Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία από Συλλόγους και Σωματεία (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 23:37

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία από Συλλόγους και Σωματεία (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του  νοσοκομείου Κεφαλονιάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική-Παλλαϊκή ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27/11/14 και στη συγκέντρωση – πορεία στις 10:30 π.μ. στο Ε.Κ.Κ.Ι. διαμαρτυρόμενο για την τραγική κατάσταση που έχει φτάσει η υγεία στο Νομό μας και πανελλαδικά. Θεωρεί ότι προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά -οικονομικά συμφέροντα ξεπουλιέται η μία μετά την άλλη υπηρεσία του νοσοκομείου αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη με το 5ευρω εισιτήριο και τις αυξημένες συμμετοχές στις εξετάσεις και τα νοσήλια.

       Η πολιτική της συγκυβέρνησης αντιμετωπίζει τους ασθενείς και το λαό ως εχθρό περικόπτοντας συνέχεια τις υπηρεσίες υγείας για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών.

       Η συγκυβέρνηση μέσω του Διοικητή του νοσοκομείου Κεφαλονιάς εφαρμόζει την πιο βάρβαρη πολιτική στην υγεία των κατοίκων του νομού μας , προκειμένου να τηρηθεί πιστά ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου, με «αιματηρή» οικονομία, για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια της Ε.Ε.& του Δ.Ν.Τ. και τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

       Καταγγέλλει το Διοικητή του Γ.Ν.Κ. κο Ζαφειρόπουλο Παναγιώτη γιατί στη συνέντευξη που έδωσε στο 7.TV στις 12/11/14 κατασυκοφάντησε το Δ.Σ. του Σωματείου ότι «ψεύδονται ασύστολα» αναφερόμενος ότι το Δ.Σ. δεν αιτήθηκε την πληροφορία των κενών οργανικών θέσεων  και των οικονομικών του νοσοκομείου, ενώ στην πραγματικότητα την αιτήθηκε με την 08/13-10-14 αίτηση ,που παρελήφθη από τη Γραμματεία με αριθμό πρωτοκόλλου : 8475/13-10-14.

      Στην πραγματικότητα αυτός αποδεικνύεται συκοφάντης , που προσπαθεί με ψεύδη να καλύψει την κατάργηση στην πράξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους , τη στιγμή που το Δ.Σ. αποκάλυψε μέσω της ΠΟΕΔΗΝ ότι αυτά προορίζονταν να καλύψουν ρουσφετολογικές – βουλευτικές παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης που με τόσο πάθος και αφοσίωση ο κος Ζαφειρόπουλος υπηρετεί την πολιτική της στην υγεία.

     Αυτήν την πολιτική που αναγκάζει τους ασφαλισμένους ασθενείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα νοσήλια και τα φάρμακα τους παρότι έχουν χιλιοπληρώσει γι 'αυτά μέσω των ασφαλιστικών κρατήσεων και  των αλλεπάλληλων χαρατσιών.

    Αυτήν την πολιτική που αναγκάζει τους ανασφάλιστους ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν για τις εξετάσεις και τα νοσήλια να «χρεώνεται (ο λογαριασμός ) στο ΑΦΜ τους και να πηγαίνει στην εφορία»  όπως κατά λέξη ανέφερε ο κος Ζαφειρόπουλος στη συνέντευξη  που προαναφέρθηκε.

Ανακοίνωσε ότι κανείς δε μένει χωρίς περίθαλψη στο νοσοκομείο , αλλά ξέχασε να πεί, ότι μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο  τον οδηγεί σε γενική κακουχία, πείνα και χρόνιες ασθένειες εάν η εφορία του κατασχέσει το σπίτι επειδή δε θα έχει να πληρώσει το λογαριασμό.

