Κοπή πίτας Συλλόγου Ντορίς - Αρκ και βραβεύσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 09:35

Κοπή πίτας Συλλόγου Ντορίς - Αρκ και βραβεύσεις

Μια πολύ όμορφη βραδιά πραγματοποιήθηκε χθες στον πολυχώρο Μύθος-Εστίασης στα Τραυλιάτα,όπου ο Σύλλογος μας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, ανέπτυξε αναλυτικά τα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς ,παρουσίασε το σχεδιασμό της τρέχουσας και τέλος έγιναν οι καθιερωμένες τιμητικές βραβεύσεις σε άτομα,υπηρεσίες και οργανισμούς που διακρίθηκαν για την φιλοζωική τους δράση.


Την πίτα μας ευλόγησε ,όπως κάθε χρονιά άλλωστε, ο Άξιος Παπά- Ανδρέας Σβορώνος,ενώ ακολούθησε ποιοτικότατο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την μουσική κομπανία των Κ.Φραντζή,Β.Περλικίδη και Μ.Παπαγεωργίου.
Ιδιαίτερη για όλους μας, η στιγμή που η εθελόντρια μας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τζόις Μπρόεκμαν χαιρέτησε την εκδήλωση στα..Ελληνικά
Πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά.

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την συμμετοχή σας και ευχόμαστε το 2016 να είναι μια χρονιά ειρηνική,με υγεία και αγάπη..περισσότερη αγάπη!!!
Ακολουθούν σε χωριστά έγγραφα η αναλυτική παρουσίαση μας ,και οι τιμητικές βραβεύσεις μας.

Με τιμή 
Από το Δ.Σ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Τιμητικές πλακέτες έλαβαν για την φιλοζωική τους στάση οι

Α) εκ μέρους ταυ Δήμου Κεφαλλονιάς

1,κος Κοσμάτος Ιωάννης

2, κα. Τζανάτου Ειρήνη

3, δις Τζόυς Μπρόεκμαν JoyceBroekman (Ολλανδέζα εθελόντρια που δραστηριοποιείται με αυταπάρνηση δίπλα μας)

Β) εκ μέρους του Ντορίς – Αρκ

1.κος Ευαγγελάτος Ανδρέας

2,κος Γεωργιλάς Παύλος

3,κος Trevor Candy

4.Alison & Stuart Mc Govan

5. Birgit Kaiser

6. Ingrid Kramer

7. Roberta Lioness & Simon Bown

8. Danae Loukatos

9. Mari Saarteinen

ΕΠΑΙΝΟΥΣ

Τιμητικούς επαίνους έλαβαν για την φιλοζωική τους στάση εκ μέρους του Δήμου Κεφαλλονιάς και του Ντορίς –Αρκ οι

1,Νιφοράτος Λούκας

2,Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλληνίας,Σταθμός Αργοστολίου.

3,Δ.Ζαχαράτος-Δ.Τραυλός

4,Αφοί Κολαίτη

5,Γαλιατσάτου Αγγελική

6, Σκλαβουνάκης Γεράσιμος

7, Μ.Καπογιαννάτου & Σία ο.ε.

8,Μαρία Ζώντου

9,Μελάς Παναγιώτης

10,Σπύρος & Μαγδα Μελά

11,Νικολέτα Τσαγκάρη-Γεράσιμος Ροσόλυμος

12,Μύθος Εστίασης

13,Λεβεντάκου Βάσω

14,Βεργάτος Γεώργιος

15,Νικομάνη Βούλα

16,Μπάλλα Αργυρώ

17,Σταματελλάτος Νίκος

18,Ξυλεμπορική Κεφαλονιάς

19,Παρίσης Σπύρος

20.Pat Dolman

21.Andi Nicholson

22.Nick JasonFernley

23.Mary-Janh Warleigh

24.Donna Palimeri

25.Stefani Dawn

26.Ivan & Liz White

27.Milly Van Sirien

28.Valter Allushay

29.Pauline Foster

30.Thorntons Solicitors (Adam Biggs)

31.Marry Willys

32.Julio & Jean Spooner

33.Janet Pearce

34.Ellen Van Kerpel

35. Rebecca Joyce

36.Katerina Lorenzatow Makris

37.Jannet Kristiasen

38 Bergo Family

39.Anna Brummans

Η διακόσμηση της πίτας ήταν ευγενής προσφορά των Νικολέτας Τσαγκάρη – Γεράσιμου Ροσόλυμου ,ενώ προσέφεραν και μια καλλιτεχνική τούρτα δημιουργία τους στην κυρία που βρήκε το φλουρί της πίτας.

