Εξελίξεις για τους Αμπελουργούς απο την Ταξική Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 11:47

Εξελίξεις για τους Αμπελουργούς απο την Ταξική Κεφαλονιά

Αποκαλυπτικό είναι το δελτίο τύπου που έλαβαν οι αγρότες της Πελοποννήσου, και που σύντομα θα έρθει στην Κεφαλονιά, και τους ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό 479/2008 και την ΚΥΑ 286839/2/4/2009.



Εκτάσεις πού φυτεύτηκαν με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου μεγαλύτερες του ενός στρέμματος μετά την 31-8-1988, χωρίς το αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται οι κάτοχοι να εκριζώσουν τα αμπέλια τους με δικά τους έξοδα. Σε περίπτωση που δεν προβούν άμεσα στην εκρίζωση, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1200 Ευρώ ανά στρέμμα, η οποία διπλασιάζεται μετά την παρέλευση ενός έτους. Επίσης απαγορεύει την φύτευση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου χωρίς τα αντίστοιχα δικαιώματα μέχρι τις 31-12-2015

Είναι πια φανερές οι συνέπειες της Συνθήκης του Μάαστριχ, της ΚΑΠ και της πολιτικής της ΕΕ, η οποία, αναλύοντας τα τοπικά πεπραγμένα, χρησιμοποιεί νέα "κόλπα" για να υποτάξει τους μικρομεσαίους αγρότες στην αντιλαϊκή πολιτική της.
Με λίγα λόγια, όλα στο "παζάρι" για τα συμφέροντα των τραπεζών, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοαγροτών. Μεγάλο χτύπημα θα δεχτούν και οι μικρομεσαίοι Αγρότες που θα τους οδηγήσει σε ξεκλήρισμα.

Ήρθε η ώρα της οργάνωσης και του αγώνα. Οι μικρομεσαίοι αγρότες να μην έχουν καμιά αυταπάτη και καμιά εμπιστοσύνη και μετά τις εκλογές, ούτε στους αγροτοπατέρες . Να μη δείξουν καμιά αναμονή, καμιά ανοχή.

Να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ, να δημιουργηθεί επιτροπή αγώνα στην Κεφαλονιά, και να συνεχίσουν να παλεύουν για την ανατροπή της ΚΑΠ και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.
«Η αποδυνάμωση των ξεπουλημένων αγροτοσυνδικαλιστών τους, των λαϊκιστών του οπορτουνισμού, και η απομόνωση τους είναι μονόδρομος! Μόνη προοπτική είναι στις 17 Ιούνη να δώσουν μαζικά απάντηση, για λαϊκή συμμαχία και λαϊκή εξουσία».

ΤΑΞΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ




00 inkefalonia general ad 300X250