Σε απόγνωση από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής οι κάτοικοι των Χαβριάτων

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015 17:30

Σε απόγνωση από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής οι κάτοικοι των Χαβριάτων

Οι κάτοικοι του χωριού Χαβριάτων Παλικής έναν και πλέον χρόνο μετά τους σεισμούς δεν έχουν δει τίποτα να διορθώνεται στο χωριό τους παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής και με λαϊκή συνέλευση που έγινε το Σάββατο στο γραφείο της κοινότητας αποφάσισαν να διεκδικήσουν με οποίο τρόπο μπορούν όλα όσα τους έχουν υποσχεθεί και δεν έχουν γίνει. Ρεπορτάζ: Μάκης Μοσχόπουλος

Τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός την περασμένη χρονιά στα Χαβριάτα αλλά και σε όλα τα χωρία της Παλικής είναι άλυτα και πολλά, οι κάτοικοι είναι πλέον σε απόγνωση.

Έτσι το Σαββάτο ο πρόεδρος της Τ. κοινότητας συγκάλεσε λαϊκή συνέλευση ώστε όλο το χωριό ενωμένο να αποφασίσει για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν να βελτιωθεί η εικόνα του χωριού αλλά και του οικισμού του Αγίου Ιωάννη.

Στην συνέλευση τονίστηκε πως "Η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει καμιά λύση στα σοβαρά προβλήματα που άπτονται της καθημερινής διαβίωσης, της ζωής, της υγείας αλλά και της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων του χωριού".

Με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης οι κάτοικοι του χωριού ζητούν:

Α) την άμεση κατεδάφιση πέντε κόκκινων κτισμάτων που βρίσκονται μέσα στο χωριό, κάποια από αυτά είναι εφαπτόμενα του κεντρικού δρόμου και για όλα έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτισμάτων.

Β) κατασκευή των τοιχίων στο δρόμο που οδηγεί στον οικισμό του Άγιου Ιωάννη, έργο που είναι αναγκαίο και απαραίτητο. Για το έργο αυτό έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο με αριθμό απόφασης 91/2014.

Γ) την αποκατάσταση των τοιχίων στις τρεις πλευρές του δημοτικού κοιμητηριού του χωριού.

Δ) την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το κτήριο του πρώην δημοτικού σχολειού του χωριού.

Ε) αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων που αποτελούν μικρό μέρος του δικτύου ύδρευσης περίπου 50μ ώστε να μην επιβαρύνεται σημαντικά η υγεία των κατοίκων του χωριού.

DSC 0497DSC 0838DSC 0839DSC 0840DSC 0841


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250