Προ των πυλών το Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης μεγάλης διάρκειας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 07:44

Προ των πυλών το Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης μεγάλης διάρκειας

Το μοναδικό καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης μεγάλης διάρκειας! Τί είναι το Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης; Πρόκειται για Δημιουργική Απασχόληση των παιδιών από το πρώι 7:30 έως το μεσημέρι 15:00 , για ενάμιση μήνα , αμέσως μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς. Φέτος ξεκινά 16 Ιουνίου και τελειώνει 31 Ιουλίου. Απευθύνεται σε ηλικίες 5 εώς 12 ετών.

Ο όρος Δημιουργική Απασχόληση σημαίνει ότι τα παιδιά ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ και λαμβάνουν ερεθίσματα γύρω από διάφορες τέχνες καθώς επίσης δεν λείπει το παιχνίδι , η δημιουργική ψυχαγωγία και οι μικρές εκδρομές και περίπατοι.
(Μεταφορά με τα πόδια ή με πούλμαν, πάντα με συνοδούς καθηγητές).

Είναι λοιπόν ένα εργαστήρι.

Πάρα πολύ εύκολο για τους καλλιτέχνες εκπαιδευτές θα ήταν να δίνουν στα παιδιά "έτοιμα πράγματα" .....είτε αυτά είναι αντικείμενα - παιχνίδια , είτε προσχεδιασμένα μπλοκ ζωγραφικής , είτε ξύλινες προσχεδιασμένες κατασκευές, έτοιμες κούκλες και πολλά άλλα που μπορούν πολύ απλά να τα βρουν και οι γονείς στο εμπόριο.....

Τότε όμως δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης οποιασδήποτε τέχνης και εκπαίδευσης .Αυτό που προσπαθεί να πετύχει το Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης είναι να βάζει τα παιδιά να σκέφτονται και να εξάπτει την φαντασία και την δημιουργικότητά τους........Είναι πράγματι πιο δύσκολο για τον εκπαιδευτή , αλλά κέρδος για ένα παιδί.

Ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλά υλικά αντικείμενα στο Φεστιβάλ ως βάση , λειτουργώντας ως παράδειγμα.
Επίσης η προσπάθεια που γίνεται έχει σκοπό να περνάει στα παιδιά μια οικολογική συνείδηση.Μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι εύκολα , ώστε να δημιουργήσουν π.χ. μουσικά όργανα , παιχνίδια , έργα τέχνης και πολλά πολλά άλλα.......και όχι απλά να καταλήγουν ασυλλόγιστα στα σκουπίδια.

Άλλωστε γι αυτό και με την πρώτη ευκαιρία το Φεστιβάλ συμμετέχει ενεργά σε οποιαδήποτε περιβαλλοντική οργάνωση π.χ Green peace ...κ.α. Συμμετέχει σε καθαρισμό παραλιών , ανακύκλωση ...κ.α.

Τέλος σκοπός επίσης του Παιδικού Φεστιβάλ Τέχνης είναι τα παιδιά από μικρή ακόμη ηλικία να γνωρίσουν την έννοια πολιτισμός μέσα και από επισκέψεις σε διάφορα Μουσεία , Βιβλιοθήκη αλλά και άλλους πολιτιστικούς χώρους.Και βέβαια να μαθαίνουν να εκφράζονται , να συνεργάζονται και να κοινωνικοποιούνται.

Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να ξεφύγουν από τα μαθήματα και τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, όπου συνήθως δεν επαρκεί ο χρόνος ώστε να ασχοληθούν με καλλιτεχνικές δραστηριότητες.Για πρώτη φορά δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να ασχοληθούν με τέχνες και παιχνίδι μαζί , να μάθουν , να διασκεδάσουν , να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους.Δεν λείπει η κίνηση και σαφώς τα παιδιά εκπαιδεύονται....όμως διαφορετικά.Όχι με εξαντλητικά προγράμματα άθλησης ή σχολικής επιμόρφωσης ,αλλά μέσα από τις τέχνες ,κυρίως σε κλειστό αλλά και ανοιχτό χώρο.Όχι μέσα στον ήλιο ή μόνιμα μέσα σε μια κλειστή αίθουσα διδασκαλίας με θρανία.

Τα παιδιά λαμβάνουν κατά τη λήξη του Φεστιβάλ βεβαίωση παρακολούθησης ως αναμνηστικό.

Στο χώρο διεξαγωγής του Παιδικού Φεστιβάλ Τέχνης παρέχονται Δωρεάν όλα τα υλικά αντικείμενα καθώς και όλη η γραφική ύλη.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος στο χώρο θα υπάρχει Δανειστική Βιβλιοθήκη με παραμύθια για διάφορες ηλικίες, Κλασσική αλλά και σύγχρονη παιδική λογοτεχνία.

Επίσης Δωρεάν προσφέρονται σταθερά γεύματα όπως φρούτα , χυμοί, σάντουιτς, νερό καθώς υπάρχει εβδομαδιαίο διατροφολόγιο με πολλά εναλλασόμενα σνακς ειδικά προσαρμοσμένα σε παιδική διατροφή.Τη διατροφή αναλαμβάνει ο ειδικός - μάγειρας - καθηγητής μαγειρικής των παιδιών του παιδικού Φεστιβάλ.

(Ποδιές και γάντια παρέχονται από την διοργάνωση).

Ευχαριστούμε πολλοί όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.
Ωστόσο οι εκπαιδευτές μας - καλλιτέχνες αφορούν:

Καθηγητή φωνητικής , καθηγητή χορού - μουσικοκινητικής αγωγής χορού, καθηγητή μουσικής - μουσικοκινητικής αγωγής μουσικής ,καθηγητή θεάτρου , καθηγητή μαγειρικής , καθηγητή γλυπτικής - ζωγραφικής(Καλών Τεχνών) , καθώς και δύο βοηθούς.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.Καθημερινά 18:00-21:00 στον χώρο της σχολής χορού Art & Style Dance Studio , Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 11 κ Ηπείρου.
Έκπτωση στα αδέλφια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.

Τηλ.επικοινωνίας :6950569237 / 6988904390
Υπεύθυνοι:'Ολγα Γαλιατσάτου , Πάνος Βούλγαρης

Screen shot 2015 04 25 at 12.04.10 PM

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250