   Το Δ.Σ. του Σωματείου καταδικάζει την ανάλγητη και εχθρική πολιτική της συγκυβέρνησης στην υγεία και στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς ειδικότερα από το Διοικητή – απεσταλμένο της συγκυβέρνησης και ΑΠΑΙΤΕΙ:

  •         ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλους τους ασφαλισμένους , ανασφάλιστους , άνεργους και μετανάστες.
  •         Γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία Αργοστολίου, Ληξουρίου και Κέντρα Υγείας  Σάμης –Ιθάκης .
  •         Απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασθενών στο νοσοκομείο χωρίς όρους  και προϋποθέσεις .
  •         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – καταπολέμηση της ανεργίας που αγγίζει το 60% !!! στους νέους .
  •         Άμεση καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων του προσωπικού ( Σεπτέμβρη και Οκτώβρη 2011, Μάιο  2014) και όλων των χρωστούμενων αδειών και ρεπώ.
  •         Κατάργηση της μεταφοράς του προσωπικού από το ένα τμήμα του νοσοκομείου  στο άλλο, της αντιμετώπισης  τους στην πράξη ως εργαζόμενους –λάστιχο σε συνθήκες δουλοπαροικίας , με ταυτόχρονη πρόσληψη προσωπικού με χρήματα από το Υπουργείο για την Υγεία  και όχι για τα δάνεια της Ε.Ε. , της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. που πηγαίνουν στους τραπεζίτες και όχι στο λαό που τα  πληρώνει με τίμημα την υγεία του και τη ζωή του.
  •         Σίτιση για όλους τους εργαζόμενους των δομών υγείας του νομού μας και στέγαση γι ΄αυτούς που αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι, από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.
  •         Λαϊκή αντεπίθεση και ανάχωμα των  εργαζομένων ενάντια στον αυταρχισμό και την ασυδοσία της Διοίκησης του νοσοκομείου που «ξυπνάει» μνήμες άλλων εποχών του δόγματος «νόμος και τάξη», μόνο που ο Διοικητής νομίζει ότι είναι πάνω και απ 'αυτόν το νόμο.  

 

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Η ΚΡΑΝΗ»

Αγαπητού Συνάδελφοι

 Την Πέμπτη 27-11-2014 ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του 2015,άλλος ένας προϋπολογισμός που συνεχίζει την ύφεση,  την  ανεργία και τα λουκέτα.

 Την τελευταία 4ετία 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν ( εκ των οποίων 100.000 εμπορικές) . άλλες 200.000 επιχειρήσεις είναι στο «κόκκινο», 400.000 μικρομεσαίες  είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Παράλληλα, όποια μέτρα ψηφίζονται έρχονται με καθυστερήσει 2-3 χρόνων, έτσι ώστε αποτελούν κοροϊδία παρά μέτρα ανακούφισης.

Η αναδιανομή του πλούτου γίνεται για τους λίγους; . Ο πλούτος μαζεύεται στους «εκλεκτούς» των εκπτωτικών χωριών, των mall, των πολυεθνικών των ομοτράπεζων της κυβέρνησης.

Παράλληλα , επιχειρείται με το άρθρο 1009 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που έχει εισαχθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, ακίνητο που εκπλειστηριάστηκε , να έχει το δικαίωμα ο «νέος ιδιοκτήτης» να λύει τη μίσθωση (όποιας διάρκειας) μετά την πάροδο δυο μηνών !!! Δώρο στα κάθε λογής αρπακτικά…

Την Πέμπτη 27-11-2014 η ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ και άλλες οργανώσεις έχουν πάρει απόφαση για πανελλαδική απεργία. Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία αυτή χωρίς να κλείσουμε τα καταστήματά μας.

Αργοστόλι 26 Νοεμβρίου   201

  • EΝΩΣΗ ΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (Ε.Η.Ν.Κ.)                                                    

Συνάδελφοι,

Οι πολιτικές της λιτότητας της υπερφορολόγησης των εξοντωτικών προστίμων οι οποίες οδηγούν στο κλείσιμο των πολύ μικρών επιχειρήσεων του κλάδου μας και των Ε.Β.Ε. , συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και θα πρέπει να αντιδράσουμε.

