Μηνιαία Δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 07:24

Μηνιαία Δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας

Κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου 2012, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:

Συνελήφθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα, νομοθεσία περί όπλων, ναρκωτικών, πνευματικής ιδιοκτησίας και στέρησης εγγράφων παραμονής στην Χώρα και άλλα αδικήματα.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις που αφορούσαν την παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης (2.069) γραμμαρίων, ένα πυροβόλο όπλο, πλαστοί ψηφιακοί δίσκοι (CD-DVD), κινητά τηλέφωνα, πλαστά δελτία ταυτότητας και πλαστά διαβατήρια.

Παράλληλα στο πλαίσιο καταπολέμησης της παραβατικότητας και της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν:

• 147 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. εκ των οποίων 34 επικίνδυνες.

• 13 παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα υπενθυμίζονται οι ακόλουθες σημαντικές υποθέσεις:

 Συνελήφθησαν, την Δευτέρα (02-04-2012) το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλληνιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένας 23χρονος Σομαλός για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και πέντε διακινούμενοι μη νόμιμοι μετανάστες (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), υπήκοοι Σομαλίας, Πακιστάν και Παλαιστίνης, ηλικίας από 21 έως 33 ετών.

 

 Συνελήφθη, την Κυριακή (08-04-2012) το απόγευμα στον Πόρο Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 32χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκε κάνναβη βάρους δύο κιλών περίπου.

 

 Συνελήφθησαν την Δευτέρα (23-04-2012), σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, δύο διακινητές υπήκοοι Ολλανδίας και Βελγίου, ηλικίας 37 και 47 ετών, αντίστοιχα και επτά αλλοδαποί (6 άνδρες και μία γυναίκα), υπήκοοι Σομαλίας, Αιγύπτου και Σουδάν, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, διότι επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη Χώρα.

 

 Εξιχνιάστηκε την Παρασκευή (27-04-2012) από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, η κλοπή που έγινε την 19-08-2011, το πρωί ,σε οικία στο Δράπανο Αργοστολίου και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 14χρονου ημεδαπού Ρομά για κλοπή.