Μηνύματα για την 8η Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 11:40

Μηνύματα για την 8η Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μηνύματα για την 8η Μαρτίου- Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου

Η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου(μέλος της ΟΓΕ) καλεί σε συγκέντρωση-πικετοφορία στις 5.30μμ την Τρίτη 8 Μάρτη στο Εργατικό Κέντρο. "Συνεχίζουμε ασυμβίβαστα στο δρόμο του αγώνα. Για τη γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες μας".
 

ΠΑΣΕΒΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, Τρίτη 8 Μάρτη 2016 ώρα 5:30μμ (Συγκέντρωση-Πικετοφορία) Στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι

Η 8η Μάρτη αποτελεί μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, που πάλεψαν για μια καλύτερη ζωή, αγωνίστηκαν ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα. Η φετινή επέτειος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της πάλης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Να φέρει στο προσκήνιο τα δίκαια αιτήματα χιλιάδων γυναικών για εργασία, για τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο, τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών

Χιλιάδες συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης στα μικρομάγαζα, στα κομμωτήρια, στις βιοτεχνίες, τα εργαστήρια παλεύοντας να επιβιώσουν ενάντια στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα. Προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις φοροεπιδρομές, τα χαράτσια, τα χρέη αλλά και με την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, της υγείας, της παιδείας, των παιδιών τους, της οικογένειάς τους συνολικά. Τα δικαιώματά τους, οι ανάγκες των παιδιών τους δεν περιλαμβάνονται στον περιβόητο οδικό χάρτη της ανάπτυξης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θυσιάζονται και αυτά για να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων, των μεγάλων επιχειρηματιών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ, με τις ευλογίες των επιχειρηματικών ομίλων, ετοιμάζονται να δώσουν νέο βαρύτατο χτύπημα. Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αλλά και η γενικότερη πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών, θα επιδράσει πολλαπλάσια στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων αφού επιπρόσθετα

  • Κατοχυρώνεται η βαθύτατα αντιδραστική εξίσωση με αύξηση στα 67 στα όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών
  • Μπαίνουν στο στόχαστρο παροχές σε υγεία, πρόνοια, περίθαλψη, ακόμα και στοιχειώδεις προληπτικές εξετάσεις καθόλα απαραίτητες για τις ίδιες.
  • Περικόπτονται ή περιορίζεται η πρόσβαση σε μια σειρά απαραίτητες κοινωνικές δομές μεταφέροντας στις πλάτες της ακόμα μεγαλύτερο φορτίο στην ανατροφή των παιδιών στη φύλαξη των ηλικιωμένων

Την ίδια ώρα τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη περιοχή μας. Κανένας και καμιά δεν μπορεί να μείνει απαθής στις ατελείωτες στρατιές των προσφύγων, των πνιγμένων, των χιλιάδων παιδιών που ασυνόδευτα περιπλανώνται ξεριζωμένα από τις οικογένειες τους. Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα άλλα καπιταλιστικά κράτη ξαναμοιράζουν με αίμα την ευρύτερη περιοχή, για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες αφού συμμετέχουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Συνυπέγραψαν την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που οδήγησε στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Το έγκλημα που διαπράττουν πρέπει συναντήσει τον ξεσηκωμό μας, ενάντια στους σχεδιασμούς τους και αλληλέγγυους στο πλευρό των προσφύγων.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει και στηρίζει όλες τις γυναίκες που αντιστέκονται, και παλεύουν καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Τα προβλήματά τους είναι προβλήματα όλης της λαϊκής οικογένειας. Γι΄αυτό και το ίδιο το λαϊκό κίνημα, οι μαζικοί φορείς των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση τις διεκδικήσεις τους. Η μαζικοποίηση του αγώνα άλλωστε, η ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας, η αποτελεσματικότητα των αγώνων μας, εξαρτάται και από τη δική τους μαζική συμμετοχή.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματικούς συλλόγους να οργανώσουν την μαζική συμμετοχή των συναδελφισσών και των συναδέλφων στην κινητοποίηση απαιτώντας:

  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες. Να επανέλθει η διαφορά 5ετίας στη συνταξιοδότηση των γυναικών.
  • Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ. Μελέτη για την ένταξη νέων επαγγελμάτων με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις.
  • Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για ένα χρόνο και στο ύψος των απαιτούμενων αναγκών για τις αυτοαπασχολούμενες.
  • Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, με επαρκή κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Πλήρης κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με ταυτόχρονη κάλυψη από το κράτος δωρεάν προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων για όλες τις αυτοαπασχολούμενες με επιστημονικά προσδιορισμένο χρόνο έναρξης και συχνότητα.

Ζήτω η 8η Μάρτη

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας,

Όλοι στη Συγκέντρωση-Πικετοφορία

Τρίτη 8 Μάρτη 2016 στις 5:30 μμ

Στο Εργατικό Κέντρο

 

Κ.Ο.Β. ΠΑΛΙΚΗΣ του ΚΚΕ

Η Κ.Ο.Β. ΠΑΛΙΚΗΣ του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην σύσκεψη– συζήτηση που πραγματοποιεί στις 7 Μαρτίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Προκάτ) πίσω από το κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου  στα πλαίσια εορτασμού της γυναίκας στις 8 Μάρτη με θέμα «Η παρέμβαση του ΚΚΕ στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών».