Τα αιτήματα και οι προτάσεις μας για τα ζητήματα του Φορολογικού, του Ασφαλιστικού ,το ΚΕΑΟ, τα κόκκινα δάνεια κ.α., για να αρχίσουν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση , θα πρέπει όλοι μας να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις που θα εκδηλώσουμε μαζικά την αντίθεση μας με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Δε θα πρέπει να λείψει κανείς ώστε όλοι μαζί να εκδηλώσουμε την αντίθεση μας στις πολιτικές λιτότητας που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και εξαφανίζουν τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις των συναδέλφων μας και των Ε.Β.Ε.

Μπορούμε να αντιδράσουμε δυναμικά και να διατηρήσουμε την ελπίδα για ανατροπή της καταστροφικής πορείας.

Όλοι μαζί λοιπόν την ΠΕΜΠΤΗ 27/11/2014  στις 10.30 το πρωί  στο Εργατικό Κέντρο  στο Αργοστόλι.

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΤΙΣ  27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 10 : 30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

-       Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ζήτημα τιμής.

-       Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.

-       Επίδομα ανεργίας  € 600,00 για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

-       Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, μετενέργειας, μονιμότητας,  αποδοχών και επιδομάτων  που ίσχυαν το 2009 στον κλάδο μας. Σεβασμό του συμβατικού ωραρίου μας από την εργοδοσία και πληρωμή όλων των υπερωριών.

-       Κρατική εγγύηση των συντάξεων και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους.

-       Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και όλων των άδικων φόρων. Πλήρης κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

-       Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους. Ριζική αναβάθμιση των παροχών των ασφαλιστικών μας ταμείων.

 

  • ΕΛΜΕΚΙ

«Πάρτε υπερωρίες, κάντε περικοπές ωρών διδασκαλίας, διδάξτε ότι μπορείτε»!!!

Συναγερμός και απάντηση στο νέο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων.

Όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς στο δρόμο την Πέμπτη.

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίκληση (- ερμηνεία) από το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης παλαιότερων εγκυκλίων, σύμφωνα με τις οποίες αφού εξαντληθούν οι πρώτες και οι δεύτερες αναθέσεις ο εκπαιδευτικός υποχρεούται να διδάξει όποιο μάθημα μπορεί, ανεξάρτητα αν το έχει ή όχι ανάθεση!!! Δηλαδή, επιβάλλουν ο κάθε συνάδελφος να διδάσκει τα πάντα. Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην πολιτική της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και χτυπήματος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Αφού έχουν αφήσει τα κενά ακόμη και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα «να ζουν και να βασιλεύουν», ρίχνουν το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων απαιτώντας τα κενά να «κουκουλωθούν». Επιβάλλουν υπερωρίες, νέες διασταλτικές ερμηνείες στις αναθέσεις, περικοπές ωρών κοκ προκειμένου να φανεί ότι όλα λειτουργούν ρολόι. Με τον αυταρχισμό και τη φοβέρα, ρίχνοντας στον καιάδα κάθε έννοια παιδαγωγικής, φορτώνουν στις πλάτες μας την πολιτική των ελάχιστων προσλήψεων, δηλαδή τα 1000 περίπου κενά που υπάρχουν στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δυο και πλέον μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Αυτή είναι η γραμμή της ΕΕ, κομμάτι της στρατηγικής του ευρωμονόδρομου, ώστε να πατήσει η εισβολή των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, οι δήθεν εθελοντές και η επιχειρηματική δράση.

Σε όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν υπάρχει αντίδραση από τους σχολικούς συμβούλους αλλά αντίθετα σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και ενεργός συνδρομή. Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται και για την ευπείθειά τους και την ευελιξία τους και για τα αποτελέσματα στις εξετάσεις. Άλλωστε, με αυτό «κουμπώνουν οι διαθεματικές προσεγγίσεις και όσα άλλα ευαγγελίζονται η ΕΕ, το πολιτικό – συνδικαλιστικό προσωπικό και οι κονδυλοφόροι που υπερασπίζονται το νέο σχολείο. Δίπλα στον «εθελοντισμό» και την άμισθη ή κακοπληρωμένη εργασία ο γυμναστής πχ θα μπορεί να κάνει μαθηματικά μέσα από την ενόργανη κοκ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην δεχθούν από μόνοι τους υπερωρίες. Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές Σχολείων να μην αναλάβουν την ευθύνη να αναθέσουν υπερωρίες και να «τσακίσουν» τις αναθέσεις μαθημάτων. Καμία συναίνεση σε νέα αύξηση του ωραρίου και στην αντιεκπαιδευτική επέλαση. Καμία συνενοχή σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Εδώ και τώρα να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

10.30 π.μ.

