Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους” : Δραστηριότητες σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 11:31

Κέντρο Πρόληψης “Απόπλους” : Δραστηριότητες σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης “Απόπλους” αξιοποιώντας την εμπειρία των στελεχών του και την συνεργασία του με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σχεδίασε σειρά παρεμβάσεων σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για το σχολικό έτος 2015-2016.


Την περίοδο αυτή λειτουργούν τρεις ομάδες γονέων, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, στα Κουρκουμελάτα και στον Σταυρό Ιθάκης. Στόχος των ομάδων αυτών είναι η καλύτερη επικοινωνία στην οικογένεια, η ανάδειξη του γονεϊκού ρόλου, οι ανάγκες γονέων και παιδιών, καθώς επίσης και τα αίτια της χρήσης ουσιών και η φιλοσοφία της πρόληψης.

Την Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο για νηπιαγωγούς στο Αργοστόλι σε εκπαιδευτικό υλικό πρωτογενούς πρόληψης, προσαρμοσμένο στο νηπιαγωγείο. Στο εργαστήριο αυτό συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από 14 νηπιαγωγεία της Κεφαλλονιάς και τους δόθηκε η δυνατότητα να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο υλικό στη φετινή σχολική χρονιά στα πλαίσια των προγραμμάτων αγωγής υγείας.

Στις 10/11/2015 πραγματοποιήθηκε βραχεία παρέμβαση στους μαθητές Ε' και ΣΤ' Δημοτικού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, με θέμα “Ίντερνετ και Ηλεκτρονικό Παιχνίδι – Το δικαίωμα των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου και στην ηλεκτρονική ψυχαγωγία και η πρόληψη των κινδύνων”.

Το Κέντρο Πρόληψης εξακολουθεί να δέχεται συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενημερωθούν υπεύθυνα γύρω από τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τις εξαρτήσεις γενικότερα και να πάρουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

Υπενθυμίζουμε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Πρόληψης στο τηλέφωνο 26710-27320 και στο mail apoplusotenet.gr.

Διευκρινίζουμε ότι όλες οι υπηρεσίες του “Απόπλου” παρέχονται δωρεάν.    




00 inkefalonia general ad 300X250