Τα δώρα που κληρώθηκαν στη λαχειοφόρο αγορά ήταν προσφορές των καταστημάτων

1, Καππάτος Βασίλης ,Κοσμηματοπωλείο

2,Αγγελική Γαλιατσάτου

3,Εστιατόριο Κουτούκι ,Γ.Σκλαβουνάκης

4, Εστιατόριο Κινέζικος δράκος Γ.Γασπαράτος-Π.Ελμπε

5,Κινηματογραφική λέσχη Αργοστολίου

6, Θωμάς Κουταβάς

7, Μενέλαος Τουμαζάτος Τουμαζάτος ΒΙ.ΠΕ.

3814 1010761945678650 8200763875887070061 n12687976 1068196409877860 2487390959326339215 n12744553 1010762009011977 5420368523498373314 n

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την σημερινή σας παρουσία ,που αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή ..εσείς είστε ή κινητήριος δύναμη μας, το κουράγιο μας ,που μας στηρίζετε για να συνεχίζουμε να προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Η δική σας αγάπη και αγωνία για να βελτιώσουμε την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα παραμένουν πηγή έμπνευσή μας!!!

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στον φιλόξενο χώρο του Μύθος-Εστίασης ,που προθυμότατα ο Βασίλης,ο Γιώργος ,ο Ανδρέας και όλο το προσωπικό τους ,όλα αυτά τα χρόνια πάντα μας καλοδέχονται ,μας περιποιούνται και φυσικά μας υποστηρίζουν ποικιλοτρόπως και  θέλουμε δημόσια να τους απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας ,και να ευχηθούμε και άλλοι επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμά τους.

 Θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε εν συντομία τα πεπραγμένα μας για την χρονιά που έφυγε και να σας ενημερώσουμε για το πλάνο δράσης μας για την χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει.

  Στο χώρο προσωρινής διαμονής ΑΡΚ στην ΒΙ.ΠΕ. φιλοξενούνται περίπου 350 αδέσποτοι σκύλοι και 50 γάτες .

Σε καθημερινή βάση ,γίνονται όλες οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένω ο χώρος να μένει καθαρός ,να σιτίζονται  το σύνολο των ζώων που αναφέραμε, να πραγματοποιούνται όλες οι κτηνιατρικές αναγκαίες πράξεις ,δηλαδή εμβολιασμοί ,αποπαρασιτώσεις ,εξετάσεις κ.λ.π. με την φυσική παρουσία των κτηνιάτρων μας και με την καθοδήγηση τους καθώς επίσης και να γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία των εγκαταστάσεων για να παραμείνουν επισκέψιμες στο κοινό που θέλει να κάνει τις επαφές του με τα ζώα του καταφυγίου είτε για να βοηθήσει εθελοντικά στις εργασίες ,ή να προαυλίσουν  κάποια από αυτά ή να προσφέρουν την δωρεά τους και τα χάδια τους ή στην καλύτερη περίπτωση να προετοιμάσουμε κάποια νέα υιοθεσία!!!  

Περίπου 25 ακόμη αδέσποτα ζώα τα φροντίζουμε σε διάφορες μεριές της πόλης μας,ενώ είναι και πολλά άλλα αυτά που διάφοροι ευσυνείδητοι συμπολίτες μας τα φροντίζουν από μόνοι τους και σε συνεννόηση μαζί μας ανεβάζοντας το πραγματικό σύνολο τους σε εξαιρετικά μεγάλο νούμερο,που συγκριτικά και με το μέγεθος του τόπου μας το καθιστά αυτομάτως τεράστιο και μας δείχνει περίτρανα ότι οι προσπάθειες μας και της πολιτείας πρέπει να εντατικοποιηθούν .

