Στην Περιφέρεια η Ένωση Αστυνομικών Κεφαλονιάς για την ελλειπή στελέχωση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 10:04

Στην Περιφέρεια η Ένωση Αστυνομικών Κεφαλονιάς για την ελλειπή στελέχωση

Στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ένωσης Γρηγορόπουλος Κων/νος  το Σάββατο 06/12/2014 προκειμένου εισηγηθεί  αίτημα της ένωσης μας .   Το θέμα το οποίο τέθηκε αφορούσε  την μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στην Κεφαλονιά και Ιθάκη και οι επιπτώσεις οι οποίες προκαλούνται . Επι του θέματος ζητήθηκε σχετικό ψήφισμα από την περιφέρεια και αίτημα για κοινή προσπάθεια προς την επίλυση αυτού του προβλήματος με παρέμβαση στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Το αίτημα της ένωσης μας έλαβε θετικής ψήφισης από το περιφερειακό συμβούλιο.                                                                                                                                      

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου και με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων ταξίαρχο κ. Μαρτίνη Σπυρίδων και συζητήθηκε επίσης το θέμα της έλλειψης προσωπικού ,το θέμα της ενίσχυσης την τουριστική περίοδο και άλλα θέματα της τοπικής αστυνομίας.                                               

                                                                                                                     Αργοστόλι 07/12/2014

               Ο πρόεδρος                                                                                ο Γραμματέας

     ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος                                                      ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος 

 

Η επιστολή

                                                   ΠΡΟΣ

                     Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ Θεόδωρο.

Θέμα: Κάλυψη Κενών Οργανικών Θέσεων Αστυνομικών Υπηρεσιών Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφ/νιας.

Η ένωση μας καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρης στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κεφαλονιά και Ιθάκη.  Τα κενά στο αστυνομικό προσωπικό αγγίζουν το ποσοστό του  40% και μάλιστα η ΑΔ Κεφ/νιας έχει την πρωτιά στο Ιόνιο.  Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων είναι αναγκαία και απαραίτητη για ποικίλους λόγους. Πέρα από την παροχή του αγαθού της ασφάλειας προς την τοπική κοινωνία , εξασφαλίζει την ασφάλεια με ότι αυτό συνεπάγεται την τουριστική περίοδο ,η οποία όπως είναι κοινά αποδεκτό είναι ύψιστης οικονομικής  σημασίας για τους τουριστικούς προορισμούς . Επίσης εξομαλύνει  τα εργασιακά προβλήματα των εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων .Το προαναφερόμενο αίτημα ανάγεται στις υποχρεώσεις της πολιτείας και εννοούμε των εκπροσώπων της. Η περιφέρεια είναι αντιπροσωπευτικό όργανο και μέρος της πολιτείας . Κατόπιν αυτού παρακαλούμε όπως το θέμα της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στην Κεφαλονιά και Ιθάκη τεθεί σε ημερήσια διάταξη στο περιφερειακό Συμβούλιο, να προκύψει σχετικό ψήφισμα και να αποτελέσει κοινό αίτημα προς άμεση ικανοποίηση και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 




00 inkefalonia general ad 300X250