Εκδήλωση με θέμα «Τρίτσης-Περιβάλλον-Αθήνα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 07:11

Εκδήλωση με θέμα «Τρίτσης-Περιβάλλον-Αθήνα»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνονται με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Αντώνη Τρίτση πραγματοποιείται την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 και ώρα 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Μηνιάτη στο Μετς, εσπερίδα αφιερωμένη στην μνήμη του με θέμα «Τρίτσης, Περιβάλλον, Αθήνα».

H εκδήλωση αυτή που θα γίνει στον πεζόδρομο μπροστά από παλαιότερη κατοικία του (αρ 14), οργανώνεται μέσα από τη συνεργασία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ» και του «Ιδρύματος ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ» .

Βασικοί εισηγητές θα είναι:
• Μπένος Σταύρος πρώην υπουργός Πολιτισμού και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας με θέμα «Τρίτσης και Τοπική Αυτοδιοίκηση».


• Ιατρού Σταύρος πρώην δήμαρχος Κερατέας «Τρίτσης, Ρυθμιστικό Αθήνας και προστασία Αττικής γης».
• Πανταζής Αλέξανδρος Πρώην Σύμβουλος του Αντώνη Τρίτση & πρώην Γ.Γ. ΥΧΟΠ. «Τρίτσης, Ρυθμιστικό Αθήνας: Μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις-Αναπλάσεις στις γειτονιές.

b
Θα ακολουθήσει συζήτηση και μουσική βραδιά με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «ΑΡΔΗΤΤΟΣ» αναπτύσσει δράση σε επίπεδο γειτονιάς σε μια προσπάθεια για επαφή, ενότητα και δράση, ενάντια στην ανασφάλεια, την απομόνωση και την παραίτηση που φέρνει η κρίση. Μια προσπάθεια για να ξαναζωντανέψουν οι γειτονιές και οι σχέσεις των ανθρώπων σε αυτές. Ο Αντώνης Τρίτσης υπήρξε εμπνευστής του «κινήματος της γειτονιάς» και θεσμοθέτησε το 1983 την πολεοδομική επιτροπή γειτονιάς για την ουσιαστική συμμετοχή των κατοίκων στο σχεδιασμό του χώρου.

Το Ίδρυμα Α. Τρίτση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΙΚΙ) προγραμματίζει επίσης εκδήλωση μνήμης στην Κεφαλονιά, τον Αύγουστο σε συνδυασμό με παρουσίαση βιβλίου-έκδοσης του Ιδρύματος σχετικά με τον Αντώνη Τρίτση.




00 inkefalonia general ad 300X250