Οι «πατατιές» δεν περνάνε στη Σκάλα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 07:09

Οι «πατατιές» δεν περνάνε στη Σκάλα

Ανέκρουσαν πρύμναν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στη Σκάλα. Μετά την γενική κατακραυγή για την απαράδεκτη ανάπλαση του πεζόδρομου του χωριού μας, βάζοντας την «ουρά στα σκέλια», υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξει το υλικό επίστρωσης και όλα θα διορθωθούν. Το έκτρωμα του πεζόδρομου θα αποκατασταθεί.

Η σθεναρή αντίσταση των χωριανών απέδειξε ότι οι «πατατιές» δεν περνάνε στη Σκάλα.

Τεράστιο πλέον το κόστος του έργου στη Σκάλα. Που θα βρεθούν τα λεφτά να πληρώσουμε τις αστοχίες των υπευθύνων; Πιο ταμείο θα επιβαρυνθεί; Αυτό δεν είναι σπατάλη;

Τραγική η στάση των αξιωματούχων της περιοχής μας, του Νίκου Παπαδάτου και του Σπυρονικόλα Σολωμού. Έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να κρατήσουν την καρέκλα τους και το μισθό του. Ανήμποροι να διαφωνήσουν με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών την ώρα που το χωριό τους καταστρέφεται…  Αυτοί θα προστατέψουν τα συμφέροντα της Σκάλας μας; Αυτοί που εκλιπαρούν για μια θεσούλα των 500 ευρώ;

Κύριε Αντιδήμαρχε Λυκούδη, έχουμε επενδύσει όλη μας τη ζωή στη Σκάλα γιαυτό δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να κάνετε πειράματα. Από εδώ και πέρα ότι έργο γίνεται στη Σκάλα θα πρέπει να τυγχάνει της έγκρισή μας. Αλλιώς θα το ξηλώνετε και θα το ξαναφτιάχνετε από την αρχή με διπλό και τριπλό κόστος για το Δήμο. Τα εγκλήματα τελείωσαν εδώ. Αυτά τα πράγματα που μπορεί να τα κάνετε αλλού, στη Σκάλα δεν περνάνε.

Μπορεί να είστε Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων αλλά αποδείχτηκε ότι δεν γνωρίζετε το αντικείμενο καθόλου. Δεν είστε Μηχανικός. Δεν είστε ειδικός. Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το πώς γίνονται τα τεχνικά έργα. Και παρόλο που δε ξέρετε, αρνείστε εγωιστικά να ρωτήσετε έναν ειδικό λόγω του δύστροπου χαρακτήρας σας. Κάνετε ότι τα γνωρίζετε όλα.

Αλλά κάνατε μια ρατσιστική ανάπλαση στη Σκάλας. Απροσπέλαστη από τα καροτσάκια των ΑΜΕΑ. Απροσπέλαστη από τον άμαχο πληθυσμός … τις μαμάδες με τα μωρά σε καροτσάκι. Απροσπέλαστη και από τους ηλικιωμένους.

Με Κινέζικους κυβόλιθους με αιχμηρές προεξοχές και τον απλό κόσμο να χρειάζεται μπότες ορειβασίας ή στρατιωτικές γαλότσες στο περπάτημα.

Με Κινέζικους κυβόλιθους αγορασμένους 3 ευρώ το τετραγωνικό ενώ η μελέτη προβλέπει για τον κατασκευαστή τιμή 50 ευρώ το τετραγωνικό. Με 5 εκατοστά αρμό για να χωρέσουν λιγότερες σειρές κυβόλιθων ενώ η μελέτη προβλέπει τοποθέτηση χωρίς αρμούς!

Κακοτεχνίες παντού. Λιμνάζοντα νερά στους παράδρομους. Ανάποδες κλίσεις που οδηγούν τα νερά μέσα σε αυλές και καταστήματα. Ράβε, ξήλωνε σε λίγους μήνες γιατί δεν έχουν τραβηχτοί παροχές για το δίκτυο αποχέτευσης.

Κατάντια.

Δεν καταφέρατε κύριε Αντιδήμαρχε το πολύ απλό πράγμα. Να συντονίσετε 2 δικά σας έργα. Την αποχέτευση της Σκάλας με τον πεζόδρομο. Δεν αφήσατε πουθενά παροχές αποχέτευσης με αποτέλεσμα να πρέπει να ξηλωθεί και από τις δύο πλευρές ο πεζόδρομος για να τραβηχτούν παροχές για τα σπίτια. Χρειάζεται νέα εργολαβία και νέα χρήματα.

Κανονικά έπρεπε να βάλουμε τα γέλια με τις «πατατιές» σας. Δεν υπάρχει η ελάσσονα ικανότητα να συντονιστούν 2 έργα! Αλλά κλαίμε γιατί πρόκειται για το χωριό μας.

Όλα αυτά δεν τα πρόσεξε στο ελάχιστο το προσωπικό γραφείο τύπου σας που βγάζει ανακοινώσεις για το παραμικρό.

Με την ουρά στα σκέλια ο κύριος προσωπικός σας δημοσιογράφος πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα ασχολούμενος με την παρουσία του Κώστα Ζαπάντη. Για τις μαϊμουδο-κινεζιές σας με τους κυβόλιθους λέξη ο έγκριτος δημοσιογράφος. Μάλλον του αρέσουν οι μαϊμουδο-κινεζο-κυβόλιθοι.

Στις Σκάλα δεν περνάνε οι μαϊμουδιές.

Κάτοικοι Σκάλας.




00 inkefalonia general ad 300X250