Κωνσταντίνος Μπούκας: Ένας ξεχωριστός ποδοσφαιρικός αγώνας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 08:05

Κωνσταντίνος  Μπούκας: Ένας ξεχωριστός ποδοσφαιρικός αγώνας

Εκεί όπου πριν λίγο καιρό φιλοξενούνταν μέσα σε σκηνές σεισμόπληκτες οικογένειες, στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, φοιτητές δύο Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, διακρινόμενοι από ανώτερα αισθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης, οργάνωσαν άψογα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, έναν αξιοπρεπή ποδοσφαιρικό αγώνα με στόχο υψηλό, την οικονομική ενίσχυση φτωχών και σεισμόπληκτων οικογενειών της Παλικής. Τα έσοδα λιγοστά, γιατί λίγοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, πολλά όμως και υψηλά τα αισθήματα των φοιτητών μας.

Έντονος ο ενθουσιασμός τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της οργάνωσης γιατί ήταν σίγουροι πως θα αγωνιστούν για κάτι σημαντικό, να απαλύνουν τον πόνο του συνανθρώπου τους, κάτι που δηλώνει πως οι φοιτητές μας είναι σκεπτόμενοι και ευαισθητοποιημένοι. Δεν είναι Κεφαλλονίτες, έχουν όμως μέσα στην καρδιά τους την Κεφαλονιά και τους ανθρώπους της.

Ως ακαδημαϊκός δάσκαλος στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων εκφράζω την υπερηφάνειά μου για τους φοιτητές μου όπως και για τους φοιτητές του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας που εδρεύει στο Αργοστόλι, οι οποίοι άφησαν για λίγο την αγωνία για το Τμήμα τους και έδωσαν έναν ωραίο αγώνα στον χλοοτάπητα του ληξουριώτικου γηπέδου. Τους ευχαριστώ όλους και τους συγχαίρω γιατί μας υπενθύμισαν αξίες πανανθρώπινες.
Κλείνοντας, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτός ο ποδοσφαιρικός αγώνας, χορηγούς και μη, και να τους διαβεβαιώσω ότι τα χρήματά τους χρησίμευσαν ως βάλσαμο για να απαλυνθεί ο πόνος της ψυχής τεσσάρων οικογενειών της Παλικής.

Τι καλύτερο μήνυμα θα μπορούσε να εξαχθεί απ' αυτή την προσπάθεια των παιδιών μας, παρά μήνυμα ΑΓΑΠΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο. Ένα μήνυμα διαχρονικό αλλά και ενταγμένο στο εορταστικό πλαίσιο της χριστιανικής προ-πασχάλιας περιόδου που διανύουμε.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος

Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων
Νικόλαος Μπούκας




00 inkefalonia general ad 300X250