Ζάκυνθος: 4144 άτομα μετέφερε σήμερα το AZURA, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 10:27

Ζάκυνθος: 4144 άτομα μετέφερε σήμερα το AZURA, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Διπλό ποδαρικό για τον τουρισμό έχουμε σήμερα καθώς το πρωί της Παρασκευής κατέφθασε το κρουαζιερόπλοιο AZURA και αργά το μεσημέρι προσγειώνεται στο αεροδρόμιο το πρώτο τσάρτερ από την Ολλανδία.

Η αισιοδοξία που υπάρχει για τη φετινή χρονιά μπορεί να έχει βάσεις λόγω των κρατήσεων, αλλά ανησυχία υπάρχει πάντα λόγω της πολιτικής κατάστασης στη χώρα και του προσφυγικού.

Το κρουαζιερόπλοιο AZURA έφτασε μετά τις 7 το πρωί έξω από το λιμάνι μας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρει 4144 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες. Το σκάφος έχει μήκος 290 μέτρα και από τα άτομα που μεταφέρει είναι 3.100 οι επιβάτες και 1250 το προσωπικό.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν έχουν γίνει οι απαιτούμενες προετοιμασίες στο νομό για την υποδοχή κόσμου, καθώς η σεζόν επί της ουσίας δεν ξεκίνησε ακόμα και οι επιχειρήσεις κάνουν ετοιμασίες. Η καθαριότητα παραμένει ζητούμενο σε όλο το μήκος και το πλάτος του νησιού και τα οικονομικά δεν βοηθούν.

Για την άφιξη του πρώτου τσάρτερ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έρχεται από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και η πτήση είναι προγραμματισμένη να φθάσει στις 4 .15 το απόγευμα.

Η Ολλανδία φέτος θα κάνει δυναμική εμφάνιση στο νησί μας αφού έχει γίνει γνωστό από την αρχή του χρόνου ότι υπάρχει άνοδος στις κρατήσεις και ειδικά η εταιρεία Correndton θα διπλασιάσει τους πελάτες της.

Καλή πορεία αναμένεται να έχει επίσης η βρετανική αγορά που είναι η μεγαλύτερη του νησιού αλλά και οι αφίξεις από το Ισραήλ.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Ζακύνθου αισιοδοξεί για το καλύτερο ενώ θετικές είναι μέχρι τώρα και οι πληροφορίες που έρχονται από το διεθνές αεροδρόμιο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε πρόσφατες δηλώσεις της από διεθνή τουριστική έκθεση επισήμανε ότι «τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης από την πλευρά του εκτίμησε ότι οι διεθνείς αφίξεις, για το σύνολο του έτους, μπορεί να ανέλθουν στα 25 εκατ. (27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) από 23,5 εκατ. που ήταν το 2015. Για το οικονομικό σημείωσε ότι τα συνολικά έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. το 2015.

Τα σύννεφα που πλάκωσαν τον αίθριο ουρανό τις τελευταίες ημέρες ακούνε στο όνομα τέλος διανυκτέρευσης που σκέφτεται να επιβάλλει η κυβέρνηση η οποία ακολουθεί την πεπατημένη της συνεχούς αύξησης των φορολογικών βαρών σε όλους τους τομείς και εν προκειμένω στον τουρισμό.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250