Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Άβυθος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012 19:23

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Άβυθος

Σε συνέχεια της περιβαλλοντικής της δράσης για καθαρές θάλασσες και ακτές, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης με την συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών της τέταρτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών πραγματοποίησε την Πέμπτη 31.05.2012 εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Άβυθος. Σημαντική βοήθεια στην οργάνωση προσέφεραν το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας και ο Δήμος Κεφαλονιάς.


Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους, πλήρως εξοπλισμένα με γάντια, σακκούλες απορριμάτων και καπέλα για προστασία από τον ήλιο, έδωσαν το δικό τους παράδειγμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης. Καθάρισαν την δική τους παραλία, την παραλία όπου το καλοκαίρι θα απολαμβάνουν τα μπάνια τους και έστειλαν με την πράξη τους αυτή μήνυμα εθελοντισμού. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την εθελοντική τους προσφορά, περισυνέλεξαν πάνω από είκοσι σακούλες με απορρίμματα επικίνδυνα για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των λουομένων.

Η Ένωση μας συνεχίζει να συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου, γιατί η ενεργοποίηση για την προστασία του είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Φωκάς Διονύσης




00 inkefalonia general ad 300X250