Εμπορικός Σύλλογος "Η Κράνη": Δάνεια μέσω ΕΤΕΑΝ στους επαγγελματίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 07:42

Εμπορικός Σύλλογος "Η Κράνη": Δάνεια μέσω ΕΤΕΑΝ στους επαγγελματίες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ Η ΚΡΑΝΗ ΘΕΜΑ : ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΤΕΑΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Αγαπητοί κύριοι: Όπως γνωρίζετε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έγιναν στο νησί μας την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου η οικονομία του νησιού μας κατ' επέκταση ο εμπορικός κόσμος δέχτηκε ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα μέσα στην περίοδο ύφεσης που διανύουμε.

Μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, πολλά μέτρα εξαγγέλθηκαν για την κάλυψη των πληγών που άφησαν οι σεισμοί όπως επιδόματα για οικοσυσκευές, επιδότηση ενοικίου κλπ. Ένα από αυτά τα μέτρα ήταν και τα δάνεια που θα δίνονταν προς τους επαγγελματίες μέσω ΕΤΕΑΝ ύψους μέχρι 30000e, για επούλωση πληγών τόσο για κτίρια, εξοπλισμό όσο και για εμπορεύματα.

Δυστυχώς αυτό το μέτρο κινδυνεύει να μην έχει καμία ισχύ μια που οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κάνουν αδύνατη την πρόσβαση των περισσοτέρων επαγγελματιών σε αυτό. Και αυτό γίνετε διότι ένας όρος του ΕΤΕΑΝ είναι ότι για την εκταμίευση του ποσού χρειάζεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Να σας θυμίσουμε ότι με αποφάσεις των αρμοδίων υπουργείων είχαν γίνει αναστολές πληρωμών προς ΔΟΥ μέχρι 30/04/2014 και προς ασφαλιστικά ταμεία μέχρι 30/06/2014 και ενώ υπήρχε η πρόταση ότι γι αυτές τις δόσεις θα υπήρχε μία νέα ρύθμιση άντ' αυτού ζητήθηκε το ποσό συγκεντρωτικά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία των επαγγελματιών να ανταποκριθούν και έτσι οδηγήθηκαν εκτός ρυθμίσεων των οφειλών τους, σε κατασχέσεις των λογαριασμών τους και βέβαια χωρίς το δικαίωμα πρόσβασης σε φορολογική ενημερότητα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι για να έχουν ισχύ οι εξαγγελίες σας για βοήθεια στον εμπορικό κόσμο της Κεφαλονιάς και για να μη μείνουν μόνο λόγια.θα υπάρξει η κατανόηση σας και ανταπόκριση σας στο αίτημα για απόσυρση του όρου του ΕΤΕΑΝ για φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ                ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ




00 inkefalonia general ad 300X250