Δημήτρης Σιμωτάς: Οι «Γέφυρες» που χρειαζόμαστε!!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 07:33

Δημήτρης Σιμωτάς: Οι «Γέφυρες» που χρειαζόμαστε!!

Του Δημητρίου Π. Σιμωτά Χρηματιστηριακού Λίγες μέρες πλέον απομένουν για τις πολυαναμενόμενες Ευρωεκλογές! Όχι μόνο για να μάθουμε ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή (πόσοι άραγε το σκέφτονται αυτό;) αλλά και για να δούμε την τάση των ψηφοφόρων, ως προς τις κομματικο-πολιτικές τους επιλογές, σαν απάντηση στην πορεία της Ελλάδας, μετά τις εκλογές του 2012. Πολύ σημαντικό το όποιο αποτέλεσμα, αφού από αυτό, αν μη τι άλλο, θα κριθεί και η μετέπειτα πορεία της σημερινής κυβέρνησής μας.

Διαβάζοντας λοιπόν καθημερινά εφημερίδες, ιστοσελίδες, και αναρτήσεις στα social media, παρατηρώ ότι, ο ψηφοφόρος είναι πιο «ζαλισμένος» από ποτέ. Προσπαθεί να διαλέξει «το μη χείρον, ως βέλτιστον» ανάμεσα σε πολλούς πολλά υποσχόμενους και λίγους, πραγματικά έχοντες κάτι το ρεαλιστικό να προτείνουν! Βέβαια, λόγω σκοπιμοτήτων, δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα ενημέρωσης! Δυστυχώς, η τηλεόραση (δηλαδή Mega, SKAI, Star κτλ.) προβάλλουν μόνον ότι τους «υπόσχεται» πολλά και αυτά που θα «ανεβάσουν» την τηλεθέαση! Γι' αυτό τον λόγο και μόνο παίρνω την πρωτοβουλία να αναδείξω, σαν νέος άνθρωπος και απλός πολίτης, κάτι το καινούργιο, το καινοτόμο, το πρωτοποριακό και από το «μέλλον ορμώμενο»! Κάτι που η Ελλάδα και οι πολίτες της ζητούν εδώ και χρόνια, αλλά ενώ υπάρχει, δεν προβάλλεται!


Φαντάζεστε μια Ελλάδα χωρίς «εμφυλίους»; Φαντάζεστε μια Ελλάδα χωρίς ψευτο-διαχωρισμούς; Μια Ελλάδα που δεν θα επαναλαμβάνει, τα ίδια επί σειρά ετών λάθη, διαιρούμενη σε στρατόπεδα; Δεν θα ήταν καλά; Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεχάσουμε τα περί Δεξιάς και Αριστεράς! Να ξεχάσουμε τα του Φασισμού, Κομμουνισμού, Αναρχισμού και όλα τα ...ισμού που μας χωρίζουν! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διακρινόμαστε σε αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς! Επιτακτική ανάγκη, να συμπεριφερόμαστε σαν Έλληνες που θέλουν τα καλό της χώρας τους και που στηρίζουν την ισονομία και την ελευθερία!


«ΓΕΦΥΡΕΣ»! Χρειαζόμαστε γέφυρες που μας ενώνουν! Όλους! Χρειαζόμαστε ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, όχι ανθρώπους των παραδοσιακών Πολιτικών τζακιών! Ανθρώπους που με όραμα και χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες, θα αποφασίζουν, με γνώμονα την λεγόμενη «κοινή λογική» και το «κοινό συμφέρον»! Δύσκολο θα μου πείτε στην Ελλάδα... εγώ λέω «όσο αναπνέω, ελπίζω» και αφού υπάρχουν παραδείγματα άλλων χωρών, που με τις επιλογές τους βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από εμάς, καλό είναι να παραδειγματιζόμαστε!


«Γέφυρες» που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε πάνω από τον «χείμαρρο» των ραγδαίων αλλαγών στις οποίες υπόκειται η χώρα μας! «Γέφυρες» οι οποίες θα βοηθήσουν στην εύρεση μιας μέσης λύσης ανάμεσα σε ιδεολογίες και «πάθη»! «Γέφυρες» «τελευταίας τεχνολογίας» που δεν θα θυμίζουν τίποτα από το παλαιό Κομματικό Κατεστημένο!
«Γέφυρες» για ένα μικρότερο, πιο αποδοτικό, πιο εξυπηρετικό και φιλικό, προς τον Πολίτη Κράτος! Για ένα Κράτος ΜΗ εχθρικό προς τις επενδύσεις, αλλά και ικανό για την προώθηση των ήδη υπαρχόντων επιχειρήσεων! «Γέφυρες» των πραγματικών μεταρρυθμίσεων!


Ανάμεσα σε διεφθαρμένους, «ψεκασμένους», νεοναζί και σταλινικούς, μια φωνή που θα εκφράζει την "κοινή λογική", είναι Εθνική ανάγκη!
ΥΓ. «Γέφυρες» η ονομασία της σύμπραξης των κομμάτων του αχρωμάτιστου μεταρρυθμιστικού χώρου ανάμεσα στην «Δημιουργία, Ξανά!» και την «Δράση». Για περισσότερα, όσον αφορά το πρόγραμμά τους και τις προτάσεις τους, στις ιστοσελίδες: www.gefyres.com.gr www.dimiourgiaxana.gr www.drassi.gr




00 inkefalonia general ad 300X250