Ο Κεφαλονίτης κροίσος την Αυστραλίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 08:07

Ο Κεφαλονίτης κροίσος την Αυστραλίας

Οκτώ Έλληνες της Αυστραλίας συγκαταλέγονται μεταξύ των 200 πιο πλούσιων Αυστραλών, στην λίστα που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό «BRW».

Οκτώ ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στον φετινό κατάλογο των 200 πλουσιότερων Αυστραλών που συντάσσει και εκδίδει κάθε χρόνο το οικονομικό ηλεκτρονικό περιοδικό BRW, σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Νέο Κόσμο».

Ο Κώστας Μακρής, παλαιός «θαμώνας» του καταλόγου των 200 πλουσιότερων Αυστραλών αναδεικνύεται ως ο πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας, καταλαμβάνει την 47η θέση στον κατάλογο με περιουσία $1,03 δις από $940 εκατομμύρια πέρυσι.

Ο Κώστας Μακρής, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο. Μαζί με τον γιό του Ρος, είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότιο Αυστραλία.

Κατάλογος 200 πλουσιότερων Αυστραλών - ομογενείς - Κώστας Μακρής

Στη δεύτερη θέση, από ελληνικής πλευράς, βρίσκεται ο Κέρι Χαρμάνης από το Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Πρώην ποινικολόγος και ιδρυτής της Jubilee Mines, με περιουσία $617 εκατομμυρίων, ο Κ. Χαρμάνης βρισκόταν και πέρσι στον συγκεκριμένο κατάλογο, με περιουσία μικρότερη κατά $7 εκατομμύρια.

Κατάλογος 200 πλουσιότερων Αυστραλών - ομογενείς - Κέρι Χαρμάνης

Στην 3η "ελληνική" θέση βρίσκεται ο Νίκος Πολίτης από τη Νέα Νότια Ουαλία, ιδιοκτήτης της WFM Motors και Πρόεδρος της ομάδας ράγκμπι Sydney's Roosters. Η περιουσία του ανέρχεται σε $594 εκατομμύρια, έχοντας αυξηθεί κατά $184 εκατομμύρια από πέρσι.

Κατάλογος 200 πλουσιότερων Αυστραλών - ομογενείς - Νίκος Πολίτης

Ο Θόδωρος Καρύδης, επίσης από το Σίδνεϊ, με περιουσία $559 εκατομμυρίων, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος ελληνικής καταγωγής που περιλαμβάνεται στην λίστα των πλουσιότερων Αυστραλών. Ο κ. Καρύδης δημιούργησε την κολοσσιαία του περιουσία αρχικά επενδύοντας σε καταστήματα λιανικής πώλησης ποτών. Στην συνέχεια μεταπήδησε στον κτηματομεσιτικό κλάδο και αυτή τη στιγμή είναι το "μεγάλο αφεντικό" της εταιρίας Arkadia Property Services.

Κατάλογος 200 πλουσιότερων Αυστραλών - ομογενείς - Θόδωρος Καρύδης

Ο Χάρης Σταμούλης απο την Μελβούρνη, είναι ο επόμενος ομογενής που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του BRW.

Η αύξηση των περιουσιακών του στοιχείων σε σχέση με πέρσι ήταν οριακή, καθώς αυτά μεγάλωσαν κατά ...μόλις $1 εκατομμύριο από πέρσι, φθάνοντας συνολικά στα $540 εκατομμύρια.

Αν και τα εισοδήματα του ήταν ...σταθερά πάντως, ο κ. Σταμούλης ...έπεσε φέτος στην 95η θέση, απο την 86η θέση του καταλόγου που καταλάμβανε το 2014.

Κατάλογος 200 πλουσιότερων Αυστραλών - ομογενείς - Χάρης Σταμούλης

Επόμενος, από ελληνικής πλευράς, είναι ο γεννημένος στην Κεφαλονιά, ταξιδιωτικός πράκτορας στην Μελβούρνη, Σπύρος Αλυσανδράτος, με περιουσία $332 εκατομμυρίων, ο οποίος μοιράζεται την 6η ...γαλανόλευκη θέση με τον Γιώργο Κούκη, ιδιοκτήτη τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία, με περιουσία επίσης $332 εκατομμυρίων.

Κατάλογος 200 πλουσιότερων Αυστραλών - ομογενείς - Σπύρος Αλυσανδράτος

Στην λίστα φιγουράρει και η ομογενειακή οικογένεια Πασπάλη, γνωστή για τα μαργαριτάρια και τα κοσμήματά της, η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στον κτηματομεσιτικό τομέα, με συνολική περιουσία που όπως αναφέρουν οι συντάκτες του καταλόγου ανέρχεται σε $891 εκατομμύρια.

Στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στην Αυστραλία παραμένει, για ακόμη μία χρονιά, η Τζίνα Ράινχαρτ, με περιουσία $14,02 δις, έχοντας χάσει από τα περσινά της πλούτη το ...ευτελές ποσό των $6 δις.

Κατάλογος 200 πλουσιότερων Αυστραλών - Τζίνα Ράινχαρτ

antenna




00 inkefalonia general ad 300X250