Συνέντευξη Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης: «Μας την έχουν στημένη!»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 13:36

Συνέντευξη Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης: «Μας την έχουν στημένη!»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν σήμερα το μεσημέρι μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αναφορικά με την επικείμενη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 27 Νοεμβρίου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βλαδίμηρος Τζατζάνης, και τα μέλη του Ερ.Κ., Πέτρος Μποφιλάτος και Γεράσιμος Βαλεντής.

«Πρέπει να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά στις συνθήκες  σύγχρονης σκλαβιάς» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Γαβρίλη και συνέχισε: «Έρχεται και νέα συντονισμένη αντιεργατική επίθεση. Πρέπει να υπάρξει μία συνέχεια και κλιμάκωση της πάλης απέναντι στον “πόλεμο” που μας έχουν κηρύξει. Μας την έχουν στημένη και προσπαθούν να μας πιάσουν απροετοίμαστους. Κανείς λοιπόν δεν θα πρέπει να λείπει από αυτή την απεργιακή μάχη, η οποία είναι “σταθμός”. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι, ή θα απαντήσουμε με νέους αγώνες και θα συγκρουστούμε  σε όλα τα επίπεδα».

Ο Γιώργος Γαβρίλης, ανέπτυξε επίσης τα ζητήματα στα οποία το Εργατικό Κέντρο αντιδρά στις πολιτικές της Κυβέρνησης και αυτά είναι η ανεργία, το ασφαλιστικό, οι εργασιακές συμβάσεις και έδωσε ραντεβού την ερχόμενη Πέμπτη 27.11 στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου θα γίνει η συνάντηση για την κινητοποίηση.

Από την πλευρά του και στο ίδιο μήκος κύματος ο Βλαδίμηρος Τζατζάνης, μίλησε για την πρόθεση του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ, να αναδειχθεί το ζήτημα των συνεπειών, 10 μήνες μετά την εκδήλωση των διπλών σεισμών που συντάραξαν το νησί.

«Πρέπει να δούμε πόσο έχει προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών και τι προληπτικά μέτρα έχουν παρθεί για την θωράκιση του νησιού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οικογένειες στην Παλική που δεν έχουν σπίτια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε το δίκαιο αίτημα του προέδρου του  ΤΕΕ Σταύρου Τραυλού προς τον δήμο, για διεξαγωγή δευτεροβάθμιων ελέγχων στα σχολεία , ενώ χαρακτηριστική ήταν και η φράση του Γιώργου Γαβρίλη, όσον αφορά το έρχου του Χάρακα: « Το έργο του Χάρακα δεν έχει προχωρήσει και ούτε πρόκειται να προχωρήσει και σε αυτό έχει ευθύνη και η περιφερειακή Αρχή».

Τέλος το Γεράσιμος Βαλεντής, μίλησε αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου των κατασκευών στο νησί, ενώ καυστικός ήταν στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για άλλη μία φορά «Καταγγέλλουμε το κατασκευαστικό σκάνδαλο των Εργατικών Κατοικιών που από τύχη δεν είχαμε θύματα εκεί».

Ακούστε παρακάτω όλη την Συνέντευξη Τύπου

 


Audio recording and upload >>

DSC 0095DSC 0097




00 inkefalonia general ad 300X250