Η Βουλευτής Κεφαλονιάς για το Γηροκομείο Αργοστολίου: «Ο Δήμος έχει άγνοια για τα χρήματα που έχουν κατατεθεί» - H Απάντηση του Δήμου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 19:29

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Ανακοίνωση της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου για το Γηροκομείο Αργοστολίου    

  

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα για το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου σας ενημερώνω ότι η Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε στις 7/7/15 και για το έτος 2015 το ποσό των 513.691 €, το οποίο πιστώθηκε στην τράπεζα, μετά τις σχετικές βεβαιώσεις από τη πλευρά του Δήμου, ότι ο υπόλογος ήταν έτοιμος  να παραλάβει και να κατανείμει τα ποσά.  Προφανώς ο Δήμος, απ’ ότι φάνηκε στην ανακοίνωσή του, έχει άγνοια για το γεγονός ότι τα χρήματα βρίσκονται στην τράπεζα από τις 8/10/2015!

Είμαι στη διάθεση του Τύπου και κάθε ενδιαφερόμενου φορέα ή προσώπου για την εκτέλεση του έργου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, όπως επίσης και για την υλοποίηση κάθε έργου και την παροχή κάθε υπηρεσίας.

           Αθήνα, 17/10/2015

        Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

  • H Απάντηση του Δήμου

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση της βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου για το έργο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, η Δημοτική Αρχή θα ήθελε να επισημάνει τα ακόλουθα:

Ο Δήμος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να πιστωθεί ο λογαριασμός του έργου με το ποσό των 513.691 €.

Άρα γνωρίζει ότι το ποσό υπέρχει στον λογαριασμό από 8/10/2015.

Ωστόσο ο λογαριασμός εξακολουθεί να παραμένει ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ καθώς εκκρεμεί μία διοικητική πράξη από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και ξεπεραστεί το πρόβλημα οπότε ο λογαριασμός του έργου καταστεί ΕΝΕΡΓΟΣ, θα γίνει και η εκταμίευση της εντολής που αφορά στην πληρωμή της προκαταβολής της β΄φάσης του έργου.

Θα θέλαμε εδώ να επισημάνουμε ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή οφείλεται στο μέτρο των capitalcontrolπου οδήγησε σε αδυναμία ρευστότητας στην Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και στο ότι το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης έχει αλλάξει την διαδικασία πληρωμής των έργων ΕΣΠΑ, προσθέτοντας επιπλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ελέγχει απόλυτα τις πληρωμές κάτι που οδηγεί σε καθυστερήσεις πλέον του ενός μηνός.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250