Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 05:37

Συνεδρίαση Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στο Αργοστόλι

Στο Αργοστόλι θα συνεδριάσει την Δευτέρα 5-10-2015 και ώρα 10:30 η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Η συνεδρίαση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κούταβου. Ως γνωστόν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι επίσημο επιστημονικό όργανο της πολιτείας που καλύπτει τις επιστημονικές ειδικότητες των γεωλόγων, γεωπόνων, δασολόγων, ιχθυολόγων και κτηνιάτρων.

Τα θέματα που θα συζητηθούν σχετίζονται με προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής αλλά και με ανάλυση γεωλογικών φαινομένων (π.χ. σεισμική δραστηριότητα και διαβρώσεις ακτών) που παρατηρούνται στην νότια Ελλάδα.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης θα γίνει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους γεωτεχνικούς σχετικά με θεσμικά ζητήματά τους. Η συνεδρίαση έχει ειδικό βάρος για τον νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης όπου ο πρωτογενής τομέας (γεωργία και υδατοκαλλιέργειες) καλύπτει μεγάλο κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και λόγω των σεισμικών φαινομένων που παρουσίασαν έξαρση το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Από την Διοικούσα Επιτροπή