Κάλεσμα Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 10:46

Κάλεσμα Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για την Πρωτομαγιά

Η πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία, είναι ημέρα θύμισης και αγώνα, ημέρα ταξικής πάλης και ανασυγκρότησης του κινήματος. Τιμάμε τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης, τον Μάη του 1886, τον ματωμένο Μάη του 1936, τους 200 κρατούμενους της Καισαριανής που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, τον Μάη του 1944 και όλους τους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές που έπεσαν για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Πέρασαν 128 χρόνια από την 1η Μάη του Σικάγου του 1886 και μας γυρίζουν πίσω στο μεσαίωνα για να κερδίσουν τα μονοπώλια. Με δουλειά απο ήλιοσε ήλιο,χωρίς δικαίωμα στην ασφάλεια,την υγεία .Καταχρεωμένοι σε τράπεζες,προμηθεύτες,ασφαλιστικά ταμεία και με ένα σωρό νέους φόρους,χαράτσια και τέλη στις πλάτες μας.Με τα παιδιά μας να δουλεύουν γιά 200 ευρώ ή να ξενιτεύονται.


Αυτή είναι η καπιταλιστική Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση των χρυσών κουταλιών για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.
Αυτή είναι η ζωή που μας «υπόσχονται» με ή χωρίς ΑΝΑΠΤΥΞΗ, με ή χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΑ, με Ευρώ ή με Δραχμή.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
Μαζί μας είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία. Όλοι όσοι υποφέρουν από την δίψα των μονοπωλίων για κέρδη είναι σύμμαχοί μας. Είμαστε με αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του τόπου και όχι με αυτούς που τον κλέβουν.
Στο δίλλημα, λοιπόν, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι απαντάμε: πάμε με το λαό που αγωνίζεται, έχοντας το κεφάλι ψηλά και όχι με το κεφάλαιο, σκυφτοί και εξαθλιωμένοι! Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει.

Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΡΟ στις 10:00 το πρωί
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250