Αν δε σε αυτό το σύνολο προσθέσουμε και τον αριθμό των ζώων που υιοθετηθήκαν ,εύκολα καταλαβαίνουμε όλοι μας για το τελικό αριθμό αδέσποτων ζώων που διαχειρίστηκε ο Σύλλογος μας τη προηγούμενη χρονιά, που σίγουρα καταδεικνύει μια πραγματικότητα που δε μας τιμά καθόλου σαν τοπική κοινωνία!!!

    Για να γίνουν όλες οι παραπάνω ενέργειες καθημερινά, βρίσκονται μαζί μας εθελοντικά πολλοί άνθρωποι ,άλλοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας  αλλά και πολλοί αλλοδαποί που ζουν αρμονικά μαζί μας ή έρχονται από την πατρίδα τους αποκλειστικά για την εθελοντική προσφορά εργασίας τους ή διαθέτουν ένα σημαντικό τμήμα από τις προγραμματισμένες διακοπές τους στο νησί μας.

Έτσι περισσότεροι από 45 άτομα ,από πολλές χώρες της Ευρώπης ,αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας  πέρασαν αρκετές μέρες στο πλευρό μας ,δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την ευζωία των ζώων μας, ενώ πάρα πολλοί ήταν αυτοί που μας επισκέφθηκαν για λίγες ώρες .

Ο αριθμός των ξένων αλλοδαπών που μας στέλνουν αιτήματα για να μας επισκεφθούν και εργαστούν μαζί μας σαν εθελοντές διαρκώς αυξάνεται, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι φοιτητές αντίστοιχων κτηνιατρικών σχολών στη πατρίδα τους που μέσω των πανεπιστημίων τους επιλέγουν το νησί μας για να κάνουν τη πρακτική τους ,με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγετε και για την τοπική οικονομία.

Έχει τεράστια αξία για μας ,άνθρωποι από όλο τον κόσμο που ούτε κατ όψιν τους γνωρίζουμε, να αφήνουν τις οικογένειες και τις πατρίδες τους,να πιστεύουν στις προσπάθειες μας και να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας , παλεύοντας μαζί μας για να βελτιώσουν και επιλύσουν προβλήματα που δεν τους αφορούν καθόλου.

Άνθρωποι που αγαπούν τη Ελλάδα μας ,παρόλη την δυσφήμηση που της κάνουν στις πατρίδες τους,που λατρεύουν τα ζώα,που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα βρώμικα πολιτικά παιγνίδια των ηγετών της παγκοσμιοποίησης, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους άλλους λαούς ,με τους Έλληνες, με τους Κεφαλλονίτες, που προσπαθούν να ενσωματωθούν στο τοπικό κοινωνικό ιστό , γεύονται και γνωρίζουν τα της παράδοσης μας, επιλέγουν να ζήσουν εδώ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλοί από αυτούς και μόνιμα ,βοηθούν με τον εθελοντισμό τους τις προσπάθειες μας…

Άνθρωποι που κέρδισαν με το σπαθί τους την εμπιστοσύνη μας ,των μελών του Συλλόγου μας ,και εμείς με την σειρά μας κάναμε τα αυτονόητα και κρίναμε ότι η θέση τους είναι να βρίσκονται στο πλευρό μας ,ενεργά μέλη της διοίκησης μας ,αφού ο ανιδιοτελής εθελοντισμός δεν γνωρίζει πατρίδες και αποκλεισμούς..