στο Εργατικό Κέντρο

 

  • Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η επιτροπή αγώνα κατοίκων Λειβαθούς χαιρετίζει τους  εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μετανάστες, τους νέους  και όλους όσους συμμετείχαν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και τους καλεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 27 Νοέμβρη.

Η αντιλαϊκή επίθεση συγκυβέρνησης - ΕΕ δεν έχει τελειωμό.

Η κοινωνική ασφάλιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, τα επιδόματα μπαίνουν για άλλη μια φορά στην γκιλοτίνα. Η ανεργία, τα τετράωρα και τα 5μηνα, η απλήρωτη δουλειά και ο εθελοντισμός είναι το μέλλον που θέλουν για μας  και τα παιδιά μας.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική είναι ΣΗΜΕΡΑ πιο αναγκαίο από ποτέ να ορθώσουμε το ανάστημά μας και μέσα από τα σωματεία, όλοι μαζί σαν μια γροθιά, ( εργάτες ,αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι), να αντιμετωπίσουμε τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και την συγκυβέρνηση, ώστε να μπει τέρμα στον εφιάλτη που ζούμε.

  •          Να μην ανεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα!

Μπορούμε να απαιτήσουμε δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και με το πλούτο που παράγουμε, αρκεί να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον μας στα δικά μας χέρια.

  •          Απεργούμε συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10:30 π.μ. στο ΕΚΚΙ .

  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όλοι-ες στην απεργία της Πέμπτης 27/11

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Η απεργία στις 27/11 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, να βροντοφωνάξουμε:

ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ! με την φτώχια, την εφιαλτική ανεργία, την φοροληστεία, το ξεπούλημα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

  •       Να σταματήσουμε τα νέα εφιαλτικά μέτρα και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν. Τις χιλιάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συνδικάτων, την οριστική διάλυση τη ασφάλισης με τις συντάξεις πείνας των 360 ευρώ και την περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα.
  •       Να κάνουμε βήμα στην ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ
  • ·      Να διεκδικήσουμε να «πάνε τα πράγματα αλλιώς», να  ξηλωθούν τα μνημονιακά και όλα τα αντιδραστικά μέτρα, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μέτρα βελτίωσης της ζωή μας:
  • ·      Άμεσα μέτρα για την μείωση της ανεργίας. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης (60 για τους άνδρες, 58 για τις γυναίκες) και των ωρών εργασίας (άμεσα 5νθήμερο, 7ωρο), προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες, προστασία των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας ενάντια στους καπιταλιστές που κοιτάνε μόνο το κέρδος και του περιορισμούς της ΕΕ, που οδηγούν ολόκληρους κλάδους σε μαρασμό.
  • ·      Μέτρα για να ζούνε με αξιοπρέπεια οι άνεργοι. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ίσο με τον βασικό μισθό, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • ·      Ίδια δικαιώματα  για ίδια δουλειά, όχι στον εργασιακό απαρτχάιντ ενάντια την νεολαία.
  • ·      Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και υπογραφή ΕΓΣΣΕ με μισθούς στα επίπεδα του 2008. Μόνιμη σταθερή δουλειά, κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία, την μαύρη και απλήρωτη δουλειά.
  •       Δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία για όλους.
  •       Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την απελευθέρωση των αγορών. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την κοινωνία. Κατάργηση του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ.
  •       Δραστική μείωση της άμεσης φορολογίας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων, με ταυτόχρονη γενναία αύξηση της άμεσης φορολόγησης του κεφαλαίου. Μείωση – κατάργηση των έμμεσων φόρων.
  • ·      Συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Δημοκρατία στα συνδικάτα. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όχι στον νέο 330.

