Επισκεφτήκαμε το κάστρο! Ναι, είναι πλέον ανοικτό!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 16:00

Επισκεφτήκαμε το κάστρο! Ναι, είναι πλέον ανοικτό!

Το κακό είναι πως φτάσαμε στο σημείο να αποτελεί είδηση το ότι το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου είναι ανοικτό. Το καλό είναι πως έστω και τώρα, στα μέσα του καλοκαιριού, το κάστρο ξεπέρασε τη «φουρτούνα» και είναι πλέον ανοικτό για τους τουρίστες. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και όλα αυτά έπειτα από πρωτοβουλία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι πρότειναν μέσω του αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Βαγγέλη Κεκάτου, στον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, να χρησιμοποιηθούν ώστε το κάστρο που παρέμενε κλειστό να ανοίξει και πάλι τις πύλες του.
Την πρωτοβουλία δέχθηκαν με χαρά τόσο ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος και σε συνεργασία με τους αρμόδιους αρχαιολογικούς και άλλους φορείς και το κάστρο είναι πλέον ανοικτό.

Οι τουρίστες μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, εκτός Δευτέρας (γίνονται προσπάθειες να ανοίγει και τις Δευτέρες) με τους Σαμαρείτες που βρίσκονται στο Κάστρο να κάνουν τουλάχιστον 2 με 3 φορές «περιπολίες» μέσα στο κάστρο. Το κάστρο επισκέπτονται καθημερινά περίπου 100 με 200 άτομα.

«Το κάστρο είναι ανοικτό από την Κυριακή και το έχουν ανοίξει οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Εθελοντικά. Είναι μία πολύ καλή κίνηση και ο κόσμος έρχεται και βρίσκει πλέον τον πόρτα ανοιχτή και του αρέσει αυτό. Από τις πρώτες ενέργειες είναι να κολλήσουν μία πόρτα που είχε σπάσει από τις φυλακές» δηλώνει ο Σπύρος Κουτσός, ο οποίος διατηρεί café – bar στο Κάστρο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