Καλωσορίζουμε λοιπόν και δημόσια τις εθελόντριές μας κυρίες Τζόυς Μπροεκμαν και Τζιλ Ζαχαρού στο Δ.Σ. και τους ευχόμαστε καλή δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί ,ότι το ΑΡΚ προτείνεται από όλους τους ξένους τουριστικούς πράκτορες του νησιού μας στους πελάτες τους να τον επισκεφθούν ,τονίζοντας την σημαντική δράση του συλλόγου μας ,έχει συμπεριληφθεί σε όλες της ταξιδιωτικές μηχανές αναζήτησης πληροφοριών και τουριστικών ιστοσελιδών, ενώ εύσημα δίνουν και στην Δημοτική Αρχή που συμπαρίσταται στα πλαίσια των δυνατοτήτων της στη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων,με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για ένα επιπλέον συν στην θετική άποψη των επισκεπτών μας για το νησί μας.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι από τους ελάχιστους δήμους της Ελλάδας που έχει ευθυγραμμιστεί με τις περισσότερες από τις προϋποθέσεις του νέου φιλοζωικού νόμου 4039/12 και των άρθρων 46 και 47 του πολυνομοσχέδιου 4235/14 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούν τις αλλαγές και βελτιώσεις της κείμενης νομοθεσίας ,μια πραγματικότητα που οφείλουμε να την πιστώσουμε στη Δημοτική αρχή. Όλοι μας εξάλλου έχουμε πρόσβαση στη πληροφόρηση, και μπορούμε να ενημερωθούμε για τα έργα και ημέρες άλλων Δήμων στην επικράτεια μας και να εξάγουμε με ασφάλεια τα συμπεράσματα μας.

Η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας κυρίως,αλλά και η απαρχαιωμένη αντίληψη που επικρατεί όσον αφορά την διαχείριση των δεσποζόμενων ζώων από τους κηδεμόνες τους είχε σαν θλιβερό αποτέλεσμα να περισυλλέξουμε από τους δρόμους και όπου αλλού χωράει ο ανθρώπινος νους, του νησιού,και από εγκαταλείψεις στην ευρύτερη περιοχή του ΑΡΚ 231 σκυλιά,στην πλειονότητα τους κουτάβια όπου τα περισσότερα από αυτά δε τα κατάφεραν, ενώ ανταποκρινόμενοι στην συμβατική μας υποχρέωση με το Δήμο μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε σε 29 επείγοντα από τα πάμπολλα αιτήματα συμπολιτών μας για περισυλλογή δεσποζόμενων ,άτυχα ζώα που για διάφορους λόγους οι δικοί τους δεν τα ήθελαν άλλο.

Οι περιοχές δράσης ήταν σε όλο το νησί, αλλά δώσαμε περισσότερη βαρύτητα στην ευρύτερη περιοχή της Παλλικής που η κατάσταση δείχνει να μην ελέγχεται πλέον και να κινδυνεύει να γίνει χωματερή αδέσποτων ψυχών. Έχουμε καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις μας για την θεωρητικά τουλάχιστον, αντιμετώπιση του οξύτατου κοινωνικού αυτού προβλήματος.

    Αντιμετωπίσαμε αρκετές περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ,η αλήθεια είναι λιγότερες από τις προηγούμενες χρονιές, κυρίως έχοντας μπροστά μας το φάσμα της έλλειψης ενημέρωσης των κατοίκων για τον τρόπο συμπεριφοράς τους προς τα ζώα τους,ενώ συναντήσαμε και κάποια πολύ σκληρά περιστατικά ωμής και πολύ βίαιης συμπεριφοράς ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς τα οποία τα οδηγήσαμε στην δικαιοσύνη.

   Συνεργαστήκαμε με άλλους συλλόγους και ομάδες πολιτών αναζητώντας από κοινού λύσεις σε προβλήματα βάναυσης συμπεριφοράς τόσο σε ζώα παραγωγής όσο και άστοχων και επιβαρυντικών παρεμβάσεων στη φύση.

Η συνεργασία μας με την εισαγγελία είναι εξαιρετική..θα θέλαμε περισσότερη και πιο ουσιαστική όμως συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα,που λόγω έλλειψης προσωπικού κυρίως, αδυνατούν πολλές φορές να συνδράμουν το έργο μας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεργάζεται άψογα μαζί μας και η φιλοζωική στάση της διοίκησης και   του προσωπικού της πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης για όλους .

   Δεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις μας πολλά σχολεία με μικρούς μαθητές ,προκειμένω μια πρώτη τους επαφής με τον κόσμο των ζώων και προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε την σημασία της υπεύθυνης κηδεμονίας  για να μην έχουμε στο μέλλον άλλα θύματα εγκατάλειψης στους δρόμους του νησιού μας ,κάτι που δεν μας τιμά καθόλου .Η επαφή μας με τους μαθητές,μικρούς και μεγαλύτερους έχουν γίνει πολύ πιο συχνές και αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην δραστηριοποίηση θαυμάσιων εκπαιδευτικών που τους διδάσκουν την αγάπη και το σεβασμό στα σχολειά μας ,…θα σταθούμε όμως σε δύο ιδιαίτερα, τον κο Κοσμάτο Ιωάννη ,ο οποίος τιμά με την παρουσία του και το Δ.Σ. μας και την γλυκιά μας Τζανάτου Ειρήνη που είναι πανταχού παρούσα!!!

Να επισημάνουμε επίσης και τις συχνότατες επισκέψεις που έχουμε από τους προσκόπους μας που μας βοηθούν τα μέγιστα και χαρίζουν απλόχερα την αγάπη τους στα αδεσποτάκια μας.

  Συμμετείχαμε και φέτος στο Χριστουγεννιάτικό χωριό την περίοδο των εορτών και ήρθαμε σε επαφή με εκατοντάδες συμπολίτες μας που τους ενημερώσαμε για τις δράσεις μας,ενώ με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον εμπορικό σύλλογο Κράνη και την ΚΕΔΗΚΕ που μας παραχώρησαν δωρεάν χώρο στο χωριό για την συμμετοχή μας ,τους συμπολίτες μας που μας πρόσφεραν τα καλούδια τους προκειμένω οι πάγκοι μας να είναι ασφυκτικά γεμάτοι με πράγματάκια και δωράκια για να μπορούμε να λειτουργήσουμε το παζάρι μας και για τα καλά τους λόγια και φυσικά τους εθελοντές μας για την φυσική τους παρουσία αφού χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η παρουσία μας !!!

     Ο Σύλλογος μας,με την πολυτιμότατη συμβολή της φιλοζωικής ΚΑΤΣ, την προηγούμενη χρονιά πραγματοποίησε περίπου 90 στειρώσεις ζώων ενώ σε συνδυασμό με τις 50 που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Κεφαλονιάς και την  αρμόδια πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων  ζώων συντροφιάς φθάσαμε συνολικά τις 140 στειρώσεις ,νούμερο  πραγματικά εντυπωσιακό!!! Οι 50 στειρώσεις που δόθηκαν από τον Δήμο συμπεριλάμβαναν ακόμη τσιπάρισμα και εμβολιασμούς σε κάποια από αυτά τα ζώα που δεν είχαν γίνει.

    Συνολικά προβήκαμε σε  76 υιοθεσίες  ζώων ,με την μερίδα του λέοντος να γίνονται στο εξωτερικό και αρκετές στο νησί μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα .πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 76 από τα ζώα που κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας εγκαταλείψαν στους δρόμους ,αυτή την στιγμή έχουν την τύχη μιας δεύτερης ευκαιρίας κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα..αυτό το νούμερο δε ,τηρουμένων των ιδιομορφιών του νησιού μας είναι πολύ μεγάλο και φυσικά μας φέρνει στις πρώτες θέσεις υιοθεσιών στην πατρίδα μας!!!!

Mε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό που εργάζεται στο αεροδρόμιο και βοηθούν τα μέγιστα για να πετάξουν τα ζώα μας και οι συνοδοί τους με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις νέες τους ζωές!!!