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Για να μπορούν να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις μας, για να βελτιωθεί η ζωή μας πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και οι τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις, όχι τα δικαιώματά μας.. Να διαγράψουμε το χρέος όχι τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.. Απειθαρχία στις συνθήκες και έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ για να μην είναι οι εργαζόμενοι κάτω από τους διαρκείς εκβιασμούς των τοκογλύφων και τις επιταγές των πολυεθνικών. Για να μπουν οι εργαζόμενοι στο τιμόνι της κοινωνίας

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για να δικαιωθούν οι αγώνες τόσων χρόνων πρέπει να αλλάξει ριζικά η πολιτική και όχι απλά η κυβέρνηση που την διαχειρίζεται! Η ελπίδα του λαού δεν βρίσκεται σε μια πολιτική «διαπραγμάτευσης», συμβιβασμού και αποδοχής του πλαισίου και των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, τους τοκογλύφους και την ολιγαρχία του πλούτου. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε μεγάλες ήττες όπως έγινε πρόσφατα στην Κύπρο.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Να κάνουμε την απεργία ένα μεγάλο σταθμό στην πάλη μας, με όλο το λαό και πρώτα απ’ όλα με τη νεολαία και το κίνημά της. Παρά και ενάντια στη ΓΣΕΕ που θα την ήθελε μια ντουφεκιά στον αέρα. Από τώρα και μέχρι τον Φλεβάρη να δώσουμε με τους αγώνες μας την μάχη της ανατροπής, από τα κάτω και τα αριστερά, χωρίς αυταπάτες και άλλη εκλογική αναμονή. Με την πίστη και την ελπίδα ότι με τον λαό στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορία μπορεί να γυρίσει.

  • ΣΥΡΙΖΑ

Στις  27 Νοέμβρη, όλες  και όλοι  στους δρόμους  για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα.  Συμμετέχουμε στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους,  αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει! . Καλείστε όλοι και όλες  στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο  Αργοστόλι, στο  χώρο του Εργατικού Κέντρου στις 10:00πμ.


   Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες!

  • Η νεολαία που της κλέβουν το μέλλον, θα είναι εκεί.
  • Οι άνεργοι, που βλέπουν καθημερινά την αξιοπρέπειά τους να «βιάζεται», θα είναι εκεί.
  • Οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, τα «μπλοκάκια» και οι μικροί επιχειρηματίες, θα είναι εκεί.
  • Οι συνταξιούχοι με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις, που ζουν με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών  θα είναι εκεί.

Θα είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων.

Η απεργία στις 27 Νοεμβρίου δεν  θα γίνει για να μετρήσουμε τις «πληγές» μας, δεν  θα γίνει για να εκφράσουμε μόνο την οργή μας, απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή  βαρβαρότητα. 
Θα γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας, ενάντια σε εκείνους που με τις πολιτικές τους την ποδοπατούν, τα 5 τελευταία  χρόνια. Ώστε το καινούριο να μπορέσει να γεννηθεί.

Για να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
  

  • ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Capture copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

  • ΠΑΣΕΒΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  

ΟΛΟΙ (στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ τις 10:30 το πρωί)

ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

            Στις 27 Νοέμβρη να δώσουμε απάντηση στους νέους σχεδιασμούς μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων – κυβέρνησης και Ε.Ε., που φέρνουν νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις ομαδικές απολύσεις, με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης κλπ. Στις νέες αλλαγές που έρχονται και είναι τα όπλα των μονοπωλίων για να κυριαρχήσουν πάνω στον δικό μας αφανισμό. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ το διώξιμο χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων από τη δουλειά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

Μαζί με τους εργαζόμενους, να κάνουμε δική μας υπόθεση την προετοιμασία της απεργίας. Ενάντια στις ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που κάνουν γαργάρα τις εξαγγελίες τους και μας παραμυθιάζουν για μια Ανάπτυξη που έρχεται και θα έχει τάχα χώρο για τους μικρούς και τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες και τις αγωνίες μας. Κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τα σαλόνια των στημένων διαλόγων. Το ξέρουμε πια καλά!

