6.4 R τελικά ο σεισμός - Νεότερη ενημέρωση Τσελέντη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 15:11

6.4 R τελικά ο σεισμός - Νεότερη ενημέρωση Τσελέντη

 Νεότερη ενημέρωση Τσελέντη

Το φαινόμενο φαίνεται να εξελησεται φυσιολογικά αλλα είναι πολύ νωρίς ακόμα να πουμε οτι ηταν το κυρίως γεγονός. Περιμένω ακόμα μερικούς ισχυρούς μετασεισμούς για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού. Ολο το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος εχει ενεργοποιηθεί. Ο σεισμός προκάλεσε μικρο τςουνάμι 20cm στην Ν. Ιταλία στη περιοχή Crotone. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν εχει η δυνατότητα να προκαλεςει ιςχυρα τςουναμι. Ελπιζω αυτη τη φορά η πολιτεία να βρεθεί δίπλα στους πολίτες και να μη προβεί σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ενώ παράλληλα οι γνωστοί περιφερόμενοι μετα απο καθε σεισμό "ειδικοί" να βλέπουν πεδία οικονομικής εκμετάλλευσης οπως στη περίπτωση των σεισμών της Κεφαλλονιάς..... Το μέγεθος του σεισμού μετα τους τελευταίους υπολογισμούς ανέρχεται στα 6.4R.

Αρχική δημοσίευση

Σχετικά με τον πρόσφατο σεισμό στη Λευκάδα έγινε στο ΒΒΑ άκρο του γνωστού ρήγματος που έδωσε τους σεισμους στο Ληξούρι. Απαιτείται μεγάλη προσοχή γιατι η περιοχή εχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό. Σίγουρα θα εχουμε πολυ πλούσια μετασεισμική δράση με ισχυρούς μετασεισμούς που μπορει να φτάσουν τα 5.5 Ρίχτερ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές του σεισμογράφου του Γεωδυναμικού στο Φισκάρδο http://bbnet.gein.noa.gr/plots/FSK.html
Καθώς και στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικου. Α

Ενεργοποιήθηκε το ΒΒΑ τμήμα του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς στο Ληξουρι. Ειναι ενα πολυ μεγάλο ρήγμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Επειδη οι περιοχές εκει εχουν απότομα πρανή μπορει να εχουμε κατολισθητικά φαινόμενα. Ας αποφεύγουμε τα σπίτια που ειναι πολύ παλιά η εχουν εμφανή σημάδια αςτοχίας. Να κατεβάσουμε ολα τα βαριά αντικείμενα και να μην αφήνουμε τα παιδια ασυνόδευτα η να παιζουν κοντα σε πέτρινες μάντρες (λιθιές οπως λεμε στο Ιονιο), και κυρίως απαιτείται ψυχραιμία.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250