Επιπλέον προβήκαμε μόλις σε 3 επανατοποθετήσεις ζώων στους χώρους όπου τα παραλάβαμε ,αφού κάναμε όλες τις σχετικές ενέργειες που ορίζει η σχετική νομοθεσία ,αριθμός σαφέστατα ελάχιστος σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να γίνουν.. όμως οι δυσκολίες εξεύρεσης κατάλληλων χώρων επανατοποθέτησης εξαιτίας των περιορισμών της κείμενης νομοθεσίας είναι πολλές, όπως μεγάλη είναι και η δυσφορία του να συμβεί αυτό από μερίδα συντοπιτών μας που προφανώς δεν αντέχουν να μοιράζονται τον δικό τους ιδεατό ανθρώπινο κόσμο με άχρηστους αδέσποτους τετράποδους συνοδοιπόρους…

Ίδωμεν και ελπίζουμε σε αλλαγή σκέψης και συμπεριφορών.  

  Οφείλουμε όμως εμείς και η αρμόδια πενταμελής επιτροπή να βρούμε και να ορίσουμε , τις κατάλληλες περιοχές που θα μπορούν να επανεντάσσονται τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και θα μπορούν απρόσκοπτα να ταΐζονται και να δροσίζονται από τις ειδικές κατασκευές που με σαφήνεια ορίζει ο νόμος ότι πρέπει να υπάρχουν.

Έχουμε κατά επανάληψη επισημάνει την κομβική σημασία που θα είχε η δημιουργία ενός κτηνιατρείου για απλές κτηνιατρικές πράξεις, με δημόσιο χαρακτήρα, που θα σκόπευε αποκλειστικά στην στρατιά των αδέσποτων ζώων ,που δεν θα είχαν καμιά απολύτως δυνατότητα στείρωσης και στα δεσποζόμενα ζώα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων συμπολιτών μας που ναι μεν θα ήθελαν όμως οικονομικά δεν μπορούν..

Έχουμε περιγράψει επαρκώς ότι αυτό το έργο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συνδρομή των ντόπιων επαγγελματιών άξιων κτηνιάτρων του Δήμου μας, και ούτε θα γίνει για να τους βλάψουμε οικονομικά…

Η λειτουργία του θα είναι συγκεκριμένη ,όπως και η στόχευση του.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δημοτικής κοινότητας Αργοστολίου, αντιλήφθηκαν σωστά την σημασία του παραπάνω προγραμματισμού ,και συνέβαλαν καθοριστικά για την πραγματοποίηση του αφού μας παρεχώρησαν δωρεάν 2 γραφεία στην Πλατεία Μπακογιάννη στις Λαϊκές Κατοικίες για αυτό τον σκοπό.

Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητέ φίλε Λούκα Νιφοράτε ,αγαπητοί συμπολίτες που αποτελείται τα μέλη του Δ.Σ. αγαπητέ συμμαθητή και συνοδοιπόρε γραμματέα της Δημοτικής κοινότητας Σίμο Παυλάτε σας ευχαριστούμε θερμά για την βούλησή και υποστήριξή σας.. είμαστε σίγουροι πως όταν θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο χώρος, θα αξιολογήσουν κατάλληλα την κομβικής σημασίας απόφασης σας και το σύνολο των συντοπιτών μας .

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε στην εκπληκτική προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του Κατς ,για να επισκευάσουν και καταστήσουν λειτουργικό τον χώρο,τους δωρητές που βοηθούν τα μέγιστα για το κόστος των επισκευών και της πλήρωσης του εξοπλισμού που απαιτείται για να λειτουργήσει ο χώρος ,και τους οποίους τους ευχαριστούμε θερμά!!

Ευχόμαστε δε ,η διαδικασία για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του χώρου να μην καθυστερήσει .

   Προσδοκούμε αυτή την χρονιά να   τρέξουνε επιτέλους από τους αρμοδίους οι διαδικασίες για να αδειοδοτηθεί ο υφιστάμενος χώρος προσωρινής διαμονής των ζώων  καθώς και να διερευνηθούν όλες οι πιθανότητες εξεύρεσης κοινοτικών πόρων για την δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στη ίδια τοποθεσία ή σε άλλη κοντά στο Αργοστόλι..