Στις 27 Νοεμβρίου θα ψηφιστεί στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015, και ζητά νέες θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης:

  • αύξηση των φορολογικών εσόδων για το 2015 κατά 1,7 δισ. ευρώ,  με τη μονιμοποίηση των «έκτακτων χαρατσιών» του τέλους αλληλεγγύης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, του ΕΝΦΙΑ κ.ά., και διατήρηση του εξοντωτικού 26% από το πρώτο εύρο και κυρίως με την ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ . Την ίδια στιγμή  οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο επανασχεδιάζονται.
  • μείωση ακόμη περισσότερο των κοινωνικών δαπανών, ιδιαίτερα όσον αφορά στη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία και την περίθαλψη. Διογκώνεται έτσι το κύμα εμπορευματοποίηση αυτών των κοινωνικών αγαθών και τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θα τα λυμαίνονται.

Τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και η κάλπικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συμφωνούν με τις προτεραιότητες και τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ. Αποδέχονται τη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δηλαδή, την προληπτική και ενισχυμένη εποπτεία, την υποχρέωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

    Το “παιχνίδι” με τον αριθμό των δόσεων δεν ανακουφίζει στο ελάχιστο την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε ολόκληρο το χρέος μαζί με τους τόκους, χωρίς καμιά μείωση. Θα μας  ξεζουμίσουν μέχρι και το τελευταίο μας ευρώ, για να το δώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα από τα κίνητρα ανάπτυξης και τις φοροαπαλλαγές κ.ά. Οι δόσεις είτε 72 είτε 100, έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα. Μας ρίχνουν το τυράκι των δόσεων και μας κλείνουν στη φάκα της διόγκωσης των χρεών. Το ίδιο που κάνουν και με το κρατικό χρέος. Για τα χρέη σε τράπεζες, εφορία και ΟΑΕΕ απαιτείται, εδώ και τώρα, διαγραφή μέρους των χρεών! Δεν φταίει ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός ΕΒΕ για την κρίση, δεν είναι εγκληματίας επειδή δανείστηκε για να βάλει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του για να ανοίξει το μαγαζί του. Τα δανικά τα έχει πληρώσει διπλά και τριπλά. Όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου σωπαίνουν για το κύριο ζήτημα του χρέους γι’ αυτό είναι λαλίστατοι στο εμπόριο ελπίδας και στα ταξίματα για τη «διαχείριση της ακραίας φτώχειας»!

 

ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:           

  • Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26%φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, των φόρων στην πρώτη κατοικία.
  • Καθορισμός αφορολόγητου ορίου 20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.

  •          Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  •          Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
  •          Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
  •          Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000€.

ΧΡΕΗ:

  •          Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  •          Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρηση τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
  •          Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  •          Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  •          Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.

ΑΝΕΡΓΟΙ:

  •          Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.
  •          Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
  •          Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
  •          Μηδενικά δημοτικά τέλη, μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων.  

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ:

  • Κατάργηση του δημοτικού φόρου που έρχεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
  • Η κλίμακα στον ΤΑΠ  να πέσει στο 10% από το 35% που είναι σήμερα.
  • Να καταργηθεί το τέλος  παρεπιδημούντων στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους  ΕΒΕ και να παραμείνει στις μεγάλες επιχειρήσεις. 
  • Η χρέωση της τιμής του νερού να μειωθεί κατά 50%.
  • Να μην επιβληθεί κανενός είδους πρόστιμο στους μικροεπαγγελματίες της παραλίας και να λυθεί οριστικά το θέμα αδειών κοινόχρηστων χώρων από: Δήμο, Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο, Περιφέρεια.
  • Να ακυρωθούν τα πρόστιμα στα παραλιακά καταστήματα της Σάμης και να δοθεί άμεσα οριστική λύση από τα συναρμόδια υπουργεία.



00 inkefalonia general ad 300X250