Θα μιλήσει η γραμματέας της Τ.Ε Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ Αγγελική Τσώλου

Η Κ.Ο.Β. ΠΑΛΙΚΗΣ του ΚΚΕ

 

Εργατικό Κέντρο: Συγκέντρωση - πικετοφορία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στην Κεφαλονιά,

το ΕΚΚΙ και η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (μέλος της Ο.Γ.Ε) με αφορμή την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, διοργανώνουν συγκέντρωση-πικετοφορία την Τρίτη 8 Μάρτη 2016 στις 17:30 το απόγευμα στο ΕΚΚΙ.

Η 8η Μάρτη είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα!

Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα! Για τις γυναίκες και τους άντρες εργαζόμενους είναι μέρα σκέψης και δράσης, γιατί δεν είναι ούτε το φύλο, ούτε το χρώμα, ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους!
159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, είμαστε αντιμέτωποι με μια λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε εξέλιξη με χιλιάδες θύματα ξεριζωμένους πρόσφυγες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους του Νομού, όλοι μαζί, μια γροθιά, να διαδηλώσουμε ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.

Είναι η ίδια πολιτική που στις χώρες της ΕΕ μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις ΣΣΕ, χτυπά το Ασφαλιστικό, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η απάντηση της λαϊκής αντεπίθεσης βρίσκεται στο δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας ΠΑΜΕ, Ο.Γ.Ε, ΠΑΣΕΒΕ και της ταξικής αλληλεγγύης!

Όλοι στη συγκέντρωση-πικετοφορία την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 17.30 μμ, στο ΕΚΚΙ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                     ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Μήνυμα για την 8η Μάρτη

Εμείς οι γυναίκες

(Αμερικάνικο τραγούδι)

Είμαστε μεις οι γυναίκες,

που τον ιδρώτα μας στ’ αργαστήρια αφήνουμε

που δουλεύουμε με το κομμάτι,

στα εργοστάσια των τροφίμων και τα ραφτάδικα,

των μεταλλείων οι γυναίκες,

που ήλιο ποτέ δε βλέπουν.

Είμαστε μεις οι γυναίκες,

που για 5 σέντσια την ώρα,

13 ώρες τη μέρα σκληρά δουλεύουμε,

οι φάντρες, οι κλώστρες,

των κρεοπωλείων οι γυναίκες,

αυτές που τσακιζόμαστε πάνω απ’ τον αργαλειό.

Είμαστε όμως κι οι γυναίκες με τις πικέτες,

οι γυναίκες συνδικαλίστριες,

οι απεργοί που μποϋκοτάρουμε τον εργοδότη,

οι νικήτριες γυναίκες των απεργιών πείνας,

που τολμούν και τραγουδούν.

Κι ακόμη είμαστε οι γυναίκες που διαμαρτύρονται,

πέρα από τις βουβές και άλαλες σελίδες της ιστορίας,

ηχώ από πέπλους σκεπασμένη,

πέρα από την εσκεμμένη, τέλεια σιωπή της ιστορίας,

εκεί που μεταξύ μας βρισκόμαστε,

εκεί που βρίσκουμε τους εαυτούς μας,

εκεί που πολλές ιστορίες μαζεύουμε

και σε μια νέα εποχή

ΟΛΕΣ σαν ΜΙΑ τις γιορτάζουμε.

8 Μάρτη: Με αγώνες τιμάμε την παγκόσμια μέρα της γυναίκας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ενώνει για άλλη μια φορά τη φωνή του, με τη φωνή των γυναικών του λαού μας και τιμά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Θυμόμαστε τις ράφτρες και τις υφάντριες της Νέας Υόρκης, που στις 8 του Μάρτη του 1857, διεκδίκησαν μείωση του εξαντλητικού ωραρίου, ίσο μισθό για ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι αγώνες των γυναικών της εργατικής τάξης και όλου του λαού, η διαχρονική συνεισφορά των μεγάλων γυναικών παιδαγωγών όπως η Ιμβριώτη, δίνουν το πραγματικό περιεχόμενο στο γιορτασμό.

159 χρόνια μετά, το σύστημα και οι κυβερνήσεις του ζητούν σήμερα από τις γυναίκες να συμβιβαστούν με "αξιοπρέπεια" στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα ξεχνώντας τις κατακτήσεις, που πάρθηκαν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Καμία γυναίκα, καμία συνάδελφος δεν πρέπει να ξεχάσει ή να θεωρήσει χαμένες οριστικά τις κατακτήσεις που πήρε πίσω ο καπιταλισμός. Να μην αποδεχτεί την περικοπή του επιδόματος τοκετού, την 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών και να μη συμβιβαστεί με την ευέλικτη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά με "ημερομηνία λήξης".

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλεί τις γυναίκες μαζί με όλο το λαό να επενδύσουν τις ελπίδες τους στις διαπραγματεύσεις μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Η πολιτική όμως της ΕΕ βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων, γιατί υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ζητούν νέες θυσίες για την ανάκαμψη των κερδών.

Σήμερα, που οι νέες τεχνολογίες και η επιστήμη έχουν απογειώσει την παραγωγικότητα της εργασίας, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των γυναικών του λαού, για ανάπτυξη δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μπορούν να εξασφαλίσουν ουσιαστική προστασία της μητρότητας και αναγνώριση του κοινωνικού της ρόλου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δεσμεύεται να δίνει καθημερινά τη μάχη που θα μας φέρει πιο κοντά σ’ ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, για αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει τη συγκέντρωση - πικετοφορία που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης και η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου (μέλος της ΟΓΕ). Καλεί τις συναδέλφισσες να δηλώσουν «παρούσες» την

Τρίτη 8 Μάρτη και ώρα 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος    Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Ποταμιάνου Σοφία



00 inkefalonia general ad 300X250