Αγροτικός Συνεταιρισμός: Συμμετοχή ντόπιων Μελισσοκόμων σε ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 07:19

Αγροτικός Συνεταιρισμός:  Συμμετοχή ντόπιων Μελισσοκόμων σε ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Ο Ε.Α.Σ. ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό Μελισσοκόμο ότι το Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με συντονιστή τον Καθηγητή Δρ. Νικόλαο Εμμανουήλ και τους Επιστημονικούς συνεργάτες του, προετοιμάζει μία έρευνα ανάμεσα στους Ευρωπαίους μελισσοκόμους στα πλαίσια του Προγράμματος SMARTBEES.

Ένας από τους βασικούς στόχους του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι να αναπτύξει καλύτερες μεθόδους ενημέρωσης των Μελισσοκόμων αντλώντας πληροφορίες για τις ανάγκες τους, τα κίνητρα και τους λόγους για τους οποίους επιλέγουν μία συγκεκριμένη φυλή μελισσών. Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν αφ' ενός μεν για να βελτιωθούν οι μέθοδοι ενημέρωσης των Μελισσοκόμων, αφ' ετέρου δε να δημιουργηθεί μία εργαλειοθήκη που θα περιέχει σχετικές πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό, με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικών διατήρησης και αναπαραγωγής έτσι ώστε και οι ντόπιοι Μελισσοκόμοι να διατηρήσουν και να αναπαράγουν μέλισσες οι οποίες είναι καλά προσαρμοσμένες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας για τους ντόπιους Μελισσοκόμους είναι διαθέσιμο στον εξής σύνδεσμο: http://www.smartbees-fp7.eu/Extension/
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ντόπιοι Μελισσοκόμοι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης στο Αργοστόλι.

Για το Δ.Σ. του Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης Πρόεδρος




00 inkefalonia general ad 300X250