   Πρέπει να δούμε την δυνατότητα με ποιους τρόπους ,τοπικά πλέον,σε περιοχές που δοκιμάζονται από τις εγκαταλείψεις ζώων ,όπως η Παλλική κυρίως ,η Λειβαθώς  ,η Ερυσσος ,μπορούμε να οργανώσουμε εθελοντικές ομάδες δράσεις  με την συμμετοχή των εκεί συμπολιτών μας, προκειμένω  να δοθούν κάποιες λύσεις  για να περιορίσουμε τις εγκαταλείψεις των ζώων .

   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα..

Τον Δήμο Κεφαλλονιάς για τις συνολικές προσπάθειες που καταβάλει για την όσον το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα.

Όλα τα παιδιά ,τους συνεργάτες μας ,στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης στο τμήμα Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Παραγωγής για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά στο πλευρό μας .μας συγκινεί το πάθος τους να μας συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις ,καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους ,το είναι τους..

Το πρόεδρο κο Μοσχονά Αλέξανδρο και τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς για το σπουδαίο έργο που επιτελούν

Τα ΜΜΕ του νησιού μας που επιτελούν άριστα το λειτούργημα τους, μας στηρίζουν και προβάλουν τις δράσεις του συλλόγου μας.

Τους Άριστους κτηνιάτρους του νησιού μας που πραγματικά τιμούν το λειτούργημα τους και επιδεικνύουν υψηλότατο περίσσευμα ανθρωπιάς!!!με την ευκαιρία να καλωσορίσουμε και τη νέα επιστήμονα που δραστηριοποιείται πλέον στην περιοχή του Αργοστολίου την κα Γαλιατσάτου Αναστασία.

Το σύλλογο ΚΑΤΣ που δραστηριοποιείται στο νησί μας ,τρέχοντας  ένα τεράστιο έργο στειρώσεων και βοηθώντας τα μέγιστα το σύλλογο μας με δωρεές τροφίμων ,στειρώσεις και συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία των υιοθεσιών μας

Τις οργανώσεις GAIA DOGS στην Ολλανδία καιTIERFREUNDEKEFALONIAστην Γερμανία και Αυστρία  για την πολύτιμη οικονομική βοήθεια τους αλλά κυρίως την προσφορά τους στις σίγουρες υιοθεσίες των αδέσποτων ψυχών μας στο εξωτερικό.

Την ψυχή του ANIMAL RESCUE  Κον Πήτερ Λη που οργώνει με το αυτοκίνητό του όλο το νησί και βοηθάει τα μέγιστα σε διάφορες διασώσεις  και προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε όποιον του ζητήσει βοήθεια. Ο Πήτερ ,παρόλο έχει δηλώσει ότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση ,θεωρούμε ότι δεν μπορεί να βάλει τίτλους τέλους στο τρόπο ζωής που υπηρετεί με συνέπεια όλη του την ζωή..την προσφορά ανιδιοτελούς αγάπης προς όλα τα έμβια όντα…

Τον κύριο Πήτερ Σερριγκτον για την υπερπολύτιμη βοήθεια του όπου χρειαστούμε.

Την κυρίαLynPurden  ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΆΝΩΣΗ  FRIENDS OF THE STRAYS OF GREECE ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΆ Της.

Όλους τους εθελοντές μας που έχουν περάσει λίγο ή περισσότερο χρόνο μαζί μας στο καταφύγιο και γυρίζοντας στην πατρίδα τους κάνουν προσπάθειες με όλες τους τις δυνάμεις για να μας βοηθήσουν .συμμετέχουν σε παζάρια, διοργανώνουν  χοροεσπερίδες μεταφέρουν το μήνυμα της προσπάθειας μας 

Τους επαγγελματίες του νησιού μας που μας στηρίζουν εξαιρετικά σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον

Όλους και όλες εσάς που με την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας περιβάλετε μας οπλίζετε με δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.η καθημερινή σας παρουσία και τα αντανακλαστικά που δείχνετε σε κάθε κάλεσμα βοήθειας που σας απευθύνουμε μας συγκινεί ιδιαίτερα.

Ευχόμαστε σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία ..

Χαιρετισμοί...

  




00 inkefalonia general ad 300X250