσο και χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί πολλά χέρια για να ολοκληρωθεί. Για αυτό άλλωστε και γίνεται συλλογικά παίρνοντας με την πάροδο του χρόνου τη σημερινή της μορφή.

Το poulatakefalonias.gr εύχεται στους κτηνοτρόφους του χωριού μας, αλλά και όλης της Κεφαλλονιάς και του χρόνου με υγεία και καλές παραγωγές!


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250